Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013


Στουρνάρας: Θα γίνει και νέο «κούρεμα» στο χρέος

Στουρνάρας: Θα γίνει και νέο «κούρεμα» στο χρέος
Σίγουρος ότι θα γίνει και νέο κούρεμα του δημοσίου χρέους, εφόσον η Ελλάδα αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, «που, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα το αποκτήσουμε φέτος», δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κατά την αντιπαράθεσή του στη Βουλή με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Σε ένα σημείο της ομιλίας του και συγκεκριμένα στην πρωτολογία του ο κ. Στουρνάρας είπε:
«Πρώτον, έγινε κούρεμα. Δεν ξέρω αν το αντιληφθήκατε. Έγινε κούρεμα 40 δισ., αναίμακτο, οι ίδιοι οι εταίροι μας ωθήθηκαν εκεί, γιατί δεν γινόταν διαφορετικά. Σας θυμίζω ότι, μετά τη δική μας διαπραγμάτευση, η απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής του Δεκεμβρίου λέει ότι όταν η Ελλάδα αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα, που, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα το αποκτήσουμε φέτος, θα έχουμε και περαιτέρω κούρεμα».

Στη συνέχεια, κατά τη δευτερολογία του, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «το γεγονός ότι το πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές, έχει και μια θετική διάσταση:Θα εξασφαλίσουμε πολύ νωρίτερα τα πλεονάσματα, που θα επέτρεπε στους εταίρους μας να μειώσουν περαιτέρω το χρέος μας».
« Έχετε αντιληφθεί πόσο μειώθηκε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών; Ότι φέτος πάμε για μηδενικό ισοζύγιο; Ότι ένα μεγάλο κομμάτι οφείλεται στη μείωση των τόκων από το κούρεμα αυτό;», σημείωσε.
«Το κούρεμα έχει γίνει. Άρα λοιπόν ουδέν κακόν αμιγές καλού. Θα γίνει και άλλο κούρεμα, προβλέπεται. Είναι στην απόφαση του Eurogroup του Δεκεμβρίου. Σας καλώ να τη διαβάσετε προσεκτικά», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.
http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου