Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

"Εξαφανίστηκε" το ανταλλακτήριο MT Gox, "βουλιάζει" η τιμή του Bitcoin

Βουτιά» πάνω από 20% σημειώνει σήμερα η τιμή του Bitcoin, καθώς ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια του εικονικού νομίσματος, MT Gox, εμφανίζεται διαγραμμένο και δεν είναι πλέον διαθέσιμο στο διαδίκτυο πυροδοτώντας φόβους πως βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας. 


Η ιστοσελίδα του ανταλλακτηρίου, που εδρεύει στο Τόκυο, «έπεσε» την Τρίτη το πρωί εμφανίζοντας μια κενή σελίδα με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις. Τη Δευτέρα, η πλατφόρμα συναλλαγών bitcoin είχε διαγράψει όλα τα tweets από το λογαριασμό του στο Twitter, ενώ την Κυριακή ο CEO Mark Karpeles υπέβαλε την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο του Bitcoin Foundation.

Σημειώνεται ότι οι πελάτες του ανταλλακτηρίου δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν αναλήψεις bitcoin και μετατροπή τους σε δολάρια από τις αρχές Φεβρουαρίου, καθώς η δυνατότητα αυτή είχε ανασταλεί εξαιτίας ενός «ελαττώματος» στη διαδικασία που χρησιμοποιούταν για την ταυτοποίηση των συναλλαγών στο κεντρικό ψηφιακό σύστημα που καταγράφει όλες τις σχετιζόμενες με το bitcoin δραστηριότητες. 

Το Bitcoin Foundation, που στόχο έχει την προώθηση και προστασία του εναλλακτικού νομίσματος ανακοίνωσε σήμερα πως σοκαρίστηκε όταν πληροφορήθηκε για την “υποτιθέμενη χρεοκοπία” του MT Gox. «Ενώ δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε κατά πόσο οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του MT Gox πληρούσαν τις βέλτιστες λειτουργικές πρακτικές και λογικές λογιστικές διαδικασίες, μπορούμε ωστόσο να διασφαλίσουμε το κοινό πως το πρωτόκολλο του bitcoin λειτουργεί σωστά», ανέφερε.

Η τιμή του bitcoin υποχωρεί στα 425 δολάρια από τα 545 δολάρια που ξεκίνησε τις σημερινές συναλλαγές, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk.

Σημειώνεται ότι το εναλλακτικό νόμισμα διαπραγματευόταν κάτω από τα 100 δολάρια στο ανταλλακτήριο MT Gox πριν το κλείσιμό του.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου