Τρίτη 15 Μαΐου 2012



    Μαρούλι - LACTUCA SATIVA
  1. Εποχή σποράς: Φυτεύουμε τέλος καλοκαιριού έως αρχές φθινοπώρου (Αύγουστο - Σεπτέμβριο) ανά 15 ημέρες για συνεχή συγκομιδή
  2. Θερμοκρασία βλάστησης:  όταν οι θερμοκρασίες είναι 5 - 26 C
  3. Βάθος φύτευσης:  0.5-1.5 εκατοστά.
  4. Ημέρες βλάστησης:   5 -15 ημέρες.
  5. Μεταφύτευση:   Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 15 -25 ημέρες μετά την φύτευση.
  6. Αποστάσεις σποράς: 2 - 3 σπόροι σε κάθε θέση.
  7. Εποχή υπαίθριας καλλιέργειας:  Αύγουστο -Σεπτέμβριο και Φεβρουάριο - Μάρτιο.
  8. Αποστάσεις φύτευσης: 15 - 20 εκατοστά.
  9. Ωρίμανση - συγκομιδή:  40-90 ημέρες μετά τη σπορά.
  10. Ελάχιστη Ποσότητα για ένα άτομο:  15-20 φυτά ανά άτομο
  11. Διάρκεια αποθήκευσης: 6 ημέρες
  12. Διάρκεια αποθήκευσης κονσερβοποιημένες, τουρσί, καπνιστά, ψυγείο κτλ: 2 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου