Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Η αξία των αρχαίων Ελληνικών στα σχολεία στη Βρετανία

Οι Έλληνες πότε θα καταλάβουν ποια ειναι η ιερή κληρονομιά τους και θα φερθούν ανάλογα;;;;

ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Published on 26/04/2016 by taneadiaspora
ANCIENT GREEK AT SCHOOLS IN BRITAIN

“Είμαι κατενθουσιασμένη με την εξέλιξη εισαγωγής των κλασσικών σπουδών στα σχολεία. ΄Οσο περισσότερο εισάγουμε στα παιδιά τον ενθουσιασμό της Ελληνικής γλώσσας τόσο το καλύτερο”, δήλωσε η Mary Beard, ιστορικός και Professor κλασσικών σπουδών στο πανεπιστήμιου του Cambridge , έγραψαν οι Τάιμς του Λονδίνο σε ειδησιογραφικό τους στις 25 |Απριλίου 2016.

Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας για εκπαιδευτικά θέματα Nicola Woodcock, έγραψε ότι εκατοντάδες παιδιά δημοτικών σχολείων σε στερημένες περιοχής μαθαίνουν λατινικά χάρη σε ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα και τα αρχαία ελληνικά θα είναι τα επόμενα που θα προστεθούν στο αναλυτικό πρόγραμμα καθώς το πάθος για κλασσικές σπουδές αποκτά διαστάσεις.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από μια φιλανθρωπική οργάνωση και έχει βοηθήσει μέχρι τώρα 300 κρατικά δημοτικά σχολεία να προσφέρουν τη μάθηση των λατινικών στα παιδιά από την νεαρά ηλικία των επτά χρόνων, αντί γαλλικά, ιταλικά ή ισπανικά.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΗΝ

Ο Peter Jones, συν-ιδρυτής της οργάνωσης τώρα ελπίζει, έγραψαν οι TIMES, να ενθουσιάσει τα σχολεία για την εισαγωγή των αρχαίων ελληνικών και να τους ενθαρρύνει να τα αγκαλιάσουν ως ένα από τα θέματα. ΄Ηδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησε πιλοτικό πρόγραμμα σε δέκα σχολεία, τα περισσότερα κυβερνητικά δημοτικά που διδάσκουν αρχαία ελληνικά.

Το πρόγραμμα μάθησης των αρχαίων ελληνικών ετοίμασε η επικεφαλής των Κλασσικών Σπουδών στο Manor School Newcastle upon Tyne, Claire-Marie Roxby, και το ονόμασε ” η μέθοδος Boris Αρχαίων Ελληνικών”.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τα παιδιά και ότι σχεδόν 20 σχολεία σε περιοχή των West Midlands τώρα διδάσκουν κλασσικές σπουδές σε συνεργασία με το πανεπιστήμιου του Birmingham.

Φανούλα Αργυρού 26.4.2016

http://www.arxaiaithomi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου