Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Γ.Αντετοκούνμπο: «Το μέλλον ανήκει στην εθνική ομάδα»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα της FIBA παραχώρησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μέσω της οποίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η δουλειά που γίνεται στην εθνική ομάδα θα αποφέρει καρπούς στο μέλλον.
Ο 19χρονος διεθνής φόργουορντ αναφέρθηκε αρχικά στην εξαιρετική πορεία που πραγματοποιεί το Μιλγουόκι στο ξεκίνημα του ΝΒΑ: «Δουλέψαμε σωστά στην προετοιμασία και ο προπονητής μας δείχνει εμπιστοσύνη. Θέλουμε να πάμε καλύτερα από πέρυσι. Κερδίζουμε περισσότερο εφέτος και νιώθω υπέροχα. Είναι ακόμη αρχή της σεζόν και έχουμε ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης».
Αναφερόμενος στην εμπειρία που απόκτησε το καλοκαίρι με τη συμμετοχή του στο Μουντοσμπάσκετ της Ισπανίας, τόνισε: «Ήταν ένας σημαντικός στόχος για μένα, καθώς θέλω πάντα να παίζω κόντρα στους κορυφαίους του κόσμου. Πέρασα καταπληκτικά παίζοντας με την Εθνική μου ομάδα στηνΙσπανία. Μάθαινα καθημερινά δίπλα στους συμπαίκτες και τους προπονητές. Είμαι ακόμη 19 χρονών και το να βρίσκομαι δίπλα σε μεγάλους παίκτες, όπως ο Μπουρούσης, ο Παπανικολάου και ο Ζήσης. Ήταν φανταστικό. Αυτή η εμπειρία με έκανε καλύτερο παίκτη».

Για το αν πιστεύει ότι η εθνική ομάδα θα γίνει εξίσου ανταγωνιστική όπως στο παρελθόν, επισήμανε: «Και βέβαια το πιστεύω ακράδαντα. Μπορεί η Εθνική να μην έχει κερδίσει τίτλους και μετάλλια εδώ και λίγα χρόνια, αλλά είμαι βέβαιος πως σύντομα θα κερδίσουμε κάτι. Έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ που περιλαμβάνει έμπειρους παίκτες όπως οι Μπουρούσης, Πρίντεζης και Ζήσης, που είναι μεταξύ των κορυφαίων παικτών στην Ευρώπη, κι έχουμε όλο και περισσότερους Έλληνες στο ΝΒΑ. Διαθέτουμε πολύ ταλέντο και αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε το ίδιο σκληρά, σύντομα θα μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου».
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου