Ντομάτα Μπατάλα χαρακτηριστικός κύκλος από κάτω.
ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ - ΜΠΑΤΑΛΑ
Ντομάτα Μπατάλα Βραυρώνας.
- Εποχή σποράς: Σπείρε τε τους σπόρους 6 εβδομάδες πριν από την τελευταία ημερομηνία παγετού στην περιοχή σας.
- Θερμοκρασία βλάστησης: Το σπορείο θα πρέπει να βρίσκεται σε μέρος που η θερμοκρασία είναι 15 - 24 βαθμοί Κελσίου.
- Βάθος φύτευσης: 1 με 1,5 εκατοστά.
- Ημέρες βλάστησης: Σε θερμοκρασία μεταξύ 24-30 C 8 - 20 ημ.
- Μεταφύτευση: Όταν βγάλουν τέσσερα φύλλα.
- Αποστάσεις σποράς: Ένα φυτό στην θέση.
- Εποχή υπαίθριας καλλιέργειας: Μάρτιο Απρίλιο Μάιο.
- Αποστάσεις φύτευσης: 50 εκατοστά στη σειρά και 80 ανάμεσα στις σειρές.
- Συνκαλλιέργεια: μαζί με σκόρδο, κατιφέ, κρεμμύδι, μαϊντανό, σχοινόπρασο
- Ωρίμανση - συγκομιδή: Σε 75 ημέρες.
- Ελάχιστη Ποσότητα για ένα άτομο: 5-10 φυτά ανά άτομο για σαλάτα. 5-10 φυτά ανά άτομο για σάλτσα. 2-4 φυτά ανά άτομο για τουρσί κτλ.
- Διάρκεια αποθήκευσης: κονσερβοποιημένες 24 μήνες.
- Διάρκεια αποθήκευσης κονσερβοποιημένες, τουρσί, καπνιστά, ψυγείο κτλ: 2 χρόνια.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρό οργανικό λίπασμα αν τα φύλλα κιτρινίζουν.
Οι άγουρες πράσινες που δεν προλαβαίνουν να ωριμάσουν γίνονται τηγανητές ή τουρσί.
να μην ξεχάσουμε και τις λιαστές.
Γενικά η ντομάτα είναι το ποιο χρήσιμο λαχανικό και τίποτα δεν πάει χαμένο.
Συγκαλλιέργεια τομάτας
Βασιλικό Ρίγανη Μαϊντανό Καρότα Κατιφέ Σέλινο Κρεμμύδια
Αποφύγετε τη συγκαλλιέργεια ντομάτας με:
Πατάτες Πατζάρια
Λάχανα Μπιζέλια Καλαμπόκι Δενδρολίβανο Άνηθο
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου