Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Μπριζίτ Μπαρντό: «…ηθοποιοί φλερτάρουν με παραγωγούς, προκειμένου να πάρουν κάποιον ρόλο»

Μπριζίτ Μπαρντό

Το απόλυτο θηλυκό, το σύμβολο του σεξ των δεκαετιών ’50 και ’60, η διαχρονική προσωποποίηση της πλανεύτρας καλλονής, η ιέρεια και μούσα των μεγαλύτερων καλλιτεχνών της εποχής, η θρυλική Μπριζίτ Μπαρντό, δεν εντυπωσιάζεται από τις ηθοποιούς του Χόλυγουντ που μιλούν ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση.

Το BBC News ανέφερε ότι η 83χρονη Γαλλίδα ηθοποιός, σε συνέντευξή της στο γαλλικό περιοδικό «Paris Match», έβαλε στο στόχαστρο το κίνημα #MeToo, το οποίο καλεί τις γυναίκες στο Χόλυγουντ και όχι μόνο να καταγγείλουν τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που έχουν βιώσει.
«Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι υποκριτικές, γελοίες και αδιάφορες» υποστήριξε η μεγάλη σταρ του γαλλικού και διεθνούς κινηματογράφου.
«Υπάρχουν πολλές ηθοποιοί που φλερτάρουν με παραγωγούς, προκειμένου να πάρουν κάποιον ρόλο» τόνισε. «Στη συνέχεια, για να γίνει θέμα συζήτησης, θα πουν ότι έχουν παρενοχληθεί. Στην πραγματικότητα, αντί να τις ωφελεί, τις βλάπτει».
Η Μπαρντό, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες «Και ο Θεός... έπλασε τη γυναίκα» και «Η Περιφρόνηση», δήλωσε ότι απολάμβανε πραγματικά την προσοχή που της έδιναν ως νεαρή ηθοποιό.
«Ποτέ δεν υπήρξα θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και το έβρισκα γοητευτικό όταν μου έλεγαν ότι είμαι όμορφη ή είχα ωραία πίσω όψη. Αυτό το είδος φιλοφρόνησης είναι ωραίο».
Τα σχόλια της Μπαρντό έγιναν μία εβδομάδα μετά τις δηλώσεις της  Κατρίν Ντενέβ, οι οποίες προκάλεσαν αντιδράσεις, χαρακτηρίζοντας «πουριτανική» την εκστρατεία #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, που ξεκίνησε μετά το σκάνδαλο του Αμερικανού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου