Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Το ebloko.gr ξεκίνησε !


Το ebloko.gr ξεκίνησε ! Γιατί θέλουμε να παράξουμε περισσότεροι περισσότερα. Για να δουλέψουμε περισσότεροι, όλοι να δουλέψουμε. Για να ζήσουμε κάπως καλύτερα και να πέσει η τιμή του κοπανιστού αέρα. Για να πάει το ΔΝΤ από κει που ήρθε και μακάρι να πάρει μαζί του όλους όσους το προσκάλεσαν.
Ξεκίνησε, γιατί προϊόντα της κατηγορίας αέρα κοπανιστού δηλαδή λαμογιές, υποσχέσεις, πολιτικαντισμός, λάδωμα, αγροφύλακες, ρουφιανιλίκι, αποδείξεις ψιλικατζίδικων, υπερτιμολογήσεις δημοσίων έργων, σκάνδαλα, μίζες, επιχορηγήσεις σε φαντάσματα και όλα τα συναφή δεν παράγουν πλούτο για τους πολλούς και δεν είναι εξαγώγιμα είδη.
Ξεκίνησε, γιατί πλούτος παράγεται με λάδι, πορτοκάλια, στάρι, ροδάκινα, μπαμπάκι, καλαμπόκι, ρύζι, όσπρια, οπωροκηπευτικά και τα συναφή. Με κτηνοτροφία και αλιεία παράγεται πλούτος. Με τουρισμό που σέβεται την παράδοση και τη φύση. Με πρώτες ύλες και εργαλεία. Με βιοτεχνία που «ντύνει, στολίζει, νοικοκυρεύει». Με βιομηχανία που αξιοποιεί τα επιτεύγματα των ερευνητικών τομέων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Όλα αυτά τα προϊόντα εξάγονται κιόλας σε αντίθεση με τα προϊόντα του κοπανιστού αέρα, που είναι μόνο για ντόπια κατανάλωση, και που το μόνο που κάνουν είναι να γεμίζουν κάποιες λίγες τσέπες αλλά κανένα στομάχι.
Ξεκίνησε, γιατί αντιλαμβάνεται αυτό που σήμερα πολύς κόσμος καταλαβαίνει. Πως, αν περιμένει από τους υποτιθέμενους αρμόδιους να υλοποιήσουν εκείνο που μόλις προχτές είπε ο πρωθυπουργός της χώρας, ότι δηλαδή «εμείς θα απελευθερώσουμε (!) τη χώρα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες», τότε «φέξε μου και γλίστρησα». Κανείς πλέον δεν αμφιβάλλει πως με «θα», αφορισμούς, ΕΣΠΑ, ΚΑΠ, κοινοτικά πλαίσια στήριξης, κοκορομαχίες, φανφάρες, ντουφεκιές στον αέρα και κάθε λογής «προγράμματα» ανάπτυξης δεν παράγεται ανάπτυξη. Αυτό που παράγεται (που ήδη παράχθηκε!) είναι πολύς πλούτος για πολύ λίγους, πολλή φτώχεια για πάρα πολλούς, αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το μέλλον των πολλών μέχρι μεθεπόμενης γενιάς, και, ξωπίσω, θλιβερές ομολογίες για απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

Αλλά, εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε- γέλασε!
Οπότε, αν η ιστορία έχει δίκιο, τότε είναι περίπου βέβαιο ότι οι υπήκοοι της νότιας χώρας των Βαλκανίων (που ο τράχηλός τους δεν σηκώνει ζυγούς) θα αφήσουν τους υπερεθνικούς σωτήρες και τους υποτακτικούς τους με τα «σχέδια διάσωσης» στο χέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου