Να σηκώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το τηλέφωνο και να πάρει Μέρκελ- Σόιμπλε ώστε να ανοίξει ο δρόμος για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, πρότεινε μέσω των ερτζιανών, ο Δημήτρης Παπαδημούλης. 
Σε παρέμβασή του στο ραδιόφωνο 24/7, ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε συγκεκριμένα πως θα περίμενε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σηκώσει το τηλέφωνο να μιλήσει με τη Μέρκελ και το Σόιμπλε για να στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης.

"Αυτό θα άνοιγε τον δρόμο για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για συνεννόηση", είπε και ... παρότρυνε τον κ. Μητσοτάκη "να ακούει περισσότερο τον Δένδια παρά τον Γεωργιάδη".
Υπενθυμίζεται, ότι μέχρι σήμερα, η Κυβέρνηση δια πηγών της, απέκρουε κατηγορηματικά τα σενάρια περί εθνικής συνεννόησης, συμβουλίου πολιτικών αρχηγών κλπ, όπερ σημαίνει ότι μένει να φανεί εάν η πρόταση του κ. Παπαδημούλη συνιστά προσωπική του θέση ή προοιωνίζεται ...εξελίξεις για το εγγύς μέλλον.
Οι ισχυροί πιέζουν για γρήγορη λύση 
Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση , ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε πως "Όσο πιο γρήγορα έχουμε συμφωνία τόσο καλύτερα". 
Επεσήμανε πως "οι ισχυροί παίχτες πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση" και τόνισε ότι και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι πιέζει με τον τρόπο του για να βρεθεί λύση για το χρέος.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι εάν είχαν γίνει οι εκλογές στη Γερμανία, η συμφωνία θα είχε κλείσει στο eurogroup της 22ας Μαΐου.
Ν. Ζορμπά http://www.capital.gr