Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

Έδεσσα: Τη διαχείριση των υδροηλεκτρικών σταθμών ζητεί με επιστολή του ο δήμαρχος

Να περιέλθουν στο δήμο οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί (ΥΗΣ) Άγρα και Εδεσσαίου ζητεί με επιστολή του στον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτριος Γιάννου.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η αναμενόμενη ψήφιση του νομοσχεδίου με τίτλο «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας» έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στην πόλη της Έδεσσας και την ευρύτερη περιοχή λόγω της ένταξης στο σχεδιασμό των ΥΗΣ Άγρα και Εδεσσαίου.
Στην επιστολή εξηγεί ότι ο φόβος όλων αφορά τη διαχείριση των νερών, «καθώς είναι γνωστό ότι εάν καταστεί υπεύθυνος για τη διαχείρισή τους ο ιδιώτης που θα αναλάβει τη «μικρή ΔΕΗ» θα φροντίσει να υπάρχει έντονη ροή υδάτων τις ημέρες και ώρες που απαιτείται για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και όχι για παράδειγμα τα Σαββατοκύριακα που οι Καταρράκτες είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες».
Παράλληλα τονίζει ότι τα νερά του Εδεσσαίου ποταμού, από τα οποία παράγεται η ενέργεια στους ΥΗΣ Άγρα και Εδεσσαίου, είναι αυτά που αρδεύουν τον εύφορο κάμπο της περιοχής και ότι αν υπάρξει διαχείριση σύμφωνα μόνο με τις ανάγκες παραγωγής ενέργειας και οι αγρότες δεν μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους η περιοχή θα πέσει σε οικονομικό μαρασμό.

«Όπως γίνεται φανερό η διαχείριση των υδάτων διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην οικονομική ζωή της πόλης και από αυτήν εξαρτάται το σύνολο σχεδόν της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας. Για τους λόγους αυτούς ζητούμε οι ΥΗΣ Άγρα και Εδεσσαίου και η διαχείριση των υδάτων του Εδεσσαίου ποταμού να περιέλθουν στο Δήμο Έδεσσας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τους αναπτυξιακούς σκοπούς της περιοχής», προσθέτει ο δήμαρχος.
Πηγή: ΑΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου