Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013


Βαρουφάκης για Όλι Ρεν: Ιδιαίτερα αγράμματος και κίτρινος υπαλληλίσκος

  Text
Με ιδιαιτέρα σκληρή γλώσσα μίλησε κατά του Ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν, ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να διεκδικήσει την αναθεώρηση του προγράμματος (Vid)
Ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη, καταφέρθηκε εναντίον του Όλι Ρεν με βαρείς χαρακτηρισμούς.
"Η Τρόικα δεν θέλει να παραδεχθεί το «λάθος» στη συνταγή της Ελλάδας που ομολόγησε το ΔΝΤ. Αν παραδεχόταν ο Ολι Ρεν το λάθος, αυτός ο ιδιαίτερα αγράμματος και κίτρινος ευρωπαίος υπαλληλίσκος θα έπρεπε να δεχθεί ένα τεράστιο κούρεμα του δημοσίου χρέους" δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

"Εχει υποχρέωση ως υπαλληλίσκος τρίτης κατηγορίας που είναι να αρνηθεί το λάθος του ΔΝΤ. Και το αρνείται" τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε ότι "η Ελλάδα έχει πλέον πρωτογενές πλεόνασμα. Πρέπει να πει επιτέλους στον κ. Ρεν ότι εμείς δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση αν εσύ δεν θες να αλλάξεις τον πολλαπλασιαστή, αν δεν αναθεωρηθεί το Μνημόνιο"
Επεσήμανε δε ότι αυτό αποτελεί απειλή για τους δανειστές αφού τα χρήματα της δόσης θα τα πάρουμε για να ξεπληρώσουμε τους ίδιους τους εταίρους.
"Καταστρέψαμε ζωές για να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε ως ατού απέναντι στον Ολι Ρεν και την Μέρκελ. Ο Ρεν και ο Ντράγκι είναι διατεθειμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους. Αλλά αν δεν τους απειλήσουμε δεν θα πάρουμε τίποτα", κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.
http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου