Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ελληνική και καινοτόμος προσέγγιση του Office

PETALS OFFICE

Ελληνική και καινοτόμος προσέγγιση του Office

Μία διαφορετική και ιδιαίτερα καινοτόμο προσέγγιση των σουιτών εφαρμογών γραφείου (σ.σ. οι πιο γνωστοί εκπρόσωποι των οποίων είναι το Microsoft Office και το Open Office) επιδιώκει να λανσάρει το Petals Office (http://www.petalsoffice.org/), το οποίο φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε στον υπολογιστή μας.
Όπως εξηγεί στο imerisia.gr ο δημιουργός της σουίτας, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, το Petals Office (https://www.facebook.com/petalsoffice) είναι προς το παρόν σε φάση ανάπτυξης, αλλά ο τελικός στόχος είναι να διαθέτει ένα μοναδικό περιβάλλον εργασίας σχεδιασμένο από την αρχή με κριτήρια την ευκολία χρήσης και την ευελιξία.

Η σημαντικότερη καινοτομία και αυτό που διαφοροποιεί το Petals Office από άλλες σουίτες εφαρμογών γραφείου είναι η λογική των καρτελών, που είναι αντίστοιχη με εκείνη που χρησιμοποιείται στους browsers. Μέσα από μια και μόνο εφαρμογή μπορείτε να επεξεργαστείτε αρχεία κείμενα αλλά και υπολογιστικά φύλλα, στο ίδιο παράθυρο, σε διαφορετικές καρτέλες. Κάνοντας επιπλέον βήμα προσφέρει τη δυνατότητα να προβάλλετε τα δύο η και περισσότερα αρχεία δίπλα δίπλα, για να εργάζεστε απρόσκοπτα και με μεγαλύτερη παραγωγικότητα.
Η σουίτα, μετά από προσεκτικό σχεδιασμό, βρίσκεται στα αρχικά στάδια ανάπτυξής της και πρόσφατα ξεκίνησε προσπάθεια για διαδικτυακή χρηματοδότηση (crowd funding) στη δημοφιλή υπηρεσία Indiegogo (http://www.indiegogo.com/projects/petals-office/). Εφόσον αυτή επιτύχει υπόσχεται πως θα προσφέρει ένα πλήρες και δωρεάν πρόγραμμα για PC και Apple υπολογιστές, πλήρως συμβατή με αρχεία Microsoft Office. Μετέπειτα η σουίτα θα μεταφερθεί σε φορητές συσκευές, συγκεκριμένα tablets, στοχεύοντας αρχικά στην αγορά των Android και των Windows συσκευών, προσαρμόζοντας αντίστοιχα το περιβάλλον εργασίας της στις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε λειτουργικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου