Κυριακή 1 Ιουλίου 2012


Η Κύπρος "πηδαλιούχος" της ΕΕ


Στην Κύπρο θα κτυπά για τους επόμενους έξι μήνες η καρδιά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την προεδρία του Συμβουλίου της οποίας ανέλαβε από τα μεσάνυκτα η Κυπριακή Δημοκρατία.
Με την ευκαιρία της ιστορικής ημέρας για την Κύπρο ο πρόεδρος Χριστόφιας θα απευθύνει απόψε διαγγελμα προς τον Κυπριακό λαό.
Το διάγγελμα θα μεταδοθεί από το ΡΙΚ ΕΝΑ μετά το κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων των οκτώ και από το Πρώτο και το Τρίτο Πρόγραμμα του σταθμού μας μετά το δελτίο ειδήσεων στις επτά.
Η Λευκωσία υποδέχθηκε με λαμπρή τελετή στον προμαχώνα του Δημαρχείου της Πόλης, την κυπριακή προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Εγινε έπαρση των σημαιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των 27 χωρών μελών και της υπό ένταξη Κροατίας. Οι σημαίες θα κυματίζουν καθόλη τη διάρκεια της εξάμηνης προεδρίας.
Η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή τόνισε ότι στόχος της κυπριακής προεδρίας είναι να συμβάλει στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, και στην όλο και πιο εγγύτερη ένωση των κρατών και των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ανέφερε ότι εφοδιασμένοι με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, αναμένουμε την επανένωσης της πατρίδας μας και της πόλης μας.
Στην εκδήλωση, παρέστησαν πρέσβεις και πρόξενοι των χωρών - μελών της Ενωσης.
Η Κύπρος αναλαμβάνει το πηδάλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης με υπεύθυνότητα, μετριοφροσύνη και μεγάλο αίσθημα ευθύνης τόνισε ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέας Μαυρογιάννης.
Σε δηλώσεις μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία για την ανάληψη της Κυπριακής Προεδρίας, ο κύριος Μαυρογιάννης εξέφρασε την ελπίδα η Κύπρος να συνεισφέρει εποικοδομητικά στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.
Ιστορική χαρακτηρίζει η πολιτική ηγεσία τη σημερινή ημέρα.
Ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης ευχήθηκε όπως η Κύπρος δώσει όλες τις δυνάμεις της προκειμένου να ασκήσει μια επιτυχημένη προεδρία.
Εχουμε όλοι, είπε, ηθικό και εθνικό καθήκον να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις και τις προσδοκίες των ευρωπαίων πολιτών.
Ο πρόεδρος της Βουλής, Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει καθήκον συμπεριφερόμενη ως επιδέξιος διαμεσολαβητής, να ενεργήσει για να γεφυρωθούν αντιθέσεις και για να υπάρξουν συμφωνίες πάνω σε κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή οικογένεια.
Ο Πρόεδρος του Ευρωκό Δημήτρης Συλλούρης τόνισε ότι η ανάληψη της προεδρίας του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης καταρρίπτει και γελοιοποιεί τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ανύπαρκτο κράτος, το οποίο δεν αναγνωρίζει.
Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των λαών της Ευρώπης και του κυπριακού λαού.
Μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί, χαρακτήρισε η υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου, την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία.
Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Κύπρος είναι πολύ καλά προετοιμασμένη και μπορεί να ανταποκριθεί στη νέα αυτή πρόκληση.
                        ΠΗΓΗ:http://www.cybc.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου