Σάββατο 5 Μαΐου 2012




Samsung Galaxy S3


Η παρουσίαση του νέου Galaxy ξεκίνησε και οι παρευρισκόμενοι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Earls Court είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις ανακοινώσεις της γνωστής εταιρίας πάνω στο νέο της μοντέλο για την αγορά των smartphones. H Suzi Perry ανέβηκε στη σκηνή μετά από μία μελωδική εισαγωγή και καλωσόρισε τον JK Shin, υπεύθυνο του τομέα επικοινωνίας της εταιρίας. Ο ίδιος, αφού αποκάλυψε την τελική ονομασία (Samsung Galaxy S3), σημείωσε πως θα είναι το καλύτερο τηλέφωνο της αγοράς. Συνοψίζοντας, τόνισε πως θα προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο, θα υποστηρίζει εξαιρετικά το multitasking, καθώς και την απεικόνιση σε υψηλή ευκρίνεια με ακόμη μεγαλύτερη οθόνη. 



Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε 145 χώρες, μέσα από 295 operators στα τέλη Μαΐου. Θα αναγνωρίζει τον κάτοχό του από τα γούστα του και θα προσαρμόζεται αναλόγως. Ακολουθώντας το βλέμμα και τα μάτια του ιδιοκτήτη της (eye-racking), η συσκευή θα μπορεί να προσαρμόζει λειτουργίες όπως την ένταση της φωνής και άλλα. Η οθόνη του θα έχει διαγώνιο 4.8 ίντσες και η βασική του κάμερα στο πίσω μέρος θα είναι 8MP. Ουσιαστικά, η συσκευή θα μπορεί να μπαίνει σε λειτουργία όποτε το απαιτεί ο χρήστης, καθώς θα αναγνωρίζει το πότε βρίσκεται απέναντί της ο κάτοχος και διατηρείται ενεργή. Η λειτουργία των φωνητικών εντολών λειτουργεί όπως ακριβώς και στις τηλεοράσεις, με αλλαγές που το κάνουν να δείχνει πως έτσι θα χτυπήσει η Samsung το Siri.



Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι υπεύθυνοι της εταιρίας έκαναν ερώτηση στη συσκευή για τον καιρό στο Λονδίνο και το Galaxy S3 ενεργοποίησε την ανάλογη εφαρμογή. Αναφέροντας πως «θέλω να τραβήξω φωτογραφία», η συσκευή ενεργοποίησε την κάμερα και επέτρεψε την άμεση φωτογράφηση. Αναγνωρίζονται αρχικά 8 γλώσσες (Αγγλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Κορεάτικα), ενώ παρουσιάστηκε και η λειτουργία Directcall, καθώς και το Smart Alert. Γενικότερα η εταιρία φαίνεται πως θέλει να βασιστεί πολύ στο social networking και έτσι αξιοποιούνται διάφοροι αισθητήρες για ενεργοποίηση λειτουργιών.



Η αλληλεπίδραση με άλλες παρόμοιες συσκευές θα είναι ιδιαίτερα εύκολη, με βασικότερη τη λειτουργία S Beam. Ακόμη θα υποστηρίζεται μέσω NFC και WiFi η άμεση ανταλλαγή δεδομένων. Αν πχ. οι χρήστης θέλει να μοιράσει ένα video, έχει τη δυνατότητα να το κάνει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Με το All Share Cast, υπάρχει η δυνατότητα άμεσης μεταφοράς υλικού σε μία σειρά άλλων συσκευών (πχ. τηλεόραση ή projector), έτσι ώστε να προβάλει μία παρουσίαση ή ένα video. Για παράδειγμα, ένας επαγγελματίας θα μπορεί να ελέγχει την παρουσίαση που έχει ετοιμάσει και να την προβάλει οπουδήποτε με μεγαλύτερη επιφάνεια επιθυμεί. Μέσω της διαδικασίας αυτόματης αναγνώρισης και tagging, είναι απλός ο διαμοιρασμός των αρχείων ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους.
Παύλος Θ. ΠαπαπαύλουEnternity.gr Editorial Director 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου