Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ελληνας επιστήμονας του Imperial College ανακάλυψε το νέο «βιάγκρα» που ταυτοχρόνως είναι και αντικαταθλιπτικό!

Ελληνας επιστήμονας του Τμήματος Ιατρικής του Imperial College του Λονδίνου, ο δρ.Αλέξανδρος Κομνηνός, σε συνεργασία με ένας ακόμα Βρετανό ερευνητή τον καθηγητή Γουάλτζιτ Ντίλο, ανακάλυψαν το νέο χάπι που θεραπεύει την ανδρική μη ικανότητα εκτέλεσης της ερωτικής πράξης, με τρόπο πολύ καλύτερο από του βιάγκρα που λειτουργεί βασικά ως διευρυντικό στοιχείο των αρτηριών: Δημιούργησαν ένα «βιάγκρα του εγκεφάλου»!
 
Συγκεκριμένα ανακάλυψαν ότι μια ορμόνη, η κισπεπτίνη, ενισχύει τη δραστηριότητα στις συγκεκριμένες εγκεφαλικές περιοχές που σχετίζονται με την αγάπη, τον έρωτα και το σεξ. Ταυτόχρονα, ανακάλυψαν ότι η ορμήνη αυτή διώχνει και την κατάθλιψη!  
 
Οι άνθρωποι που είχαν τη μικρότερη σεξουαλική όρεξη, φάνηκε να ωφελούνται περισσότερο, αφού όχι απλώς πολλαπλασιάστηκε η ερωτική τους απόδοση, αλλά εμφάνισαν και... ρεκόρ στην διάρκεια της ερωτικής πράξης!
 
Είναι γεγονός ότι και το βιάγκρα είχε παράπλευρη ωφέλιμη δράση, αφού η διάνοιξη των αρτηριών από την χρήση του, λειτουργεί αποτρεπτικά σε εγκεφαλικά και καρδιακά προβλήματα.
 
Αυτή την στιγμή η προσπάθεια εντοπίζεται στην δημιουργία του χαπιού που θα περιέχει την εν λόγω ορμόνη και θα θεραπεύει διάφορα ψυχοσεξουαλικά προβλήματα, τονώνοντας την ερωτική επιθυμία.
 
Οι ερευνητές του Τμήματος Ιατρικής του Imperial College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής δρα Αλέξανδρο Κομνηνό (πρώτο συγγραφέα της μελέτης), έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικών ερευνών «Journal of Clinical Investigation», κατόπιν μελέτης 29 υγιειών ετεροφυλόφιλων ανδρών.
 
Η μελέτη ήταν διπλά «τυφλή» και ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο (πλασίμπο).
 
Οι συμμετέχοντες έκαναν είτε ενέσεις κισπεπτίνης είτε πλασίμπο και κλήθηκαν να δουν διάφορες εικόνες με ρομαντικό, σεξουαλικό ή αδιάφορο περιεχόμενο. Ταυτόχρονα, παρακολουθείτο ο εγκέφαλός τους με μαγνητική απεικόνιση.
 
Διαπιστώθηκε ότι η ορμόνη πυροδότησε τη δραστηριότητα στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με το σεξ και τον έρωτα, ενώ παράλληλα μειώθηκε η αρνητική συναισθηματική διάθεση των εθελοντών, πράγμα που επίσης ανοίγει προοπτικές για τη χρήση της κισπεπτίνης για τη θεραπεία και της κατάθλιψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου