Τρίτη 12 Ιουνίου 2012


ΣΥΡΙΖΑ: Ανήθικη πράξη η επιστολή N. Χανιά

Αίσθηση -αλλά και την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ- έχει προκαλέσει επιστολή στελέχους του στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως «έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα»...
Την επιστολή του τέως πια υποψηφίου στην Κορινθία και μέλους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χανιά, δημοσιεύει ο Μικροπολιτικός στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Ο ίδιος ο κ. Χανιάς, σε δηλώσεις του στο ρ/σ Βήμα FM, επιβεβαίωσε πως πρόκειται για δική του επιστολή, δηλώνοντας άγνοια για το πως έφθασε στην εφημερίδα. 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε, «είναι μπροστά σε ένα αδιέξοδο. Είτε θα πρέπει να εφαρμόσει το μνημόνιο, διαχειρίζοντάς το κάπως καλύτερα, οπότε εξαπατά όλους αυτούς στους οποίους, σήμερα, δίνει ελπίδες, είτε να καταγγείλει και να ακυρώσει το μνημόνιο, οπότε μοιραία σταματά η χρηματοδότηση και πάμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Είναι εγκλωβισμένος σε αυτές τις θέσεις». «Λέει θα ακυρώσω το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους και θα κρατήσω τη δανειακή σύμβαση», αλλά αυτό, εκτίμησε «είναι όχι μόνο σουρεαλιστικό, αλλά εκτός πραγματικότητας».
«Πίστευα», πρόσθεσε, «ότι μέχρι τις εκλογές τις 6 Μαΐου, στοχεύει να πολιτευτεί κάπως διαφορετικά. Βλέποντας ότι δεν μπορεί να τα κάνει αυτά, αρχίζει και στρογγυλεύει. Ή εξαπατάς αυτούς που τους έχει δώσει ελπίδα και στρογγυλεύεις το λόγο σου και προσπαθείς να φτιάξεις ένα καλύτερο μνημόνιο, ή πας από την απέναντι πλευρά που είναι και αυτή καταστροφική».

«Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι...»
Στην επιστολή του ο κ. Χανιάς γράφει απευθυνόμενος στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα: «Φίλε Δημήτρη, είμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας», ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά πως «όταν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι».
«Είναι αισχρό και ανέντιμο, εκμεταλλευόμενοι τη δίκαιη οργή της κοινωνίας, να τζογάρετε το μέλλον μας, ποντάροντας στην ανύπαρκτη πιθανότητα ότι οι δανειστές μας μπλοφάρουν, χωρίς να προτείνετε κάτι για την αντίθετη περίπτωση, όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι οι μαξιμαλιστικές και σουρεαλιστικές θέσεις σας δεν ακουμπάνε καν στην πραγματικότητα», συνεχίζει στην επιστολή του ο κ. Χανιάς και κλείνει λέγοντας πως δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε ένα κόμμα του οποίου η κυβερνητική προοπτική «είναι άκρως επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του».

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: Ανεξήγητη και ανήθικη πράξη
Εντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας που χαρακτήρισε τη στάση του κ. Χανιά «ανεξήγητη και ανήθικη πράξη που δεν ταιριάζει με τη συμπεριφορά του οποιουδήποτε πολιτεύεται πόσο μάλλον όποιου επικαλείται την ιδιότητα του ενεργού αριστερού πολίτη».
«Αναρωτιόμαστε τι συνέβη τις τελευταίες πέντε μέρες και άλλαξαν οι πολιτικές (;) απόψεις του Νίκου Χανιά», σημειώνεται χαρακτηριστικά και αφού διευκρινίζεται ότι το συγκεκριμένο στέλεχος ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία στις εκλογές της 6ης Μαϊου και εκ νέου υποψήφιος για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, υπογραμμίζεται πως «η φυγομαχία αυτή προσβάλλει βάναυσα όλους τους ανθρώπους που τον στήριξαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου (2.100 Κορίνθιες και Κορίνθιοι), όλους τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του νομού μας που εν δυνάμει είχε κληθεί να αντιπροσωπεύσει στη βουλή».

«Τέτοιου είδους πρακτικές», διαμηνύει ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, «μας δυναμώνουν περισσότερο και μας διαβεβαιώνουν ότι η ανατροπή του σκηνικού της διαφθοράς και της υποταγής είναι πιο κοντά από ποτέ και γι αυτό τις επόμενες μέρες ο πόλεμος που θα δεχτούμε θα είναι λυσσαλέος». «Όσοι όμως επιχειρήσουν αντίστοιχες πρακτικές υπονόμευσης του αγώνα μας να ξέρουν ότι δε μας φοβίζουν γιατί οι ιδέες και οι αρχές μας δεν είναι διαπραγματεύσιμες», καταλήγει η ανακοίνωση.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου