ΠΕΛΤΕΣ
ΚΡΑΝΟ Ή ΤΣAΠΟΥΡNΟ
ΥΛΙΚΑ:
ΚΡΑΝΟ Ή ΤΣAΠΟΥΡNΟ
ΖΑΧΑΡΙ
ΝΕΡΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ
ΞΥΝΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Πλένουμε καλά τα φρούτα
και τα βάζουμε μέσα σε μια φαρδιά κατσαρόλα,
ρίχνουμε τόση ποσότητα
νερού όσο να τα σκεπάζει.
Δυναμώνουμε την φωτιά και
τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση,
κλείνουμε και τα αφήνουμε
μια ώρα.
Μέσα στην κατσαρόλα έπειτα
στραγγίζουμε τον χυμό και τον βράζουμε μετρώντας σε
ποτήρια νερού και προσθέτουμε
την ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού ξινό.
Η ποσότητα της ζάχαρης
είναι 2 ποτήρια χυμός / 1 ζάχαρη.
Το αφήνω να πάρει μια βράση
και το ξαναβράζω την επόμενη ημέρα.
Αφού κρυώσει τα τοποθετούμε
σε αποστειρωμένα βάζα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου