Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Μίχαλος: Η στάση της τρόικας είναι εχθρική

ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Μίχαλος: Η στάση της τρόικας είναι εχθρική

«Άκρως εχθρική» χαρακτήρισε τη στάση της τρόικας απέναντι στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕ Αθηνών Κ. Μίχαλος, καλώντας τους δανειστές να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις.
«Από την δική μας πλευρά έχουμε κάνει τεράστια βήματα μπροστά. Χάρη κυρίως στις θυσίες των Ελλήνων. Ήρθε η ώρα πλέον και οι εταίροι μας να αποδείξουν ότι είναι πραγματικοί εταίροι και όχι στυγνοί δανειστές. Ήρθε η ώρα να αποδείξουν ότι δεν είναι αφερέγγυοι. Ότι τηρούν και αυτοί τις δικές τους δεσμεύσεις, όπως τις τηρήσαμε εν πολλοίς και εμείς», ανέφερε ο κ. Μίχαλος από το βήμα του 24ου ετήσιου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
«Δυστυχώς, όμως» πρόσθεσε, «η στάση τους είναι άκρως εχθρική προς τη χώρα μας. Και στις πράξεις και στα λόγια. Προκαλούν αντί να βοηθούν, αναζητούν προφάσεις εν αμαρτίαις για να μην υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους. Η ελληνική κυβέρνηση έχει χρέος να αντιταχθεί σε τέτοιου είδους συμπεριφορές»
.
Δεν έχουμε τα χρονικά περιθώρια για να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις «μετά τις διακοπές του σκι», ούτε να συμφωνήσουμε με τους εταίρους μας, υπό την προϋπόθεση ότι θα «χτίσουμε καταλύματα για να στεγάσουμε τους πολίτες που θα χάσουν την πρώτη τους κατοικία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μίχαλος.
Υποστήριξε, δε, ότι οι «παράλογες αυτές απαιτήσεις» των εταίρων και δανειστών μας δεν οδηγούν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, αλλά τη βυθίζουν ακόμη πιο βαθιά στην ύφεση και αποσαρθρώνουν τον κοινωνικό της ιστό.
Σύμφωνα με τον Κ. Μίχαλο, το πρώτο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί ώστε να διασφαλιστεί και να επιταχυνθεί η πορεία προς την ανάκαμψη, αφορά τις συνθήκες σταθερότητας και εμπιστοσύνης στη χώρα. Ένα δεύτερο μεγάλο ζήτημα, με κρίσιμο ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, είναι η επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου