Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

H δημοτικότητα Rock Star του Κυριάκου εκτοξεύει την ΝΔ στο 52%, ΣΥΡΙΖΑ 14%!


Handover ceremony for the new president of the right-wing New Democracy party, in Athens, on Jan. 11, 2016 / Τελετή παράδοσης-παραλαβής της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, στην Αθήνα, στις 11 Ιανουαρίου, 2106
Handover ceremony for the new president of the right-wing New Democracy party, in Athens, on Jan. 11, 2016 / Τελετή παράδοσης-παραλαβής της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, στην Αθήνα, στις 11 Ιανουαρίου, 2106
H andover ceremony for the new president of the right-wing New Democracy party, in Athens, on Jan. 11, 2016 / Τελετή παράδοσης-παραλαβής της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, στην Αθήνα, στις 11 Ιανουαρίου, 2106
Δραματικές αλλαγές στον πολιτικό χάρτη της χώρας προκαλεί η ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” είναι σε θέση να γνωρίζει τις πυρετώδεις τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και οι οποίες προκαλούν σοκ στις ηγεσίες των κομμάτων εκτός ΝΔ, ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριολεξία καταπίνει τους πολιτικούς του αντιπάλους στέλνοντας στο 14% τον ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα υπόλοιπα κόμματα εκτός Βουλής με εξαίρεση το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ.
Η δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αντίστοιχη με star της rock με αποτέλεσμα να εκτοξεύει την ΝΔ σε ένα ποσοστό πολύ πάνω από το 50%.

Πρόκειται για τον Elvis της Δεξιάς!
Χαρακτηριστικό της αγανάκτησης των πολιτών για την καταστροφική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρωτοφανές για την πολιτική Ιστορία της χώρας να έχουμε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν νεοδημοκράτες για να πάρουν μέρος στην διαδικασία ανάδειξης αρχηγού στην ΝΔ ψηφίζοντας φυσικά Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο Κυριάκος εκτός από rock star είναι ένα “σκιάχτρο” που διώχνει μακριά τους καραμανλικούς και τον Παυλόπουλο οι οποίοι στην συνείδηση του κόσμου συγκυβερνούν με τον Τσίπρα και λεηλατούν τους ελεύθερους επαγγελματίες και τον ιδιωτικό τομέα.
Ετσι την προδιαγραφόμενη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνουν οι έρευνες της κοινής γνώμης που βρίσκονται σε εξέλιξη. Εάν γινόταν σήμερα εκλογές η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έπαιρνε ένα ποσοστό που θα ξεπερνούσε το 50%!
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη βρίσκεται στο 14%. Μιλάμε για την απόλυτη πανωλεθρία για το κόμμα και τον ηγέτη του που κυριάρχησαν σε όλη την διάρκεια του 2015.
Εκτός από την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο άλλα δύο κόμματα θα έμπαιναν στη Βουλή, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. Αυτή τη μέτρηση σοκ είχαν στα χέρια τους ξένες πρεσβείες αλλά και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης που κυριάρχησε απέναντι στο βαθύνεοκαραμανλικό μόρφωμα εντός και εκτός ΝΔ.
Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 8% και η Χρυσή Αυγή στο 9%.
Αυτές οι δημοσκοπήσεις είναι σε γνώση και των συμβούλων του Σόιμπλε και αυτό έχει την σημασία του.
Η δημοτικότητα και η αίγλη του Κυριάκου αναγκάζει τον μέχρι πρότινος θαυμαστή του Τσίπρα Αντώνη Καρακούση σε μια εντυπωσιακή κωλοτούμπα. “Απεταξάμην τον Αλέξη” μέσα από ένα-άρθρο ύμνο στον Κυριάκο που δημοσιεύεται στο vima.gr>
Αίφνης το σχεδόν ακινητοποιημένο ελληνικό πολιτικό σκηνικό πήρε φωτιά.
Ήρκεσε η ανέλπιστη για τους περισσότερους εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να σηκώσει από τους καναπέδες τους πάντες, ακόμη και τους αυτοθαυμαζόμενους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου, που πίστευαν ότι είχαν επιτύχει το τέλος της Ιστορίας.
Από την περασμένη Κυριακή όλοι αντιλαμβάνονται την αλλαγή και την επίδραση αυτής.
Ένα συντηρητικό, κατά βάση, κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας αντέδρασε με τρόπο επιθετικό και επέλεξε να ανατρέψει τα προγνωστικά.
Αρνήθηκε να στηρίξει τα «σίγουρα» και διάλεξε μάλλον διαισθητικά εκείνα που θα μπορούσαν ακριβώς να κινήσουν την Ιστορία.
Και αυτό για τον απλούστατο λόγο επειδή το σύνολο των πολιτών πίστευε ότι τα «σίγουρα» ήταν συμβιβασμένα και εν πολλοίς μέρος ενός παρασκηνιακού παιγνίου μεταξύ του αδιαφανούς τριγώνου Προεδρικού, Μεγάρου Μαξίμου και Ραφήνας.
Το αποτέλεσμα της απρόσμενης επιλογής απεδείχθη εντυπωσιακό.
Αυτή τη στιγμή η «νεκρή» μέχρι πρότινος Νέα Δημοκρατία φαντάζει ζωντανή, δυναμική και διεκδικητική.
Η εκλογή επιδρά, κατά γενική ομολογία, πολύ πέρα από τα σύνορά της και ο νέος αρχηγός έχει την ευκαιρία όχι μόνο να επαναφέρει τους πλανημένους ψηφοφόρους στο σπίτι τους, αλλά και να στεγάζει πολύ περισσότερους από άλλα γκρεμισμένα σπίτια.
Το κυβερνητικό στρατόπεδο αντιδρά σπασμωδικά και απολύτως αμυντικά, ομιλεί περί Θάτσερ, Βερολίνου και υιοθέτησης του νεοφιλελεύθερου δόγματος, ξεχνώντας ότι το ίδιο εφαρμόζει το επαχθέστερο των μνημονίων και κατηγορείται από πρώην στελέχη του ότι έχει προσχωρήσει ολοκληρωτικά στην πολιτική των εταίρων και των δανειστών.
Ο κ.Τσίπρας απέναντι στην εκδοχή Μητσοτάκη υψώνει ξεφτισμένα και υπονομευμένα από τον ίδιο αντιδεξιά λάβαρα.
Ουδένα πείθει και ουδένα συγκινεί πια με τις μεγαλοστομίες και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του.
Η χώρα κινδυνεύει, οι πολίτες βασανίζονται, η φθορά του είναι ραγδαία και θα αποδειχθεί σύντομα.
Ακόμη γίνεται φανερό ότι το Ποτάμι συνταράσσεται, το ΠαΣοΚ πιέζεται, οι ΑΝΕΛ προσπαθούν να εντυπωσιάσουν με απαγορευμένα ψαρέματα καρχαριοειδών, η Ένωση Κεντρώων θυμήθηκε το ’65 και άλλες μικρότερες πολιτικές ομάδες σπεύδουν να ενταχθούν
Κακά τα ψέματα, όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον τρόπο που εξελέγη έχει τις προϋποθέσεις να ηγηθεί ενός ισχυρού αστικού μετώπου, ικανού να υπερασπισθεί με τρόπο καθαρό την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να εγγυηθεί την επάνοδο της Ελλάδας στην κανονικότητα.
Και κατανοούν ότι η δυνατότητά του αυτή θα πολλαπλασιάζεται όσο ο κ.Τσίπρας αποτυγχάνει να μεταφέρει ελπίδα προόδου και προκοπής στον ελληνικό λαό.
Ένα – δυο ακόμη περιστατικά σαν αυτό των Σκουριών της Χαλκιδικής να επισυμβούν και το πολιτικό παιγνίδι θα κριθεί στην Ελλάδα.
Η μάχη για την εκλογή αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι στην ελληνική κοινωνία συντελούνται υπόγειες διεργασίες που δεν «πιάνουν» ούτε οι έρευνες των διαθέσεων της κοινής γνώμης, ούτε οι πολιτικοί αναλυτές.
Και αυτές συνδέονται τόσο με τις βαριές συνέπειες της πολύχρονης οικονομικής κρίσης και με την ανάμνηση της καλής ζωής του πρόσφατου παρελθόντος, όσο και με την αδυναμία της αριστερής διακυβέρνησης να φέρει αποτελέσματα και να βελτιώσει τη θέση της χώρας και τη ζωή των πολλών ανθρώπων.
Τα υπόλοιπα προσεχώς,επί της οθόνης…
http://kourdistoportocali.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου