Τρίτη 10 Ιουλίου 2012


ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΕΤΡΑΝΥΧΟΥ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXYPg8CtaOcMgwpGYmNBz_hrWfrX64JwMbFaBsuQY2_3ZiQ5YaOJNEAVULlSVfYlnUUBVgj5C1W6ffLz8pDh0YNtnim-zRes8NXSDL_fLyVpk7_FMFvb1coP1hZX6EsaW2ZxB-f-70GWs/s320/%CE%A0%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%A4%CE%95%CE%A3.jpg
Μπορείτε να παρασκευάστε ένα φυσικό εντομοκτόνο για τα λουλούδια και τα λαχανικά σας με υλικά που θα βρείτε σίγουρα στο ψυγείο και χωρίς να φοβάστε για τα τοξικά κατάλοιπα που θα αφήσει πάνω στο φυτό. Ειδικά στις καλλιέργειες λαχανικών, μπορείτε να ψεκάσετε ακόμα και την προηγούμενη μέρα από τη συγκομιδή!
{Τα υλικά που θα χρειαστείτε}
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτ. σούπας υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα
  • 1 λίτρο νερό
{Πώς θα το φτιάξετε}
  1. Ψιλοκόψτε, τρίψτε ή εκχυμώστε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  2. Προθέστε στο μίγμα το πιπέρι καγιέν και το 1 λίτρο νερό.
  3. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να μουλιάσει για 1 ώρα.
  4. Περάστε το μίγμα μέσα από ένα τουλπάνι και σουρώστε το υγρό.
  5. Προσθέστε στο καθαρό υγρό το σαπούνι και ανακατέψτε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
{Πώς θα το χρησιμοποιήσετε}
Το σπρέι αυτό είναι γενικής χρήσης, δηλαδή καλύπτει πολλά είδη φυτοπαρασιτικών εντόμων. Ψεκάστε τα φυτά μέχρι να καλυφθεί καλά και η κάτω επιφάνεια των φύλλων, προσέχοντας πάντα να μην σας μπουν σταγονίδια στα μάτια. Το φυσικό εντομοκτόνο μπορεί να αποθηκευτεί για 1 εβδομάδα, σε φιμέ μπουκάλι και μέσα στο ψυγείο.
 
 (καλό είναι να αφήσεις το μείγμα 2 μέρες και να το ψεκάσεις μετά).
Να ψεκάσεις αργά το απόγευμα γιατί δεν πρέπει να τα χτυπάει ήλιος. Δοκίμασέ το στην αρχή σε μια μικρή επιφάνεια. Δεν ξέρω μετά από πόσο καιρό μπορείς να το επαναλάβεις.
Επίσης
 
‎Α. 3 μέρη νερό, 1 μέρος φωτιστικό οινόπνευμα (μπλε) και λίγο υγρό πράσινο ή λευκό σαπούνι / 3φορές την εβδομάδα
  
 ‎Β.1 λίτρο νερό 6 σκελίδες σκόρδο και 1 κουταλάκι γλυκού υγρό πράσινο σαπούνι στο μπλέντερ και αφήνεται για 1 εώς 2 μέρες Ψεκάζουμε
  
‎Γ. χρήση εντόμων εχθρικών στον τετράνυχο
www.peliti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου