Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Η Ελλάδα σε ...καραντίνα

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
Για τους Αυστριακούς τα πράγματα είναι απλά: θα δράσει το ικανό ελληνικό ναυτικό. Είναι πράγματι τόσο απλά; Η ελληνική ακτογραμμή είναι 16.300 χλμ, δηλαδή λίγο μικρότερη από εκείνη… των ΗΠΑ.

Η προσφυγική κρίση απειλεί το μέλλον της Ενωσης παραδέχθηκε προ ημερών ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, διαμηνύοντας ότι οι Ευρωπαίοι έχουν προθεσμία έξι έως οχτώ εβδομάδων να την αντιμετωπίσουν.
Τελικά το τελεσίγραφο αφορά μόνο την Ελλάδα. Εχουμε λίγες εβδομάδες να ανακόψουμε τις προσφυγικές ροές από την Τουρκία. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουμε με… καραντίνα.
Και εκεί που νομίζαμε ότι αφήναμε πίσω τα επικίνδυνα Plan X για έξοδο από το ευρώ, έρχεται το Plan Β με υπογραφή Γερμανίας- Αυστρίας, που θέλει την Ελλάδα εκτός Σένγκεν, ώστε να μην αποτελεί πια ευρωπαϊκό σύνορο.
Η Βιέννη, η οποία πρώτη ανέστειλε μονομερώς τη Σένγκεν, μας δείχνει ως κύριους υπεύθυνους για την κρίση. Είναι μύθος, διατείνεται, ότι τα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν μπορούν να φυλαχθούν.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Η ελληνική ναυτιλία βγαίνει πιο δυνατή μέσα από τις κρίσεις

Ανεξάρτητα από τις επιθέσεις που δέχεται η ελληνική ναυτιλία από ξένα κέντρα, ήταν, είναι και θα παραμείνει πρώτη δύναμη παγκοσμίως, προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα, υλικά και ηθικά, στην πατρίδα.
Η δήλωση αυτή στη «Ν» του προέδρου της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρου Βενιάμη, συμπυκνώνει και το μήνυμα που αναμένεται να στείλει σήμερα από το βήμα του 2ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου της «Ναυτεμπορικής».
Ο πρόεδρος της ΕΕΕ αναφερόμενος στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ελληνόκτητης ναυτιλίας, θα τονίσει ότι πάντοτε έβγαινε πιο δυνατή μέσα από τις κρίσεις και τις επιθέσεις ξένων κύκλων, χάρη στις ικανότητες, το επιχειρηματικό ταμπεραμέντο και τη ναυτοσύνη των Ελλήνων.
Ο κ. Βενιάμης αναμένεται να σχολιάσει και τις τελευταίες παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ελληνικό ναυτιλιακό φορολογικό σύστημα, επισημαίνοντας ότι υπονομεύουν την ανταγωνιστικότητα όχι μόνο της ελληνικής, αλλά της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται να κάνει στην προσφορά της ναυτιλίας στην εθνική οικονομία και την απασχόληση.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Σόρος: Η Ελλάδα βρίσκεται σε σημείο βρασμού. Δείτε το πρόσωπο του Τσίπρα

ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ

Σόρος: Η Ελλάδα βρίσκεται σε σημείο βρασμού. Δείτε το πρόσωπο του Τσίπρα


Η Ελλάδα αποτελεί ακόμη πρόβλημα για την Ευρώπη εκτιμά σε δηλώσεις του από το Νταβός ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος. 
Εκτίμησε, ακόμη, ότι η Ελλάδα είναι ένα πρόβλημα που δεν έχει λύση γιατί η κατάσταση είναι χάλια. «Βρίσκεται, δε, ξανά στο "σημείο βρασμού", μπορείτε να το δείτε στο πρόσωπο του Τσίπρα» προσέθεσε. 
Μιλώντας συνολικά για την κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκτίμησε ότι «καταρρέει» προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η ώρα για να έχεις μια μεγάλη πρωτοβουλία, ένα σχέδιο Μάρσαλ». Σχολιάζοντας, δε, τις αναφορές του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον όρο αυτό είπε ότι «είναι απίστευτο ότι σε αυτό αναφέρεται ο Σόιμπλε ο οποίος είναι υπερασπιστής της "ορθοδοξίας" της Μπούντεσμπανκ».
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «ένα βήμα πριν την καταστροφή», καθώς όπως σημειώνει αντιμετωπίζει έξι διαφορετικές κρίσεις σε μία.
Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του ο Σόρος, «η ελληνική κρίση έμαθε τις ευρωπαϊκές αρχές να αντιδρούν πρόχειρα στην μία κρίση μετά την άλλη σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα», όμως, συμπληρώνει, αυτή την στιγμή φαίνεται πως το πρόβλημα έρχεται κατά πάνω τους.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΣΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ


Θουκυδίδης-Αριστοτέλης
Προαύλιος  χώρος  της Μονής Μεγάλου Μετεώρου 

Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΣΟ 
ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ
Μανώλης Βαλσαμίδης

Οφείλω πολλές ευχαριστίες για τα like και τις κοινοποιήσεις, που είχατε την καλοσύνη να κάνετε στην ανάρτησή μου για τον Αριστοτέλη, σε όλους σας, αγαπητοί φίλοι. Αφήνοντας τις επίσημες εκδηλώσεις για τον Αριστοτέλη της UNESCO και την προκήρυξη συνεδρίου για τον Αριστοτέλη στην Ελλάδα, με ευθύνη του Α.Π.Θ.* εμείς θα μείνουμε στα πεζά. Σήμερα θα ντύσουμε λίγο το σκηνικό της διαμονής του Αριστοτέλη στην Άσσο. Αναφέραμε ήδη ότι ο Αριστοτέλης μετά από είκοσι χρόνια παραμονής του στην Ακαδημία, έφυγε από την Αθήνα και εγκαταστάθηκε στην Άσσο της Μ. Ασίας, όπου ίδρυσε δική του σχολή με εκλεκτούς συνεργάτες από την Ακαδημία.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

167 εκατ. δολάρια ανά γραμμάριο στοιχίζει το ακριβότερο υλικό στον κόσμο

Του Κώστα Δεληγιάννη
Τον τίτλο του ακριβότερου υλικού στον κόσμο κέρδισαν πριν από λίγες ημέρες τα ενδοεδρικά φουλέρενια, μοριακές δομές από άνθρακα και άζωτο.
Κι αυτό μία ποσότητα μόλις 200 μικρογραμμαρίων από ενδοεδρικά φουλέρενια, το οποίο ισοδυναμεί περίπου με το 1/15 του βάρους μιας νιφάδας χιονιού ή το 1/3 του βάρους μιας ανθρώπινης τρίχας, πωλήθηκαν στην τιμή των 33.400 δολαρίων.
Επομένως, με δεδομένο ότι κάθε μικρογραμμάριο ισούται με 1 εκατομμυριοστό του γραμμαρίου, η τιμή πώλησης του δείγματος σημαίνει πως 1 γραμμάριο ενδοεδρικών φουλερενίων θα στοίχιζε ούτε λίγο ούτε πολύ 167 εκατ. δολάρια.
Αγοραστής ήταν μία κοινοπραξία Βρετανών και Αμερικανών επιστημόνων, και πωλητής η αγγλική Designer Carbon Materials, εταιρεία-τεχνοβλαστός του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

H δημοτικότητα Rock Star του Κυριάκου εκτοξεύει την ΝΔ στο 52%, ΣΥΡΙΖΑ 14%!


Handover ceremony for the new president of the right-wing New Democracy party, in Athens, on Jan. 11, 2016 / Τελετή παράδοσης-παραλαβής της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, στην Αθήνα, στις 11 Ιανουαρίου, 2106
Handover ceremony for the new president of the right-wing New Democracy party, in Athens, on Jan. 11, 2016 / Τελετή παράδοσης-παραλαβής της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, στην Αθήνα, στις 11 Ιανουαρίου, 2106
H andover ceremony for the new president of the right-wing New Democracy party, in Athens, on Jan. 11, 2016 / Τελετή παράδοσης-παραλαβής της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, στην Αθήνα, στις 11 Ιανουαρίου, 2106
Δραματικές αλλαγές στον πολιτικό χάρτη της χώρας προκαλεί η ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” είναι σε θέση να γνωρίζει τις πυρετώδεις τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και οι οποίες προκαλούν σοκ στις ηγεσίες των κομμάτων εκτός ΝΔ, ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριολεξία καταπίνει τους πολιτικούς του αντιπάλους στέλνοντας στο 14% τον ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα υπόλοιπα κόμματα εκτός Βουλής με εξαίρεση το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ.
Η δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αντίστοιχη με star της rock με αποτέλεσμα να εκτοξεύει την ΝΔ σε ένα ποσοστό πολύ πάνω από το 50%.

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Έχει ήλιο; Μαζέψτε βιταμίνη D

Έχει ήλιο; Μαζέψτε βιταμίνη D
Η βιταμίνη D αποτελεί ένα θρεπτικό συστατικό, το οποίο εξασφαλίζουμε, όπως και τα υπόλοιπα, μέσω της διατροφής, αλλά και μέσω της επίδρασης της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα μας; Μάλιστα η μοναδικότητα της βιταμίνης D έγκειται στο γεγονός ότι μπορεί και να παραχθεί ενδογενώς στον οργανισμό μας. Αυτό συμβαίνει, όταν η υπεριώδης ακτινοβολία του ηλίου πέσει πάνω στο δέρμα μας και απορροφηθεί από μια συγκεκριμένη ουσία που υπάρχει σε αυτό και η οποία μετατρέπεται στη συνέχεια σε βιταμίνη D. Είναι δε ενδεικτικό, πως πάνω από το 90% της βιταμίνης D εξασφαλίζεται με αυτόν τον τρόπο, ενώ από τη διατροφή μας λαμβάνουμε μόνο το υπόλοιπο 10% αυτής.