Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ (Δ.Ε.Υ.Α.Ε.)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Εορδαίας (Δ.Ε.Υ.Α.Ε.), ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την μεθοδευόμενη προσπάθεια κατάργησης των Επιχειρήσεων Κοινωφελούς χαρακτήρα Ύδρευσης – Αποχέτευσης και Τηλεθέρμανσης με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίηση αυτών. Η επιχειρούμενη κατάργηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης  θα είναι καταστροφική για τους πολίτες, διότι θα αυξηθεί υπέρογκα η τιμή ύδατος όπως συνέβη σε όλες  τις χώρες που ιδιωτικοποιήθηκε η ύδρευση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Γαλλίας, που μειώθηκε η ποιότητα ύδατος και επταπλασιάστηκε η τιμή αυτού και σήμερα με νέα διάταξη νόμου κρατικοποιούνται και πάλι αυτές οι επιχειρήσεις.
Πρέπει να επισημάνουμε ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις, που θέλουν να καταργήσουν, δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν τον επιβαρύνουν ούτε με ένα ευρώ. Καλύπτουν με το παραπάνω τα λειτουργικά τους έξοδα και τα έξοδα κατασκευής έργων υποδομής από τους λογαριασμούς ύδρευσης που πληρώνουν οι πολίτες. Αυτή την στιγμή στη ΔΕΥΑΕ εκτελούνται πολλά έργα εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση της ποιότητας του νερού και των συστημάτων αποχέτευσης και Βιολογικών Καθαρισμών.
Και το σημαντικότερο, δεν μιλάμε για δημόσιους υπαλλήλους, δεν μιλάμε καν για δημοτικούς υπαλλήλους, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ έχουν συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου αορίστου χρόνου, έχουν προσληφθεί άπαντες πριν την εφαρμογή του ν.2527/97 (προσλήψεις με ΑΣΕΠ) και ουδεμία πρόσληψη έχει γίνει από το 1997 και μετά.
Εξάλλου δεν υφίσταται στη χώρα μας, αλλά ούτε και προβλέπεται, άλλος τρόπος πέρα από αυτό που ισχύει και υλοποιούν οι ΔΕΥΑ, διαχείρισης είτε του αποχετευτικού δικτύου με τους βιολογικούς καθαρισμούς, είτε της ασφαλούς υδροδότησης των πολιτών.
Καλούμε τον Δήμο Εορδαίας να αναλάβει προς τον σκοπό αυτό κάθε πρωτοβουλία προς την ανάδειξη του μεγάλου έργου που επιτελούν αλλά και των αξιόπιστων υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες οι Δημοτικές Επιχειρήσεις για να πάψει πλέον να υφίσταται την απαξίωση και τον ακρωτηριασμό δομών και υπηρεσιών.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΒΕΛΤΙΣΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ – ΤΟ ΝΕΡΟ – ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 142/2013 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δ.Ε.Υ.Α.Ε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου