Σάββατο 24 Μαρτίου 2012


Η Google προτείνει στην Ελλάδα να στραφεί στο Διαδίκτυο


«ΠΑΡΑΓΩΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ» τιτλοφορείται εκδήλωση που διοργανώνει η Google στην Ελλάδα με σκοπό να δείξει πως το Διαδίκτυο θα μπορούσε να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με την Google, «Το διαδίκτυο αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις οικονομίες όλου του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας». Η εταιρεία συνεργάστηκε πρόσφατα με την διεθνή συμβουλευτική εταιρεία
The Boston Consulting Group (BCG) σε 13 χώρες, και επίσης με το G-20 στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός, για τα θέματα της επίδρασης του διαδικτύου στις εθνικές οικονομίες.

Στην Ελλάδα, οι δύο εταιρείες θα σας παρουσιάσουν την αναλυτική μελέτη με τίτλο:
«Παράγων Ίντερνετ: Το Διαδίκτυο ως μοχλός ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας»

Συγκεκριμένα η μελέτη υπολογίζει για πρώτη φορά τη συμβολή του Διαδικτύου στην ελληνική οικονομία, τονίζει τα πλεονεκτήματα για την ελληνική κοινωνία, πέρα απο το ΑΕΠ, φωτίζει επιτυχημένες ιστορίες μικρoμεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων, από διάφορους κλάδους, με διαδικτυακό προσανατολισμό, που αντέχουν και αναπτύσσονται εν μέσω οικονομικής κρίσης. Επίσης, αναλύει την αναδιάρθρωση που έχει επέλθει σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και τελικά, προτείνει βασικές πολιτικές με σκοπό την επιτυχή μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία.

Στην εκδήλωση που προλογίζει ο Στέφανος Λουκάκος, Γενικός Διευθυντής, Google Greece θα μιλήσουν επίσης ο Βασίλης Αντωνιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής της BCG Αθήνας. Παρουσιάζονται ιστορίες επιτυχίας μέσω Ίντερνετ (Skroutz.gr, Airtickets.gr). Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί για να συμμετέχουν στη σχετική συζήτηση οι κκ Άννα Διαμαντοπούλου, Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Παντελής Τζωρτζάκης, Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Γιάννος Γραμματίδης, Πρόεδρος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, Γιάννης Στουρνάρας, Γενικός Διευθυντής, Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου