Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012




ΤΟΥΡΣΙ ΓΛΥΚΟΞΥΝΟ

ΥΛΙΚΑ:
Πιπεριές πράσινες και κόκκινες - μαϊντανό
Ντομάτα - αγγούρι - πιπεριά - καρότο - κρεμμύδι - μαϊντανό
Αλάτι - ξύδι ( λευκό κατά προτίμηση ) - ζάχαρη - νερό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια, τα βάζουμε σε μια λεκάνη και τα
αλατίζουμε με χοντρό αλάτι 1 κουταλιά περίπου.
Τα αφήνουμε 3 με 4 ώρες να μαραθούν, κατόπιν τα ξεπλένουμε,
τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα,
πατώντας τα υλικά καλά.

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ξύδι με την ζάχαρη, νερό και το ζουμί απο
τα λαχανικά, 2 κούπες ξύδι 1 ζάχαρη 1 νερό. Εάν δεν φτάσει το υλικό για
να γεμίσουν τα βάζα, ετοιμάζουμε κι άλλο με το καυτό ζουμί.
Γεμίζουμε τα βάζα και κλείνουμε με τα καπάκια που έχουμε βράσει
προηγουμένως, τα τοποθετούμε ανάποδα
και σε 1 εβδομάδα θα είναι έτοιμα.
Εάν θέλετε να γίνει πιο γλυκό βάζετε 3 κούπες ζάχαρη και 2 ξύδι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου