Σάββατο 5 Μαΐου 2012


Μίνι υπολογιστής μόλις 10 εκατοστών από την Intel!

Μίνι υπολογιστής μόλις 10 εκατοστών από την Intel!



Έναν κανονικό υπολογιστή σε μίνι διαστάσεις κατάφερε να χωρέσει η Intel μαζί με την επόμενη γενιά επεξεργαστών της Ivy Birdge.
Ο υπολογιστής έχει διαστάσεις μόλις 10 εκατοστά επί 10 εκατοστά και υποστηρίζει επεξεργαστές i3 και i5, δηλαδή την τελευταία γενιά επεξεργαστών της εταιρείας.
Ο υπολογιστής Next Unit of Computing είναι ένα επίτευγμα για την Intel που κατάφερε να χωρέσει σε ελάχιστο χώρο ισχυρές επιδόσεις.
Πέρα από ισχυρό επεξεργαστή, έχει επίσης μονάδα επεξεργασίας γραφικών, εισόδους και εξόδους Thunderbolt, HDMI, USB 3.0, δύο θέσεις μνήμης καθώς και δύο θύρες mini PCI Express.
Πρόκειται για την απάντηση της Intel στο μικροσκοπικό και φτηνό Raspberry Pi, του μικρότερου υπολογιστή που έχει κατασκευαστεί ποτέ.
Η πλακέτα της Intel παρουσιάστηκε από την εταιρεία στο Λονδίνο και παρά τις υψηλές δυνατότητες, το κόστος της δεν θα υπερβαίνει τα 100 δολάρια.
Το βασικότερο στοιχείο του μικροσκοπικού υπολογιστή είναι ότι στηρίζεται στην αρχιτεκτονική x86 που του επιτρέπει να λειτουργεί με Windows και Linux αντί για Android ή άλλα λειτουργικά για κινητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου