Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Ύμνοι για τον ελληνικό τουρισμό από το... Διάστημα

Ύμνοι για τον ελληνικό τουρισμό από το... Διάστημα (video)
Το Έτος Τουρισμού αποτέλεσε πρωτοβουλία της υπουργού Τουρισμού

Ύμνοι για τον ελληνικό τουρισμό από το... Διάστημα (video)

Την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό εξυμνεί σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του από το Διάστημα, όπου βρίσκεται, ο κοσμοναύτης της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας, διοικητής της 55ης αποστολής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), Αντόν Σκαπλέροφ. Το μήνυμα του κοσμοναύτη, που έχει λάβει τον ανώτατο τίτλο τιμής του Ήρωα της Ρωσίας, συνιστά τεράστια προβολή και διαφήμιση της Ελλάδας στη Ρωσία και έρχεται λίγες μέρες μετά την επίσημη έναρξη, στη Μόσχα, του Έτους Τουρισμού Ελλάδας - Ρωσίας 2017-2018.
Το Έτος Τουρισμού αποτέλεσε πρωτοβουλία της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, πρωτοβουλία την οποία συνυπέγραψαν με τη Ρωσίδα υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδια για τον τουρισμό, Άλα Μανίλοβα, και περιλαμβάνει σειρά δυναμικών δράσεων και προγραμμάτων με στόχο την ενίσχυση των διμερών τουριστικών σχέσεων και τη δυναμική ανάπτυξη, εκατέρωθεν, του τουριστικού ρεύματος τα επόμενα χρόνια.
Κρατώντας το σήμα του ΕΟΤ που συμπεριέλαβε στη λίστα των προσωπικών αντικειμένων που πήρε μαζί του στην αποστολή, ο κ. Σκαπλέροφ χαιρέτισε θερμά την έναρξη του Έτους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας και αναφέρθηκε στον ισχυρό δεσμό πολλών Ρώσων κοσμοναυτών με την Ελλάδα.
«Είναι αδύνατον να ξεχαστούν οι μέρες που περνάμε στην Ελλάδα» ανέφερε στο μήνυμά του ο κοσμοναύτης, δεδομένου ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αποτελεί κορυφαία επιλογή των Ρώσων κοσμοναυτών για τα προγράμματα φυσικής αποκατάστασής τους μετά από την πολύμηνη παραμονή τους στο διάστημα.

Η κ. Κουντουρά, πάντως, είχε συναντηθεί πριν από μερικούς μήνες στην Αθήνα με τον συνάδελφο του Σκαπλέροφ, Ολέγκ Νοβίτσκι, ο οποίος είχε δηλώσει γοητευμένος από την Ελλάδα και εξήρε τόσο τις ομορφιές, όσο και τις κλιματολογικές συνθήκες της χώρας, που -όπως τόνισε- είναι ιδανικές για τη φυσική αποκατάσταση των κοσμοναυτών.
Η Ελληνίδα υπουργός είχε εκφράσει την πλήρη στήριξή της για τη δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως κορυφαίας επιλογής για προγράμματα φυσικής αποκατάστασης, και ειδικότερα στο πλαίσιο του υλοποιούμενου στρατηγικού σχεδιασμού του υπουργείου για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και ευεξίας, που περιλαμβάνει τον ιατρικό και τον ιαματικό τουρισμό.
Στο μήνυμά του, ο Αντόν Σκαπλέροφ αναφέρθηκε και στον ελληνικής καταγωγής Ρώσο κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν, αλλά και σε δράσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο του εορτασμού του Έτους Τουρισμού και αφορούν το 1ο Φεστιβάλ Αρχαίας Κληρονομιάς της Ρωσίας που διοργανώνεται σε ρωσικές περιοχές, όπου υπήρχαν αποικίες ελληνικών πόλεων.


https://www.patrasevents.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου