Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012


ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΣΤΗ ΔΕΗ


ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιάννη Βρούτση 
ΘΕΜΑ: «Να αποκατασταθεί δίκαια η σειρά προτεραιότητας στη χορήγηση εφάπαξ για τους συνταξιούχους της ΔΕΗ» 

Κύριε Υπουργέ, 
Με την υπ. αριθμ. 57/26-7-2012 
Αναφορά την οποία κατέθεσα στο Υπουργείο Εργασίας, σας επισήμανα τα ζητήματα που θέτει προς επίλυση η Παγκρήτια Ένωση Συνταξιούχων ΔΕΗ. Ένα από αυτά αποτελεί και το αίτημα τους για την επαναφορά της σειράς προτεραιότητας χορήγησης του εφάπαξ, με βάση την ημερομηνία της αίτησης συνταξιοδότησης των εργαζομένων από τη ΔΕΗ. 
Με το σημερινό σύστημα της σειράς με βάση την τελική απόφαση συνταξιοδότησης αδικούνται όσοι έχουν διαδοχική ασφάλιση αφού ο χρόνος έκδοσης τους είναι πολλαπλάσιος αυτών που έχουν ασφάλιση σ’ ένα φορέα. 
Επειδή η έκδοση της οριστικής απόφασης για τη χορήγηση του εφάπαξ, αποτελεί ευθύνη του ασφαλιστικού φορέα και της Πολιτείας και επειδή είναι άδικο να τιμωρούνται οι συνταξιούχοι που έχουν πέραν του ενός ταμεία. 
Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ, 
-Αν προτίθεστε να αποκαταστήσετε την αδικία σε βάρος της πλειοψηφίας των συνταξιούχων της ΔΕΗ; -Αν θεωρείτε δίκαιο η σειρά προτεραιότητας να προσδιορίζεται βάσει της αίτησης συνταξιοδότησης της οποίας άλλωστε ο χρόνος υποβολής της αποτελεί ευθύνη του προς συνταξιοδότηση εργαζομένου; 

Ο ερωτών Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ)

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΔΕΤΑΙ ΓΡΑΠΤΑ ΕΝΤΟΣ 20 ΕΡΓΑΣΙΜΩΝ ΗΜΕΡΩΝ, ΑΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 10/10/2012 ΜΟΛΙΣ ΤΗ ΛΑΒΟΥΜΕ ΘΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ. ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΓΚΕΡΟΛΓΟΥ ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 2810 390418, 390419, 331333, 333900


Aυτό το άρθρο προέρχεται από το ΔΕΗΤΖΗΣ ΔΕΗ® http://deitzis.blogspot.com/2012/10/blog-post_3.html#ixzz2CfFBccx2
Under Creative Commons License: Attribution

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου