ΚΡΕΜΜΎΔΙ (λατινική ον. ALLIUM CEPA)
Εποχή σποράς: Φυτεύουμε με σπόρο την άνοιξη νωρίς όταν οι θερμοκρασίες είναι 10-30 C. Από βολβούς το φθινόπωρο για φρέσκο και Φεβρουάριο για ξερό.
Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Φεβρουάριο -Μάρτιο από σπόρο.
Βάθος φύτευσης: 1.5 εκατοστά (τρεις φορές το μέγεθος του σπόρου).
Ημέρες βλάστησης: 5-10
Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 35-55 ημέρες μετά το φυτεμα.
Ωρίμανση: 90 μέρες μετά την βλάστηση και αναλόγως το μέγεθος που τα θέλουμε (μαζεύουμε σταδιακά)
Εποχή σποράς: Φυτεύουμε με σπόρο την άνοιξη νωρίς όταν οι θερμοκρασίες είναι 10-30 C. Από βολβούς το φθινόπωρο για φρέσκο και Φεβρουάριο για ξερό.
Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Φεβρουάριο -Μάρτιο από σπόρο.
Βάθος φύτευσης: 1.5 εκατοστά (τρεις φορές το μέγεθος του σπόρου).
Ημέρες βλάστησης: 5-10
Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 35-55 ημέρες μετά το φυτεμα.
Ωρίμανση: 90 μέρες μετά την βλάστηση και αναλόγως το μέγεθος που τα θέλουμε (μαζεύουμε σταδιακά)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου