Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012





Ντομάτα Μπατάλα χαρακτηριστικός κύκλος από κάτω.  ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ - ΜΠΑΤΑΛΑ

Ντομάτα Μπατάλα Βραυρώνας.
  1. Εποχή σποράς: Σπείρε τε τους σπόρους 6 εβδομάδες πριν από την τελευταία ημερομηνία παγετού στην περιοχή σας.
  2. Θερμοκρασία βλάστησης: Το σπορείο θα πρέπει να βρίσκεται σε μέρος που η θερμοκρασία είναι 15 - 24 βαθμοί Κελσίου.
  3. Βάθος φύτευσης:  1 με 1,5 εκατοστά. 
  4. Ημέρες βλάστησης:   Σε θερμοκρασία μεταξύ 24-30 C 8 - 20 ημ.
  5. Μεταφύτευση:   Όταν βγάλουν τέσσερα φύλλα.
  6. Αποστάσεις σποράς: Ένα φυτό στην θέση.
  7. Εποχή υπαίθριας καλλιέργειας:   Μάρτιο Απρίλιο Μάιο.
  8. Αποστάσεις φύτευσης:   50 εκατοστά στη σειρά και 80 ανάμεσα στις σειρές. 
  9. Συνκαλλιέργεια: μαζί με σκόρδο, κατιφέ, κρεμμύδι, μαϊντανό, σχοινόπρασο
  10. Ωρίμανση - συγκομιδή:  Σε 75 ημέρες.
  11. Ελάχιστη Ποσότητα για ένα άτομο: 5-10 φυτά ανά άτομο για σαλάτα. 5-10 φυτά ανά άτομο για σάλτσα. 2-4 φυτά ανά άτομο για τουρσί κτλ.
  12. Διάρκεια αποθήκευσης: κονσερβοποιημένες 24 μήνες.
  13. Διάρκεια αποθήκευσης κονσερβοποιημένες, τουρσί, καπνιστά, ψυγείο κτλ:  2 χρόνια.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρό οργανικό λίπασμα αν τα φύλλα κιτρινίζουν.

Οι άγουρες πράσινες που δεν προλαβαίνουν να ωριμάσουν γίνονται τηγανητές ή τουρσί.

να μην ξεχάσουμε και τις λιαστές. 

Γενικά η ντομάτα είναι το ποιο χρήσιμο λαχανικό και τίποτα δεν πάει χαμένο.
Συγκαλλιέργεια τομάτας
Βασιλικό
Ρίγανη
Μαϊντανό
Καρότα
Κατιφέ
Σέλινο
Κρεμμύδια

Αποφύγετε τη συγκαλλιέργεια ντομάτας με:
Πατάτες
Πατζάρια
Λάχανα
Μπιζέλια
Καλαμπόκι
Δενδρολίβανο
Άνηθο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου