Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Facebook: Συμφωνία –μαμούθ για την αγορά του WhatsApp

Tη δημοφιλή υπηρεσία μηνυμάτων WhatsApp θα αγοράσει ο «βασιλιάς» των κοινωνικών δικτύων, Facebook, αντί 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων (τέσσερα δισ. σε ρευστό και περίπου 12 δισ. σε μετοχές του Facebook) όπως ανακοινώθηκε.
Στο «πακέτο» περιλαμβάνονται επίσης και άλλα τρία δισ. δολάρια, σε δεσμευμένες μετοχές, οι οποίες θα δοθούν σε ιδρυτές και εργαζομένους του WhatsApp, όπως ανακοινώθηκε από το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγορά που έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα το Facebook.

Το WhatsApp, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Facebook, αποτελεί μία ταχέως αναπτυσσόμενη υπηρεσία μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο για φορητές συσκευές, με πάνω από 450 εκατ. χρήστες κάθε μήνα. Είναι δημοφιλές μεταξύ των νεαρότερων ηλικιών, που το χρησιμοποιούν για να αποφεύγουν τις χρεώσεις στα γραπτά μηνύματα.
«Το WhatsApp είναι σε πορεία να συνδέσει ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Οι υπηρεσίες που φτάνουν σε αυτό το ορόσημο είναι όλες εξαιρετικά πολύτιμες» δήλωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook.
«Ξέρω τον Γιαν εδώ και πολύ καιρό και χαίρομαι που θα συνεργαστώ με τον ίδιο και την ομάδα του για να κάνουμε τον κόσμο πιο ανοικτό και διασυνδεδεμένο» πρόσθεσε, αναφερόμενος στον Γιαν Κουμ, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του WhatsApp.
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου