Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Με ταχείς ρυθμούς η επέκταση του Μποδοσάκειου

IMG_20140819_104535
Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο ανέγερσης της νέας πτέρυγας του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, ένα έργο που αναμένεται να αυξήσει κατά 4.350 τετραγωνικά μέτρα τις υπάρχουσες κτηριακές υποδομές του Μποδοσάκειου και να στεγάσει την Ογκολογική κλινική, τα χειρουργεία ημέρας, χώρους για το Τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα και βοηθητικούς χώρους και να αναβαθμίσει σημαντικά τις υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.
IMG_20140819_104535
Οι εργασίες ξεκίνησαν εδώ και ένα τρίμηνο σχεδόν και σύμφωνα με τον αναπλ. διοικητή του Γ.Ν. «Μαμάτσειο- Μποδοσάκειο»- με αρμοδιότητα στο Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσακειο», Νίκο Αντωνάκη, εάν όλα πάνε κατ’ ευχήν, προχωρήσουν δηλαδή οι εργασίες με τους σημερινούς ρυθμούς και βοηθήσει και ο καιρός, το έργο θα παραδοθεί εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.
Πρόκειται για το έργο «Προσθήκη Πτέρυγας κατ’ επέκταση του υπάρχοντος κτηρίου και προμήθεια- Εγκατάσταση Ιατρικού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας Μποδοσάκειο», η υλοποίηση του οποίου έχει ανατεθεί στη ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
IMG_20140819_103545
Η δαπάνη για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται σε 10,6 εκατ. ευρώ- συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ- εκ των οποίων 9.755.000,00 ευρώ για οικοδομικές εργασίες και 862.343,00 ευρώ για προμήθεια- Εγκατάσταση Ιατρικού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού. Το έργο χρηματοδοτείται από το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας- Θράκης 2007-2013» και τον «Άξονα προτεραιότητας 8 Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην ΠΔΜ» και σε κατηγορία πράξης ‘Υποδομές Υγείας’.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο της νέας πτέρυγας εγκαινιάστηκε σε πανηγυρική τελετή τον περασμένο Νοέμβριο  από τον εκπρόσωπο του τότε Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον βουλευτή Πάρι Κουκουλόπουλο, τον περιφερειάρχη Γιώργο Δακή, τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημοσθένη Ανδριόπουλο, την τότε διοικήτρια του Μποδοσάκειου- Μαμάτσειου Αναστασία Μπούρτσου, τον αναπληρωτή διοικητή Νίκο Αντωνάκη και τον μητροπολίτη Θεόκλητο.
IMG_2220
Το έργο της επέκτασης περιλαμβάνει:
α) την επέκταση των Εξωτερικών Ιατρείων με την οποία δημιουργείται Νευρολογικό εξωτερικό Ιατρείο και Ιατρείο Πόνου, καθώς επίσης και την επέκταση των Εξωτερικών ιατρείων του Παιδιατρικού τμήματος, προκειμένου να συμπεριληφθούν όλοι οι προβλεπόμενοι χώροι του παιδοψυχιατρικού.
β) την κατασκευή Νέας πτέρυγας για στέγαση και λειτουργία Μονάδας Χημειοθεραπείας, Χειρουργεία ημέρας, αυτόνομη μονάδα Αιμοδοσίας, χώρους για τους φοιτητές του Τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ στην Πτολεμαΐδα, βοηθητικούς χώρους (990,87 τ.μ.).
γ) την κατασκευή Βρεφονηπιακού σταθμού για τα παιδιά των εργαζομένων στο νοσοκομείο (μικτή επιφάνεια 498,21 τ.μ.).
IMG_20140819_104452
Αξιοσημείωτο είναι ότι όλοι οι παραπάνω χώροι θα είναι πλήρως διασυνδεδεμένοι μεταξύ τους, ενώ προβλέπεται επίσης και η κατασκευή και νέου χώρου στάθμευσης πέριξ της νέας πτέρυγας, όπως σημείωσε ο κ. Αντωνάκης.
Την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών ανέγερσης της νέας πτέρυγας εξέφρασε ο κ. Αντωνάκης μιλώντας στον «Π», επισημαίνοντας ότι η μόνη καθυστέρηση που σημειώθηκε ήταν λόγω ότι βρέθηκαν κατά την εκσκαφή αγωγοί νερού που έπρεπε να μεταφερθούν σε άλλα σημεία, πράγμα που έγινε. Ειδική αναφορά έκανε στο γεγονός ότι το έργο αυτό θα αυξήσει την ωφέλιμη επιφάνεια του Μποδοσάκειου από 20.000 τ.μ. στα 24.000 τ.μ. και πλέον, λέγοντας ότι «το Μποδοσάκειο αλλάζει μορφή, ισχυροποιούνται οι υποδομές του και εάν όλα πάνε κατ’ ευχήν και βοηθήσει ο καιρός, θα τελειώσει εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, δηλαδή τέλος του 2015.» 
IMG_20140819_105109
Ο κ. Αντωνάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει τα συγχαρητήριά του σε όλους όσους συνέβαλαν για την υλοποίηση του έργου αυτού. Αξίζουν- είπε- συγχαρητήρια στις τεχνικές και διοικητικές υπηρεσίες του Μποδοσάκειου που είχαν έτοιμες τις μελέτες του έργου της επέκτασης, καθώς και σε όλες τις προηγούμενες διοικήσεις του νοσοκομείου. Καθώς, τη σύλληψη του έργου της επέκτασης είχε ο π. διοικητής του νοσοκομείου Χριστόδουλος Παπαβασιλείου, τις προετοιμασίες έκανε ο διάδοχός του Ευγένιος Χαϊτίδης, ενώ για την εξεύρεση κονδυλίων και ένταξη του έργου “έτρεξε” η πρώην διοικήτρια Αναστασία Μπούρτσου. Δεν παρέλειψε να εκφράσει δημόσια ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή για την υπογραφή ένταξης χρηματοδότησης του έργου, προς τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο για τη συνεχή στήριξή του και τη δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου. Ευχαριστίες εξέφρασε επίσης προς το ίδρυμα “Μποδοσάκη” για τη χρηματοδότηση εκπόνησης των προκαταρκτικών μελετών του έργου, αλλά και για το γεγονός ότι βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στη διοίκηση του νοσοκομείου και στηρίζει με δωρεές ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού το έργο του.
IMG_20140819_103708
Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ 


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, με απαραίτητη τη χρήση ενεργού συνδέσμου. Διαβάστε περισσότερα http://e-ptolemeos.gr/?p=99930#ixzz3B8SoCRTm
Follow us: @eptolemeos on Twitter | ptolemeos.news on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου