Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Σόρος: Η Ελλάδα βρίσκεται σε σημείο βρασμού. Δείτε το πρόσωπο του Τσίπρα

ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ

Σόρος: Η Ελλάδα βρίσκεται σε σημείο βρασμού. Δείτε το πρόσωπο του Τσίπρα


Η Ελλάδα αποτελεί ακόμη πρόβλημα για την Ευρώπη εκτιμά σε δηλώσεις του από το Νταβός ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος. 
Εκτίμησε, ακόμη, ότι η Ελλάδα είναι ένα πρόβλημα που δεν έχει λύση γιατί η κατάσταση είναι χάλια. «Βρίσκεται, δε, ξανά στο "σημείο βρασμού", μπορείτε να το δείτε στο πρόσωπο του Τσίπρα» προσέθεσε. 
Μιλώντας συνολικά για την κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκτίμησε ότι «καταρρέει» προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η ώρα για να έχεις μια μεγάλη πρωτοβουλία, ένα σχέδιο Μάρσαλ». Σχολιάζοντας, δε, τις αναφορές του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον όρο αυτό είπε ότι «είναι απίστευτο ότι σε αυτό αναφέρεται ο Σόιμπλε ο οποίος είναι υπερασπιστής της "ορθοδοξίας" της Μπούντεσμπανκ».
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «ένα βήμα πριν την καταστροφή», καθώς όπως σημειώνει αντιμετωπίζει έξι διαφορετικές κρίσεις σε μία.
Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του ο Σόρος, «η ελληνική κρίση έμαθε τις ευρωπαϊκές αρχές να αντιδρούν πρόχειρα στην μία κρίση μετά την άλλη σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα», όμως, συμπληρώνει, αυτή την στιγμή φαίνεται πως το πρόβλημα έρχεται κατά πάνω τους.

Ο Σόρος άσκησε κριτική στην Ευρώπη, που δεν έχει ενιαία πολιτική ασύλου, πράγμα που μετέτρεψε το προσφυγική από μία ελεγχόμενη κρίση σε πολιτική κρίση.
Ο κ. Σόρος υπενθύμισε, τέλος, ότι αυτή ήταν η πρότασή του εδώ και 25 χρόνια τονίζοντας ότι τώρα πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά και να στηριχθεί δημόσια.

http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου