Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Εκστρατεία για τη δημιουργία αλβανικού ενιαίου κράτους

Η ΕΕ το έχει ήδη απορρίψει


Υπογραφές για την δημιουργία της «Φυσικής Αλβανίας» συλλέγει Αλβανός φιλόσοφος - Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος ενός νέου βαλκανικού πολέμου, υποστηρίζει στη Süddeutsche Zeitung 

Ο Αλβανός φιλόσοφος, Kότσο Ντανάι, μαζεύει υπογραφές με στόχο τη δημιουργία ενός αλβανικού ενιαίο κράτους. Σύμφωνα με τον Ντανάι, ο οποίος είναι επικεφαλής του σχεδίου «Φυσική Αλβανία» οι διασκορπισμένοι σε πολλά βαλκανικά κράτη Αλβανοί πρέπει να φτιάξουν ένα ενιαίο κράτος.

Μέσω μιας μαζικής εκστρατείας συλλογής υπογραφών επιθυμούν να ασκήσουν πίεση στη διεθνή κοινότητα. Ο Ντανάι, σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, δήλωσε ότι μέχρι το Νοέμβριο θα επιχειρηθεί η συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών από Αλβανούς που ζουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι λίστες με τις υπογραφές έπειτα θα παραδοθούν στις κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Αυστρίας, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Ωστόσο αν και επίσημα η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απορρίψει στο παρελθόν κάτι τέτοιο, ο Ντανάι φαίνεται να μην πτοείται.

Σε συνέντευξή του ο Ντανάι, στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, τονίζει ότι μέσω της «Φυσικής Αλβανίας» διασφαλίζεται η ειρήνη στην περιοχή των Βαλκανίων, καθώς όπως είπε: «η “Φυσική Αλβανία” αποτελεί εγγύηση ότι δεν θα υπάρχει πλέον βία στην περιοχή των Βαλκανίων. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος ενός νέου βαλκανικού πολέμου. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη χωρίς μια Αλβανία στα φυσικά σύνορά της». Βέβαια ξεκαθάρισε πως απορρίπτει  τη χρήση του όρου «Μεγάλη Αλβανία».

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να δημιουργηθεί μια ενιαία Αλβανία, ο φιλόσοφος σημείωσε πως «θα πρέπει να οργανωθεί μια διεθνής διάσκεψη, η οποία θα ακυρώσει τις αποφάσεις της Πρεσβευτικής Συνδιάσκεψης του 1913 στο Λονδίνο. Εν συνεχεία η Αλβανία και το Κόσοβο θα πρέπει να δημιουργήσουν μια συνομοσπονδία, στην οποία εν τέλει θα έπρεπε να προσχωρήσουν οι Αλβανοί της Μακεδονίας και του Μαυροβουνίου».

«Μετά την μαζική εκδίωξη των Αλβανών μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η Ελλάδα θα πρέπει να επιτρέψει την επιστροφή αυτών των ανθρώπων. Τέλος, όλοι οι Αλβανοί θα ενωθούν σε ένα κράτος. Αυτό το σχέδιο έχει ήδη κωδικοποιηθεί στο προοίμιο του ισχύοντος Συντάγματος της Δημοκρατίας της Αλβανίας», προσέθεσε
.http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου