Μελιτζάνα Solanum Melongena Var. Esculentum
Η καλλιέργεια της μελιτζάνας είναι παρόμοια με της πιπεριάς
Η μελιτζάνα Solanum Melongena Var. Esculentum, είναι φυτό των τροπικών χωρών και ανήκει στην οικογένεια Solanaceae. Στην Ευρώπη ήρθε από τότε που οι Μαυριτανοί μπήκαν στην Ισπανία το 16ο αιώνα.
Η μελιτζάνα είναι τροπικό φυτό. Αγαπά πολύ τη ζέστη.
Η μελιτζάνα τρώγεται τηγανιτή, βραστή ή ψητή μουσακάς και σαν μελιτζανοσαλάτα.
Οι μελιτζάνες μπορούν να καλλιεργηθούν και σε γλάστρες.
τις βγάζουμε έξω 1-2 εβδομάδες μετά από την τελευταία ημερομηνία με παγετό. Μην βιάζεστε γιατί ένα κρύο σοκ μπορεί να καθυστερήσει την ανάπτυξή τους.
- Εποχή σποράς: Σπέρνουμε στο σπορείο 8 με10 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα. για εμάς τους βόρειους μέσα με τέλος Μαρτίου.
- Θερμοκρασία βλάστησης: Το σπορείο θα πρέπει να βρίσκεται σε μέρος που η θερμοκρασία είναι 20 - 24 βαθμοί Κελσίου
- Βάθος φύτευσης: 1 με 1,5 εκατοστά.
- Ημέρες βλάστησης: 20 ημέρες για την συγκεκριμένη ποικιλία και θερμοκρασία 23 *C.
- Μεταφύτευση: όταν γίνουν πάνω από 10 πόντους. συνήθως 45 - 65 ημέρες μετά την φύτευση.
- Αποστάσεις σποράς: ένα φυτό σε κάθε θέση.
- Εποχή υπαίθριας καλλιέργειας: οταν η θερμοκρασία είναι πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου. Μάιος - Ιούνιος - Ιούλιος.
- Αποστάσεις φύτευσης: 80 με 90 εκ. σειρά με σειρά και 45 - 90 εκ. μεταξύ τους.
- Συν καλλιέργεια: Φασόλι, Κατιφές, Βασιλικός.
- Ωρίμανση - συγκομιδή: Αργούν πολύ στα βόρια, θέλουν πολύ ζέστη. 60 - 80 ημέρες μετά την μεταφύτευση
- Ελάχιστη Ποσότητα για ένα άτομο: 5 -10 φυτά ανά άτομο.
- Διάρκεια αποθήκευσης: 0-12 βαθμούς Κελσίου περίπου 6 μήνες.
- Διάρκεια αποθήκευσης κονσερβοποιημένες, τουρσί, καπνιστά, ψυγείο κτλ: 2 χρόνια.
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου