Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Nεκροί δύο από τους δραπέτες Τρικάλων - Πεδίο μάχης στην Κόνισκα Αιτωλ/νίας

Φωτογραφία για Nεκροί δύο από τους δραπέτες Τρικάλων - Πεδίο μάχης στην Κόνισκα Αιτωλ/νίας
Δύο νεκροί δράστες είναι το αποτέλεσμα της μεγάλης χθεσινοβραδινής αστυνομικής επιχείρησης στην περιοχή του Θέρμου για τη σύλληψη των επικίνδυνων Αλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων.

Δείτε το χρονικό

Στις αστυνομικές έρευνες συμμετέχουν άνδρες της ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) και τέσσερις ομάδες των ΕΚΑΜ (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα) που χτένιζαν το τελευταίο 24ωρο την ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ομάδα των πέντε κρύβονταν τη μέρα μέσα σε στάνες και κινούνταν μόνο τη νύχτα.

Αυτή την ώρα κόσμος είναι συγκεντρωμένος στην κεντρική πλατεία στο Θέρμο. Ωστόσο, στα γύρω χωριά επικρατεί φόβος. Οι κάτοικοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και περιμένουν το αποτέλεσμα των αστυνομικών ερευνών.

Οι αρχές εστιάζουν αυτή την ώρα τις έρευνες τους μεταξύ Θέρμου και Κόνιστας.


Κεντρικό ρόλο στις επιχειρήσεις της Αστυνομίας έχει ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας, Πατρινός στην καταγωγή, Ανδρέας Αποστολόπουλος.


23:43 Ζωσμένος με χειροβομβίδες ήταν ο ένας από τους δύο νεκρούς Αλβανούς, σύμφωνα με το nafpaktianews. Ανταλλάγησαν σφοδροί πυροβολισμοί ανάμεσα στους δραπέτες και τις διωκτικές αρχές. Έπεσαν και χειροβομβίδες. To μοιραίο τους λάθος απ’ότι φαίνεται που οδήγησε στα ίχνη τους ήταν το κινητό τηλέφωνό τους που θέλησαν να χρησιμοποιήσουν!

Oι Αλβανοί δραπέτες είναι περικυκλωμένοι, ενώ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Nafpaktianews υπάρχει και ένας ακόμη τραυματίας Αλβανός ο οποίος αναζητείται.

Ο Μουρατάι είναι ο δεύτερος νεκρός Αλβανός που έπεσε από τα πυρά των διωκτικών αρχών .Διαφεύγει για την ώρα ο Κόλα!

23:08 Ριπές πυροβόλων όπλων ακούγονται στην περιοχή όπου εγκλωβιστηκαν οι Αλβανοί δραπέτες, σύμφωνα με κατοίκους της Κόνισκας με τους οποίους επικοινώνησε το agriniopress.gr

Η συμπλοκή έγινε στην περιοχή όπου είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες. Οι άνδρες των ΕΚΑΜ πιθανώς προσέγγισαν τους κακοποιούς και ακολούθησε πραγματικός πόλεμος. Οι ριπές ακούγονταν καθαρά στο χωριό.» λένε χαρακτηριστικά οι κάτοικοι που παρακολουθούν με αγωνία τα όσα συμβαίνουν σε μια περιοχή που απέχει περίπου ενάμιση χιλιόμετρο από το χωριό.

Να θυμίσουμε πως η μάχη μεταξύ δραπετών και αστυνομίας εξελίσσεται σε μια χαράδρα μεταξύ δασικών εκτάσεων, στην περιοχή Αγιοι Ανάργυροι ή Σκάλα Κόνισκας, όπως πρώτο αποκάλυψε το agriniopress.gr

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, της Αστυνομίας , του στρατού, κπλ έχουν πάρει στο κυνήγι άλλους δυο δραπέτες, οι οποίοι προσπαθούν να διαφύγουν στα πυκνά δάση της περιοχής. Όμως, όπως όλα δείχνουν είναι και αυτοί εγκλωβισμένοι.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο ένας εκ των δυο νεκρών δραπετών είναι ο Lika Edison που γεννήθηκε 4-4-88 στην Αλβανία.

22:14 Δύο νεκροί δράστες είναι το αποτέλεσμα αστυνομικής επιχείρησης στην περιοχή του Θέρμου για τη σύλληψη των επικίνδυνων Aλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων, όπως μεταδίδει το newsbeast.gr.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις συνεχίζονται για τον εντοπισμό των άλλων τριών δραπετών, οι οποίοι είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι και οπλισμένοι με πιστόλια.

Tην είδηση για τον θάνατο των δυο καταζητούμενων επιβεβαιώνει και επίσημα η Αστυνομία.

Στην επιχείρηση της αστυνομίας συμμετείχαν άνδρες της αντιτρομοκρατικής και των ΕΚΑΜ. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο από τους πέντε δραπέτες των φυλακών Τρικάλων στην περιοχή Κόνιτσα Θέρμου Αιτωλοακαρνίας και υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών, καθώς οι κακοποιοί ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ. Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, δύο Αλβανοί δραπέτες έπεσαν νεκροί.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν οι άλλοι τρεις που διαφεύγουν.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν ανάμεσα των νεκρών είναι ο Κόλα.
xespao

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου