Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

ΠΟΕΜ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΧΑΛΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ


Ο Νίκος Ελευθεριάδης είναι Ειδικός - Επεμβατικός Γαστρεντερολόγος, ειδικευθείς στο Digestive Disease Center Showa University JapanΗ αχαλασία είναι μια χρόνια νόσος του οισοφάγου η οποία προκαλεί μακροχρόνια δυσκολία στην κατάποση, επιδεινώνεται με τον χρόνο, και το φαγητό γίνεται από απόλαυση βάσανο. Παρατηρούνται επίσης πόνος στο στήθος, κατάθλιψη και απώλεια βάρους, ενώ υπάρχει κίνδυνος καρκινωματώδους εξαλλαγής. Σε προχωρημένα στάδια υπάρχει κίνδυνος εισρόφησης και υποτροπιαζουσών πνευμονιών.
Η αχαλασία είναι σπάνια νόσος, εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες, εξίσου σε άνδρες και γυναίκες. Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 1.500 ασθενείς, ενώ κάθε χρόνο προσβάλλονται 150 νέα άτομα.
Η διάγνωση δεν είναι πάντα εύκολη, μπορεί να καθυστερήσει και γίνεται με τις κατάλληλες εξετάσεις, οι οποίες είναι κατ' αρχάς η γαστροσκόπηση, στη συνέχεια η ακτινογραφία και τέλος η μανομετρία οισοφάγου.
Η σύγχρονη θεραπεία της αχαλασίας οισοφάγου που δίνει μακροχρόνια λύση είναι η ελάχιστα επεμβατική, καινοτόμος ενδοσκοπική μυοτομή, γνωστή ως ΠΟΕΜ, η οποία πλέον έχει αντικαταστήσει παγκοσμίως όλες τις παλαιότερες και ξεπερασμένες πια τεχνικές, και αποτελεί τη θεραπεία εκλογής.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Έρευνα από το ΑΠΘ εξέτασε 48 διαφορετικά ελληνικά μέλια και το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο! Βρέθηκε το Ελληνικό μέλι με την περισσότερο ευεργετική δράση !!!


Έρευνα από το ΑΠΘ εξέτασε 48 διαφορετικά ελληνικά μέλια και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!

Νέα έρευνα από το ΑΠΘ αποδεικνύει την ευεργετική δράση των ελληνικών μελιών στο ανθρώπινο οργανισμό. Συλλέχθηκαν 48 διαφορετικά δείγματα μελιού από όλη την Ελλάδα και από όλες τις ανθοφορίες, και κανείς δεν περίμενε ότι η σύνθεση τους κρύβει τόσες ιδιότητες καλύτερες ακόμα και από τα πολυδιαφημισμένα μέλια του εξωτερικού όπως πχ το manuka!

Στην έρευνα συμμετείχαν μέλι βελανιδιάς, πεύκου, ελάτου, καστανιάς, πορτοκαλιάς, θυμαριού και για όλα υπήρχε κάτι ξεχωριστό, που σύμφωνα με την καθηγήτρια Χρυσούλα Τανανάκη είχαν τρομερή αντιοξειοδοτική δράση και μπορούσαν με απίστευτη αποτελεσματικότητα να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες και τον εκφυλισμό των κυττάρων που προκαλούν το καρκίνο. Σπάνια ευρήματα λοιπόν για το ελληνικό μέλι! Επίσης αυτές οι αντιοξειοδοτικές ιδιότητες δημιουργούσαν στον οργανισμό τη δυνατότητα να τον “υπερφορτώσουν” με αμυντικούς μηχανισμούς για όλες τις ασθένειες. 

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

SZ: Το ελληνικό φορολογικό δράμα

Η οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης θα έχει ολέθριες επιπτώσεις, εκτιμά ο οικονομολόγος Γενς Μπάστιαν σε άρθρο του στην Süddeutsche Zeitung που τιτλοφορείται «Το ελληνικό φορολογικό δράμα».
Ο γερμανός οικονομολόγος επισημαίνει: «Η συνεχής αύξηση της φορολογίας δεν είναι επινόηση της κυβέρνησης Τσίπρα. Οι προκάτοχοί της ξεκίνησαν ήδη από το πρώτο πρόγραμμα προσαρμογής το 2010 να χρησιμοποιούν αυξανόμενους φόρους ως εργαλείο για να πετύχουν συγκεκριμένους στόχους. Από την ανάληψη των καθηκόντων της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει απλά όλο και περισσότερο αυτό το σύστημα».
«Την ευθύνη για τα κύματα φορολογικών αυξήσεων δεν φέρει όμως μόνο η κυβέρνηση στην Αθήνα», συνεχίζει ο Γερμανός ειδικός. «Η φορολογική πολιτική της τελευταίας εξαετίας φέρει την σφραγίδα και των δανειστών, είτε αυτή αφορούσε την αύξηση του ΦΠΑ, είτε την εισαγωγή του ΕΝΦΙΑ, είτε την άνοδο του φόρου επιχειρήσεων. Παρά την κριτική στο φορολογικό χάος που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε την ευθύνη της τρόικας», συμπληρώνει.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Παγκόσμια καινοτομία στην αντιγήρανση ανακοινώθηκε στην Αθήνα

Παγκόσμια καινοτομία στην αντιγήρανση ανακοινώθηκε στην Αθήνα

Μια παγκόσμια καινοτομία στην αντιγήρανση που συνδέει την επιχειρηματικότητα με την Επιστήμη ανακοινώθηκε στην Αθήνα πριν λίγες μέρες. Πρόκειται για τη συνεργασία μεταξύ του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) και γνωστών ιδιωτικών ιατρικών κέντρων αισθητικών εφαρμογών, που αφορά σε ένα καινοτόμο εγχείρημα για την αξιοποίηση στην πράξη των ερευνών σχετικά με τη διατήρηση της νεότητας και την επιβράδυνση γήρανσης των κυττάρων.
Η ομάδα “Μοριακής και Κυτταρικής Γήρανσης” του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) με επικεφαλής στον δρ. Ευστάθιο Γκόνο, που εδώ και χρόνια ενεργοποιείται στη μελέτη γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων που επηρεάζουν τη γήρανση, αλλά και την ανθρώπινη μακροβιότητα με μεθόδους λειτουργικής γονιδιωματικής και συστημικής βιολογίας, έφτασε σε σημαντικές ανακαλύψεις, που δεν είναι πλέον θεωρητικές, αλλά, απτές και άμεσα εφαρμόσιμες.
Με δεδομένο ό, τι αφενός η γήρανση είναι μια πολυπαραγοντική διαδικασία και αφετέρου ο κάθε άνθρωπος γερνάει με το δικό του ρυθμό, η ομάδα μπορεί πλέον, σε συνεργασία με  τα εν λόγω ιδιωτικά  ιατρικά κέντρα να εφαρμόσει εξατομικευμένα πρωτόκολλα αντιμετώπισής της,  δηλ. να μελετήσει τη διαδικασία σε ατομικό επίπεδο.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Πιλοτικό πρόγραμμα αντιχαλαζικών σε μύρτιλλα


Πιλοτικό πρόγραμμα προστασίας της καλλιέργειας του μύρτιλλου από το χαλάζι με αντιχαλαζικά δίχτυα ξεκινά ο ΕΛΓΑ, σύμφωνα με απόφαση του οργανισμού, με την οποία εγκρίθηκε η σχετική πίστωση ύψους 19.840 ευρώ.
Ειδικότερα η απόφαση αναφέρει ότι «Δεσμεύτηκε πίστωση ύψους 19.840 ευρώ για την πληρωμή δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.), Ειδικός Φορέας 1765, Κ.Λ. 16.12.001 οικονομικό έτος 2016, από τον οργανισμό.

Η πίστωση αφορά πραγματοποίηση πιλοτικού προγράμματος προστασίας της καλλιέργειας του μύρτιλλου από το χαλάζι με αντιχαλαζικά δίχτυα».

http://www.agronews.gr/

Βρείτε εδώ τη σχετική απόφαση με τη Δέσμευση πίστωσης για πιλοτικό πρόγραμμα αντιχαλαζικών σε μύρτιλλα.pdf

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Σκοποβολή: «Ασημένια» Κορακάκη και με παγκόσμιο ρεκόρ στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι

Δυο - δυο έρχονται πια τα μετάλλια από την εκπληκτική Άννα Κορακάκη, που έχει αφήσει άφωνο τον κόσμο της σκοποβολής με το ταλέντο και τις διακρίσεις της.
Μετά το χρυσό μετάλλιο που κατάκτησε χτες στο σπορ πιστόλι από 25μ.,στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Μπολόνια, η 20χρονη «χρυσή» Ελληνίδα Ολυμπιονίκης φόρεσε σήμερα στο λαιμό και το ασημένιο, στο αεροβόλο πιστόλι από 10μ., όπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε καταταγεί τρίτη.
Η Κορακάκη ξεκίνησε με παγκόσμιο ρεκόρ (!) στον προκριματικό, ενώ στον τελικό εμφανίστηκε από την αρχή δυνατή, ήταν σε όλους τους γύρους πρώτη και μόνο στο τέλος κατάφερε η Μεξικάνα Αλεχάντρα Ζαβάλα Βελάσκες να ισοβαθμίσει μαζί της.

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Οργή φιλολόγων για τις αλλαγές Φίλη στο μάθημα της Ιστορίας

Φωτογραφία: EUROKINISSI
Η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων, με ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει «ολέθρια» την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αφαιρέσει από την ύλη της Ιστορίας κάποια κεφάλαια.
Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αναθεώρησης των προγραμμάτων σπουδών των Αρχαίων Ελληνικών και της Ιστορίας, το υπουργείο Παιδείας μελετά να διδάσκονται συνοπτικά και να μην εξετάζονται στην Α' Λυκείου ο Κυκλαδικός, ο Μινωικός και ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός, όπως λέει η εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων.
Συγκεκριμένα πρόκειται για κεφάλαια όπως: Ο Πρώτος και ο Δεύτερος Ελληνικός Αποικισμός, Η σημασία των Περσικών Πολέμων, Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, Ο Φίλιππος Β’ και το Οικουμενικό Κράτος του Μ. Αλεξάνδρου.
Η ανακοίνωση της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων: