Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013


Τέσσερις συλλήψεις για τις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης

Ταυτόχρονη εισβολή με βαρύ οπλισμό σε δύο τράπεζες
Σε εξέλιξη είναι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών δύο ένοπλων ληστειών που έγιναν το πρωί σε δύο τράπεζες στο Βελβεντό Κοζάνης. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρεις από τους δράστες στη Βέροια και άλλος ένας σε περιοχή της Πτολεμαΐδας.

Η μικρή κοινωνία του Βελβεντού αναστατώθηκε όταν συμμορία ένοπλων ληστών «χτύπησε» ταυτόχρονα στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας και των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.).  Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί, όταν οι δράστες, χωρισμένοι σε δύο ομάδες και κρατώντας βαρύ οπλισμό, πιθανότατα καλάσνικοφ, εισέβαλαν ταυτόχρονα στα τοπικά υποκαταστήματα, απ' όπου απέσπασαν με απειλές άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες μπήκαν στην Αγροτική Τράπεζα σπάζοντας με βαριοπούλες την τζαμαρία.
Όπως έγινε γνωστό, ένας εκ των δραστών φέρεται να «συντόνιζε» τη δράση των συνεργών του, παρακολουθώντας εξ αποστάσεως τις κινήσεις τους και απειλώντας με όπλο όσους κατοίκους περνούσαν εκείνη την ώρα από το σημείο.
Αφού πήραν τα διαθέσιμα χρήματα, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε δύο οχήματα και τράπηκαν σε φυγή. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές και ακολούθησε ευρείας έκτασης επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών της Κοζάνης, της Πιερίας και της Ημαθίας.
Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι συνελήφθη αρχικά, κοντά στα Ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, ένας εκ των δραστών, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, σταμάτησε προκειμένου να βάλει φωτιά στο όχημα προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του. Άλλα τρία άτομα συνελήφθησαν λίγο αργότερα στο κέντρο της Βέροιας. Όπως έγινε γνωστό, επέβαιναν σε όχημα, τύπου βαν, όπου στο εσωτερικό του βρέθηκε οπλισμός. Όλοι οι συλληφθέντες είναι ελληνικής καταγωγής.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου