Ανοιχτή επιστολή σε διεθνή ΜΜΕ και φορείς χάραξης πολιτικής σε Αθήνα, Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον απέστειλε η επενδυτική εταιρεία Japonica, στο πλαίσιο εκστρατείας που ξεκίνησε με τίτλο «Η Ελλάδα δικαιούται αξιολόγηση Α+».
Η επιστολή χαρακτηριστικά αναφέρει ότι αποτελεί αδιάψευστο γεγονός πως η Ελλάδα έχει καταφέρει μια ιστορική δημοσιονομική ανάκαμψη. Και σημειώνει πως τώρα είναι η ώρα να προχωρήσει και πέρα από την τρέχουσα παράλογη και αναχρονιστική λογιστική που συσκοτίζει το γεγονός πως η χώρα αξίζει αξιολόγηση «Α+» και απόδοση ομολόγων κάτω του 5%.
Όπως τονίζει, τώρα είναι η ώρα να αναγνωρίσουμε ότι αυτή η λογιστική είναι το μεγαλύτερο και το πιο εύκολο να προσπεραστεί εμπόδιο για να πετύχει η Ελλάδα ανάπτυξη.
Και προσθέτει η Japonica πως η Ελλάδα έχει σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση όντας τελευταία σε δύο από τους πιο σημαντικούς δημοσιονομικούς δείκτες, κάτι που ίσως να φάνταζε απίστευτο.
Όπως υπογραμμίζει, η χώρα καταλαμβάνει πλέον την 1η θέση από τις 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όρους δομικού πλεονάσματος ως ποσοστού του ΑΕΠ.
Την ίδια ώρα κατατάσσεται 1η μεταξύ των 30 αναπτυσσόμενων χωρών του ΔΝΤ σε όρους εκτιμώμενου πρωτογενούς πλεονάσματος (κυκλικά προσαρμοσμένο).
Και καταλήγει λέγοντας ότι θα συμβάλει όσο μπορεί να αλλάξει την απαράδεκτη θέση που κατέχει αυτή την περίοδο η Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι οι ανοιχτές επιστολές θα δημοσιευτούν σε διεθνή ΜΜΕ όπως: New York Times, Financial Times και Wall Street Journal.
«Παγκόσμιο συμπόσιο» για το ελληνικό χρέος προανήγγειλε η Japonica Partners. Σύμφωνα με tovima.gr, η εταιρεία με ολοσέλιδη δημοσίευση της στους Financial Times ανακοίνωσε τη διεξαγωγή «παγκόσμιου συμποσίου» με τίτλο «Μια νέα εποχή στην Λογιστική του Κρατικού Χρέους: Καλύτερη Αριθμοί, καλύτερη απόδοση», στο οποίο όπως αναφέρει θα αναλυθεί και το θέμα της λογιστικής αποτίμησης του ελληνικού χρέους.
Η σχετική ανακοίνωση υποστηρίζει πως το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο 2014 στο Λονδίνο και ότι η τελική ημερομηνία θα ανακοινωθεί σε εύθετο χρόνο.
Μάλιστα, όπως διευκρινίζεται από την Japonica Partners, το συμπόσιο περιλαμβάνεται στις εκδηλώσεις που υποστηρίζονται από την Japonica ως μέρος της εκστρατείας «Η Ελλάδα είναι A +».
Η Japonica Partners υποστήριξε προσφάτως ότι εάν οι οικονομικές καταστάσεις του ελληνικού Δημοσίου δεν καταρτίζονταν με τη λογιστική ταμειακής βάσης, αλλά με τη λογιστική δεδουλευμένης βάσης, αυτό θα οδηγούσε τον λόγο του ελληνικού χρέους προς το ΑΕΠ χαμηλότερα του 100% από 180% του ΑΕΠ σήμερα και παράλληλα θα καταδείκνυε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα που προβλέπει το Μνημόνιο για την περίοδο 2015-2016 ήδη από το 2013.
Στο ίδιο πλαίσιο ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Πολ Καζαριάν ανέφερε ότι τόσο με την ανάλυση βάσει της λογιστικής δεδουλευμένης βάσης, όσο και με βάση την ανάλυση εγγενούς αξίας (inherent value), η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι καλύτερη από αυτήν της Γαλλίας, της Ιταλίας, αλλά και της Ισπανίας, τόσο με ποσοτικά όσο και ποιοτικά κριτήρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου