Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

DAILY TELEGPAPH

Εγκλήματα κατά της Ελλάδας. Να παραιτηθεί ο Ολι Ρεν

Εγκλήματα κατά της Ελλάδας. Να παραιτηθεί ο Ολι Ρεν
Την παραίτηση του Όλι Ρεν για τα εγκλήματα κατά της Ελλάδας ζητά η Daily Telegraph. Άρθρο-καταπέλτης της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει ότι η τρόικα θυσίασε την Ελλάδα για να σώσει το ευρώ, κι ενώ πολλοί εγκλημάτισαν εναντίον της χώρας κανείς δεν έχει ακόμη λογοδοτήσει.
«Όπως οι Σπαρτιάτες, οι Θηβαίοι, οι Θεσπιείς, έτσι και οι Έλληνες θυσιάστηκαν για να αγοράσει χρόνο η συμμαχία. Κι αντί σεβασμού, διασύρονταν από τους ιδιοτελείς Γερμανούς, Φινλανδούς, Αυστριακούς, Ολλανδούς. Ένα άθλιο επεισόδιο», επισημαίνει με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο ο αρθρογράφος Αμπρος Εβανς – Πρίτσαρντ.

«Κανείς δεν έχει παραιτηθεί, ή έχει χάσει ένα μεροκάματο, ή αντιμετωπίζει οποιοδήποτε είδος μομφής από εκλεγμένο όργανο. Oυδείς έχει αναλάβει την ευθύνη για τα καταστροφικά λάθη που έγιναν από την ΕΕ και το ΔΝΤ στην Ελλάδα», γράφει και προσθέτει: «Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν πρέπει να παραιτηθεί για τα εγκλήματα κατά της Ελλάδας».
Συνεχίζει δε λέγοντας πως “ο Ρεν είναι απολύτως υπεύθυνος. Η τρόικα είναι το δικό του μωρό. Αν ήταν υπουργός Οικονομικών ενός δημοκρατικού κράτους, σίγουρα θα είχε παραιτηθεί”.
Η ανεργία των νέων, τονίζει ο Πρίτσαρντ, αγγίζει το 58,3% και η ΕυρωΤην παραίτηση του Όλι Ρεν για τα εγκλήματα κατά της Ελλάδας ζητά η Daily Telegraph. Άρθρο-καταπέλτης της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει ότι η τρόικα θυσίασε την Ελλάδα για να σώσει το ευρώ, κι ενώ πολλοί εγκλημάτισαν εναντίον της χώρας κανείς δεν έχει ακόμη λογοδοτήσει.
Η ανεργία των νέων, τονίζει ο Πρίτσαρντ, αγγίζει το 58,3% και η Ευρωζώνη επιμένει στο ίδιο μείγμα αποτυχημένων υφεσιακών πολιτικών. Και το χειρότερο όλων, λέει, είναι ότι ουδεμία διάθεση υπάρχει για διόρθωση των λαθών. Υπό αυτές τις συνθήκες, κάθε μήνα θα προστίθενται 100.000 άνεργοι στην Ελλάδα.
Η εκτίμηση του αρθρογράφου είναι πως “η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπερασπίστηκε τον εαυτό της, λέγοντας ότι η αναδιάρθρωση του χρέους το 2010 θα είχε προκαλέσει χάος στις αγορές ομολόγων και μια λοιμογόνο μετάδοση. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά είναι αυτός ο ενδεδειγμένος τρόπος άμυνας;”. Καταλήγει δε υπογραμμίζοντας πως “αυτό που βλέπουμε είναι μια σχεδόν τέλεια απεικόνιση του πόσο λανθασμένο είναι το ευρωπαϊκό σχέδιο. Δεν υπάρχει μηχανισμός λογοδοσίας”...
“Οι Έλληνες δεν έχουν πολλές επιλογές πέρα από το να κάνουν υπομονή. Οι επενδυτές, όμως, θα περιμένουν τόσο πολύ;» διερωτάται στο μεταξύ ο αρθρογράφος του Blοomberg, Μάθιου Κλάιν, ο οποίος κάνει λόγο για μια καταστροφή που “καμία χώρα εν καιρώ ειρήνης δεν έχει ζήσει, από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης” και αναρωτιέται αν όντως η ελληνική οικονομία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει την πολυαναμενόμενη στροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου