Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον τάφο στην Αμφίπολη

Στην ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟ αφήνει υπονοούμενα ότι ο τάφος μπορεί να είναι ασύλητος.

Νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον τάφο στην Αμφίπολη (pics)
Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον λόφο Καστά, στην Αμφίπολη, από την ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων. Με τη αφαίρεση χωμάτων από τον προθάλαμο, στον χώρο πίσω από τον τοίχο των Σφιγγών, αποκαλύφθηκε τμήμα μαρμαροθετημένου δαπέδου, με λευκά, μικρά ακανόνιστα τμήματα μαρμάρου, σε κόκκινο φόντο, σωζόμενο σε εξαιρετικά καλή κατάσταση. (φωτο 1,2). 

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ & ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ του Αντώνη Ι. Γρυπαίου


Πρόλογος             
Από το 1956 ήταν γνωστά τα ευρήματα της Αμφίπολης, αλλά υπήρχε απαγορευτικό από τη παγκόσμια Σιωνιστική κυβέρνηση………
Σήμερα αποφάσισαν να επιτρέψουν, με συμφωνίες άγνωστες, να γίνουν οι ανασκαφές, διότι φαίνεται ότι κάτι αλλάζει στη Γεωπολιτική!!!
Η ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου υπήρξε περιπετειώδης. Το ίδιο ο θάνατός του στη Βαβυλώνα το 323 π.χ. και κυρίως η ταφή του!!!
Όπως γράφει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Δρ. Νικόλαος Καλογερόπουλος, «Άκρως αμφίβολον κατ’ εμέ να έχει μεταφερθεί η σορός του Μ.Αλεξάνδρου στην Αμφίπολη (κατά πρόταση της Ολυμπιάδος ως λέγουσι), από την Αλεξάνδρεια-Αίγυπτο, και να μην έχει γράψει κανείς τίποτε για το κοσμοϊστορικό αυτό γεγονός».
Δύο μεγάλες προσωπικότητες του πλανήτη, ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ & ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, πέθαναν σε ηλικία 33 ετών. Και τις δύο αυτές μεγάλες προσωπικότητες, που συγκλόνισαν το πλανήτη, εξαφάνισαν οι υπονομευτές της οικουμένης! Για τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ γνωρίζουμε!!!
Γιατί πέθανε ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  33 χρονών;;;;; Τυχαίο;;; δεν νομίζω!!!
Πολλοί ιστορικοί αναφέρουν ότι ο ΑΛΕΧΑΝΔΡΟΣ  δηλητηριάσθηκε!
Ο νοών νοείτω!! Τα συμπεράσματα δικά σας.

Πανευτυχής για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τζούντο στη Ρωσία και στην κατηγορία των -90 κιλών εμφανίστηκε ο Ηλίας Ηλιάδης.!!

Πανευτυχής για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τζούντο στη Ρωσία και  στην κατηγορία των -90 κιλών εμφανίστηκε ο Ηλίας Ηλιάδης.!!

«Νιώθω εκστασιασμένος. Η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη. Δεν ξέρω εάν φάνηκε με την ολοκλήρωση του τελικού, όμως πετάω στα ουράνια. Ήμουν τόσο καλά προετοιμασμένος που ένοιωθα έτοιμος γι` αυτή την στιγμή. Ή έτσι τουλάχιστον νόμιζα, αφού αυτή τη στιγμή νοιώθω όπως τότε που κατέκτησα το πρώτο μου μετάλλιο σε διεθνές τουρνουά. 

Νιώθω καλά που έκανα υπερήφανους τους Έλληνες. Τους ανθρώπους που με αγαπούν και τους αγαπώ. Την οικογένειά μου. Τον προπονητή μου και όλους τους ανθρώπους του ελληνικού αθλητισμού. Μπορεί η Πολιτεία να μη μου έχει δώσει το πριμ από το παγκόσμιο μετάλλιο του 2011, όμως αυτό δεν πέρασε ούτε λεπτό από το μυαλό μου στη διάρκεια των αγώνων. Γιατί η δουλειά μου ήταν να έρθω στην Ρωσία για να κατακτήσω το χρυσό. Κι αυτό ακριβώς έκανα. Ευχαριστώ όλους εκείνους που βρίσκονται διαρκώς δίπλα μου. Όταν

Αμφίπολη: «Πρώτα έφτασαν οι αρχαιοκάπηλοι και μετά οι αρχαιολόγοι»

Αμφίπολη: «Πρώτα έφτασαν οι αρχαιοκάπηλοι και μετά οι αρχαιολόγοι»

82χρονος αποκαλύπτει ότι έσκαβαν στην περιοχή πολλοί τα τελευταία 50 χρόνια - «Εγώ έδειξα στον Λαζαρίδη που είναι ο τάφος» είπε -  Έψαχνε οβίδες για να τις πουλήσει και βρήκε τον τάφο

Ανατριχιαστικές είναι οι αποκαλύψεις 82χρονου αρχαιοκάπηλου για τις παράνομες ανασκαφές που πραγματοποιούσε τόσο ο ίδιος όσο και πολλοί άλλοι στη  περιοχή της Αμφίπολης.

Ο Κ.Ε. που δηλώνει ότι έχει αποσυρθεί πλέον  εξομολογείται ότι- όπως πολλοί άλλοι- άρχισε να επιδίδεται κι εκείνος στην παράνομη «συλλογή» πολύτιμων αντικειμένων από τάφους, τα οποία στην συνέχεια «πουλούσε στον έμπορο και έπαιρνε το μερτικό του». «Εδώ έσκαβαν όλοι....Οι αρχαιοκάπηλοι, όπως τους λένε, πάνε πρώτοι, οι αρχαιολόγοι φτάνουν μετά» αναφέρει ο 82χρονος που αποκαλύπτει ότι μετά το 1980, άπαντες στην Αμφίπολη, προμηθεύτηκαν ανιχνευτές μετάλλων.
"...Στην Αμφίπολη ήρθαμε με την οικογένειά μου, όταν ήμουν επτά ετών" θα θυμηθεί ο 82χρονος, σήμερα, Κ.Ε. που εξιστορεί στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ πώς μπήκε ο ίδιος στο "βασίλειο" της (παράνομης) συλλογής αρχαίων αντικειμένων, που αφθονούσαν, όχι μόνο στους αρχαιολογικούς χώρους της Αμφίπολης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

 

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Γράφεις το επώνυμό σου και βρίσκεις από πιο μέρος της Ελλάδας κατάγεσαι

Γράφεις το επώνυμό σου και βρίσκεις από πιο μέρος της Ελλάδας κατάγεσαι

Πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να βρουν από πού κατάγοντα.ι Που είναι οι ρίζες τους και που βρίσκονται άτομα με το ίδιο επώνυμο που ίσως είναι και… συγγενείς τους. Μια πανέξυπνη εφαρμογή μπορεί να βρει μέσα σε λίγο χρόνο σε ποια μέρη της Ελλάδας υπάρχουν πολίτες που έχουν το ίδιο επώνυμο.
Συγκεκριμένα, πληκτρολογείς το επώνυμό σου και αυτομάτως ένας χάρτης της Ελλάδας με κόκκινα σημάδια ξεδιπλώνεται μπροστά σου. Οσο περισσότερα σημάδια, τόσο περισσότεροι συνεπώνυμοι.
Για να βρείτε λοιπόν από πού… κρατάει η σκούφια σας δείτε την εφαρμογή εδώ
http://www.imerisia.gr/

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Συνελήφθη διευθυντής κατασκευαστικής εταιρείας για χρέη 9,5 εκατ. ευρώ

 Πτολεμαΐδα

Συνελήφθη διευθυντής κατασκευαστικής εταιρείας για χρέη 9,5 εκατ. ευρώ
Περίπου 9,5 εκατομμύρια ευρώ ήταν τα χρέη, προς το Δημόσιο, 46χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες στα ορυχεία της ΔΕΗ, στον ΑΗΣ Καρδιάς.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας συνέλαβαν τον 46χρονο οικονομικό διευθυντή κατασκευαστικής εταιρείας, για μη καταβολή χρεών συνολικού ύψους 9.468.540,32 ευρώ.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
http://www.imerisia.gr/

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Πας στην Πτολεμαΐδα; Φροντίσαμε να φύγεις χορτάτος!

«Ο κόσμος της περιοχής είναι γνωστής του καλού φαγητού και γλυκού, γεγονός που τον κάνει έναν άξιο κριτή». Άλλωστε, μία από τις πρώτες κυρίες του γλυκού ιστορικά θεωρείται και η Ρωξάνη. «Συγκεκριμένα, ήταν η πρώτη σύζυγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και θεωρείται η πρώτη κυρία της γλυκιάς τέχνης. Λέγεται, μάλιστα, ότι ήταν η πρώτη ζαχαροπλάστης της εποχής της και παρασκεύασε το πρώτο γλυκό ψωμί που μετέπειτα ονομάστηκε παντεσπάνι». Φέτος, η Ρωξάνη συμπληρώνει αισίως τα 34 της χρόνια.

Την Πτολεμαΐδα τη γνωρίζεις για έναν λόγο. Τα εργοστάσια. Κατά πάσα πιθανότητα είχες κάποιον συμφοιτητή από την Πτολεμαΐδα στη σχολή που απειλούσε σε κάθε σας καβγά ότι αν ο μπαμπάς του κατέβαζε έναν διακόπτη εσύ θα έκανες οντισιόν στο «Black Out». Κι επειδή δεν τα πήγαινες καλά με το σκοτάδι υποχωρούσες και έλεγες ότι έχει πάντα δίκιο. Για την ακρίβεια σε ένα πράγμα ένας Πτολεμαϊδιώτης έχει δίκιο. Στο ότι η πόλη του έχει καλό φαγητό. Ξεκινάμε;

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Με ταχείς ρυθμούς η επέκταση του Μποδοσάκειου

IMG_20140819_104535
Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο ανέγερσης της νέας πτέρυγας του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, ένα έργο που αναμένεται να αυξήσει κατά 4.350 τετραγωνικά μέτρα τις υπάρχουσες κτηριακές υποδομές του Μποδοσάκειου και να στεγάσει την Ογκολογική κλινική, τα χειρουργεία ημέρας, χώρους για το Τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα και βοηθητικούς χώρους και να αναβαθμίσει σημαντικά τις υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.
IMG_20140819_104535
Οι εργασίες ξεκίνησαν εδώ και ένα τρίμηνο σχεδόν και σύμφωνα με τον αναπλ. διοικητή του Γ.Ν. «Μαμάτσειο- Μποδοσάκειο»- με αρμοδιότητα στο Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσακειο», Νίκο Αντωνάκη, εάν όλα πάνε κατ’ ευχήν, προχωρήσουν δηλαδή οι εργασίες με τους σημερινούς ρυθμούς και βοηθήσει και ο καιρός, το έργο θα παραδοθεί εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Μυστική πρόταση ΗΠΑ για ένωση Ελλάδας – Κύπρου!



Την πρόταση την οποία υποστηρίζει έντονα ο Αμερικανός Πρόεδρος, επεξεργάστηκε ειδικός σύμβουλός του, πρώην Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών. Το βασικό σχέδιο είναι η πλήρης ένωση της Ελλάδας με την Κύπρο με μόνη παραχώρηση στην Τουρκία μιας βάσης στο ανατολικό άκρο της Κύπρου, στη χερσόνησο της Καρπασίας. Η περιοχή θα εξακολουθήσει να είναι έδαφος της κοινής πλέον Ελληνοκυπριακής Δημοκρατίας, αλλά θα ενοικιαστεί για 50 χρόνια στους Τούρκους, ώστε να εξασφαλιστεί ότι η Κύπρος δεν θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για επίθεση εναντίον τους. Το σχέδιο περιλαμβάνει απόδοση στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης των περιουσιών τους που είναι δεσμευμένες μετά τα γεγονότα του 1955, επαναπατρισμό όσων θέλουν να επιστρέψουν, αποζημιώσεις σε όσους δεν θελήσουν και επαναφορά του ειδικού καθεστώτος των νήσων Ίμβρου και Τενέδου. Για να διασφαλισθούν τα δικαιώματα της τουρκοκυπριακής μειονότητας η Κύπρος χωρίζεται σε 7 επαρχίες και δύο από αυτές, εκ περιτροπής, θα διοικούν Τουρκοκύπριοι, διορισμένοι από την Ελληνική Κυβέρνηση. Η πρόταση υποβλήθηκε στον Έλληνα Πρωθυπουργό από τον Αμερικανό Πρόεδρο καθώς οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η συμμετοχή της Κύπρου στο ΝΑΤΟ μέσω της ένωσής της με την Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Guardian: «Να επιστραφούν στην Ελλάδα τα γλυπτά του Παρθενώνα»

Βρετανός δημοσιογράφος και κριτικός τέχνης τάσσεται υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων
Να επιστραφούν στην Αθήνα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα ζητάει με εκτενές άρθρο του ο δημοσιογράφος και κριτικός τέχνης Τζόναθαν Τζόουνς, συνεργάτης της εφημερίδας Guardian εδώ και 15 χρόνια.

Τα γλυπτά δημιουργήθηκαν στην Αθήνα τον 5ο αιώνα π.Χ. για να διακοσμήσουν τον Παρθενώνα, τον ναό της Αθηνάς, που ακόμα και σήμερα δεσπόζει στον ορίζοντα της ελληνικής πρωτεύουσας, αναφέρει ο Τζόναθαν Τζόουνς στο άρθρο του, που έχει τίτλο «Τα γλυπτά του Παρθενώνα είναι τα ωραιότερα έργα τέχνης στον κόσμο και γι' αυτό πρέπει να τα επιστρέψουμε».

«Η λυπηρή αλήθεια», αναφέρει ο δημοσιογράφος και κριτικός τέχνης, «είναι ότι στο Βρετανικό Μουσείο τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν μπορεί να τα θαυμάσει κανείς στην τελειότητά τους. Κυρίως γιατί παρουσιάζονται σε μια γκρίζα, νεοκλασική αίθουσα όπου οι πέτρινοι τοίχοι της δεν κάνουν αντίθεση με τα λίθινα έργα τέχνης και σε καμία περίπτωση δεν τα αναδεικνύει».  Επομένως, κατά την άποψή του, το Βρετανικό Μουσείο πρέπει είτε να βρει τα χρήματα για να τα εκθέτει με σύγχρονο τρόπο ή να τα επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου τα γλυπτά μπορούν να ιδωθούν ως ένα σύνολο, με θέα μάλιστα τον Παρθενώνα.

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Πρωτοβουλία Google για ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού μέσω του διαδικτύου




http://www.i-m-attikis.gr/tourismos/
Νέα πρωτοβουλία για την ενίσχυση του τουρισμού μέσω του διαδικτύου ανακοινώσε σήμερα η Google, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και το ΣΕΤΕ. Πρόκειται για την πρωτοβουλία "Grow Greek Tourism Online", που έχει ως στόχο να παρέχει στις τουριστικές επιχειρήσεις τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες και τα διαδικτυακά εργαλεία που θα ενισχύσουν την ανάπτυξή τους κατά τη διάρκεια, αλλά και πέραν της καλοκαιρινής περιόδου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παρόλο που οι online αναζητήσεις για διακοπές στη Ελλάδα παραμένουν υψηλές κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, ένα περίπου 70% των τουριστικών αφίξεων λαμβάνει χώρα τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου. Η ευκαιρία για ανάπτυξη είναι σημαντική, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Oxford Economics, αύξηση της διαδικτυακής δραστηριότητας του Ελληνικού τουριστικού κλάδου μπορεί να αυξήσει το ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 3%, δημιουργώντας έως και 100.000 νέες θέσεις απασχόλησης.

Ο Σημίτης, το εβραϊκό λόμπι και ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ο Σημίτης, το εβραϊκό λόμπι και ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου (pics+vids)
Σοκάρουν οι καταγγελίες της αρχαιολόγου, Λιάνας Σουβαλτζή για το ρόλο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Σοβαρότατες καταγγελίες κατά της κυβέρνησης Σημίτη της περιόδου 1996 αλλά και εναντίον του ίδιου του τότε πρωθυπουργού, οι οποίες εγείρουν μείζον εθνικό θέμα, κάνει η γνωστή αρχαιολόγος, Λιάνα Σουβαλτζή, επικεφαλής από το 1989 μέχρι το 1996 των πολυσυζητημένων αρχαιολογικών ανασκαφών για την ανακάλυψη του Τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αίγυπτο.
Η κ. Σουλβατζή μίλησε στον Κώστα Χαρδαβέλλα και τη Μάρω Λεονάρδου στον Real Fm 97,8 για τον τάφο της Αμφίπολης, τον οποίο χαρακτήρισε  «μεγάλο εύρημα», αλλά όπως είπε «δεν πιστεύω με τίποτα ότι ο τάφος ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο».

Πού βρίσκεται ο Τάφος του Αλεξάνδρου;

Εκατοντάδες τουρίστες επισκέπτονται τον Τάφο της Αμφίπολης
(1η δημοσίευση: 13 Σεπτ 2010)
Μυαλό χρειάζεται για να αποκαλυφθεί και όχι φτυάρια...
Τα μεγαλύτερα μυστικά του κόσμου κρύβονται πάντα με τον καλύτερο τρόπο, παραμένοντας στην κοινή θέα. Για να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τον Τάφο του Αλεξάνδρου, θα πρέπει να σκεφτούμε με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο από αυτόν, που θα επιθυμούσε το σύστημα να σκεφτόμαστε. Αντίθετα, δηλαδή, από τον τρόπο σκέψης, που μέχρι τώρα δεν μας επέτρεπε να "βλέπουμε" αυτό, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει συνεχώς μπροστά μας. Στην κυριολεξία, αν κλείσουμε τα μάτια μας, μπορούμε να "δούμε" αυτόν τον Τάφο.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι με το μυαλό "βλέπουμε" καλύτερα από ό,τι με τα μάτια. Τα καλύτερα μάτια μπορούν να ξεγελαστούν από μια οφθαλμαπάτη, ενώ ένα καλό μυαλό όχι. Τα καλύτερα μάτια μπορούν να βλέπουν έναν ταχυδακτυλουργό να κόβει πραγματικά έναν άνθρωπο σε τρία κομμάτια, ενώ το μυαλό "βλέπει" ένα τρυκ. Τα καλύτερα μάτια μπορούν να βλέπουν συνέχεια φοίνικες και οάσεις μέσα στην έρημο, ενώ το καλό μυαλό τα "βλέπει" μόνον εκεί όπου υπάρχουν.
Τι σημαίνει αυτό στην περίπτωσή μας; Ότι στην πραγματικότητα ο Τάφος του Αλεξάνδρου δεν είναι καν κρυφός. Όχι απλά δεν έχει χαθεί, αλλά τον έχουμε δει όλοι μας, χωρίς να καταλαβαίνουμε τι βλέπουμε. "Ταχυδακτυλουργοί" της εξουσίας μάς έχουν πείσει ότι είναι χαμένος, επειδή δεν βλέπουμε μια "ταμπέλα" πάνω του, ενώ αυτός είναι μπροστά μας, αν χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας, για να τον "ψηλαφίσουμε". Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για μυαλό και όχι για μάτια. Μιλάμε για σκέψη και όχι για έρευνα. Θα "δούμε" πολύ εύκολα τον Τάφο, αν σκεφτούμε ότι ο Αλέξανδρος έχει πολύ πιο "φρέσκια" και άρα "ζωντανή" σχέση την εξουσία απ' ό,τι νομίζουμε.

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

ΑΝΕΚΔΟΤΟ:



Ήταν καλοκαίρι στο δάσος έκανε τρομερή ζέστη και ο μέρμηγκας ήταν έξω
Καταϊδρωμένος και μάζευε ξύλα…

Εκεί που μάζευε ξύλα ακούει ένα φρενάρισμα….ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
ΙΙΙιιιιιιιι .. γυρνάει και τι να δει!

Ο τζίτζικας μέσα σε ένα MERCEDES CABRIO SL 500 με δύο θεογκόμενες!

“Έλα ρε άτομο τι κάθεσαι και κάνεις εδώ και μαζεύεις ξύλα ;;;;” του λέει ο τζίτζικας…
“Αδερφέ, χειμώνας έρχεται και μαζεύω προμήθειες για το τζάκι.”

“Καλά τρελός είσαι ρε… πάμε εδώ στην παραλία να κάνουμε το μπανάκι μας
Έχω και τα δύο μωρά μαζί … κοίτα πως σε κοιτάνε ρεεεε… χαζός είσαι που θα κάτσεις να μαζέψεις ξύλα… Παραλία, Μπανάκι, BEACHBAR και σφηνάκια.. “

“Όχι ρε φίλε δεν μπορώ έχω δουλειά ακόμα .”

Αντίγονος ο Μονόφθαλμος

Αντίγονος Α΄
Antigone le Borgne (pièce).jpg
Δύο όψεις νομίσματος του Αντιγόνου.
Βασιλιάς της Μακεδονίας
(της δυναστείας των Αντιγονιδών)
Περίοδος εξουσίας
306 - 301 π.Χ.
ΔιάδοχοςΔημήτριος Α΄
ΟίκοςΑντιγονιδών
Γέννηση382 π.Χ.
Ελιμία της Μακεδονίας
Θάνατος166 π.Χ.
Ιψός της Φρυγίας
ΠατέραςΦίλιππος
ΣύζυγοςΣτρατονίκη
ΕπίγονοιΦίλιππος (γιος Αντίγονου Μονόφθαλμου)
Δημήτριος ο Πολιορκητής
Ο Αντίγονος Α΄ Κύκλωψ ή Μονόφθαλμος (382-301 π.Χ.) ήταν Μακεδόνας ευγενής καταγόμενος από τηνΕλιμεία, στρατηγός του Μεγάλου Αλέξανδρου. Μετά το θάνατο του Αλέξανδρου, ο Αντίγονος υπήρξε κεντρικό πρόσωπο στους "Πολέμους των Διαδόχων" και ίδρυσε τη Δυναστεία των Αντιγονιδών αφού ανακηρύχθηκε βασιλιάς το 306 π.Χ.

Μάχη της Ιψού και θάνατος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

«Ἀντίγονος δέ ο Φιλίππου ὁ μονόφθαλμος βασιλεύων Μακεδόνων περί Φρυγίαν μαχόμενος Σελεύκῳ καί Λυσιμάχῳ τραύμασι πολλοῖς περιπεσῶν ἐτελεύτησεν ἐτῶν ἑνός καί ὁγδοήκοντα, ὥσπερ ὁ συστρατευόμενος αὐτῷ΄Ιερώνυμος ἱστορεῖ»".
ΛουκιανόςΜακρόβιοι 11.1-5
Οι ισχυρότεροι σατράπες της αυτοκρατορίας (ΚάσσανδροςΣέλευκοςΠτολεμαίος και Λυσίμαχος) αυτοανακηρύχθηκαν και αυτοί βασιλείς αντιδρώντας στον Αντίγονο, ο οποίος τελικά βρέθηκε αντιμέτωπος και με τους τέσσερις. Ο Αντίγονος απαίτησε από τον Κάσσανδρο την άνευ όρων υποταγή της Μακεδονίας. Οι άλλοι τρεις του επιτέθηκαν και αναγκάστηκε να ανακαλέσει το γιο του από την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι σημείωνε εκεί τη μια επιτυχία μετά την άλλη, και να κινηθεί κατά του Λυσίμαχου. Ο στρατός πατέρα και γιου ηττήθηκε από τις συνδυασμένες δυνάμεις του Σέλευκου και του Λυσίμαχου στην αποφασιστική Μάχη της Ιψού το 301 π.Χ. Ο Αντίγονος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της μάχης, από ακόντιο. Ήταν ογδόντα ενός ετών.

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Μήπως είναι ο Αντίγονος ο Μονόφθαλμος ??

Μήπως είναι ο Αντίγονος ο Μονόφθαλμος ??


Αμφίπολη: Βρέθηκε ο τάφος του Μ.Αλεξάνδρου; - Οι δύο σφίγγες φυλάνε την είσοδο;

αμφίπολη-είναι-ο-τάφος-του-μεγάλου-αλεξάνδρου
Βρέθηκε το ερό «δισκοπότηρο» των αρχαιολόγων στον τύμβο Καστά στηνΜεσολακκιά της Αμφίπολης; Ο τάφος του Ελληνα, μεγαλύτερου βασιλέα όλων των εποχών, του βασιλέα των βασιλέων, του Μεγάλου Αλέξανδρου;
Σε δηλώσεις του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αμφίπολης Κωνσταντίνος Μελίτος σημείωσε ότι «η επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας σημαίνει πως κάτι πολύ μεγάλο και σημαντικό έχει δώσει η ανασκαφή» και πρόσθεσε ότι «η περιοχή και όλη η Ελλάδα πρόκειται να γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο».
Μοναδικός σε διαστάσεις και σε επιμέλεια, χωρίς αντίστοιχό του οπουδήποτε στο δυτικό κόσμο, στα Βαλκάνια και φυσικά στην Ελλάδα, ο τύμβος της Αμφίπολης φθάνει τα 23 μέτρα ύψος με 158,40 διάμετρο και περίβολο ύψους 3 μέτρων αποτελούμενο από μαρμάρινες βάσεις, ορθοστάτες, ανωδομή και επιστέψεις.
«Κάντε υπομονή λίγες μέρες». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στους κατοίκους της Αρχαίας Αμφίπολης!

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

φωτογραφίες από τα ευρήματα στην Αμφίπολη

amfipoli-psila
Με την ανακάλυψη της λαμπρής εισόδου του ταφικού μνημείου στην Αμφίπολη, οι εξελίξεις διαδέχονται ραγδαία η μία την άλλη και ανατρέπουν τα δεδομένα αλλά και την ιστορία.
Σύμφωνα με το τοπικό ιστολόγιο amfipolinews, σιωπή και απόλυτη μυστικότητα υπάρχει από την πλευρά των αρχαιολόγων, καθώς είναι πλέον βέβαιοι ότι βρίσκονται κοντά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη που θα συνταράξει όχι μόνο το πανελλήνιο, αλλά ολόκληρη την υφήλιο.
Η ανασκαφή του μαρμάρινου περιβόλου του Τύμβου έχει ολοκληρωθεί με την εύρεση της βασιλικής πύλης του τάφου. Ένα θολωτό δωμάτιο ξεπροβάλλει από τη δεσπόζουσα πύλη.
Δρακόντια είναι τα μέτρα φύλαξης του Τύμβου στο λόφο Καστά Μεσολακκιάς. Όλη η αστυνομική διεύθυνση του Νομού Σερρών βρίσκεται σε επιφυλακή. Με τα τελευταία ευρήματα αρχίζει να λύνεται ο γρίφος του μυστηρίου του τάφου κι έτσι καθημερινά βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην ταυτοποίηση του ταφικού μνημείου! Μετά τις τελευταίες αναπάντεχες εξελίξεις έχει εγκριθεί με συνοπτικές διαδικασίες η συνέχιση και ενίσχυση της χρηματοδότησης, έτσι ώστε η ανασκαφή να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του ερχόμενου μήνα. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ανασκαφή διεξάγεται κάτω από αυστηρό αστυνομικό κλοιό, ενώ αναμένεται τις επόμενες ώρες τα μέτρα ασφαλείας να ενισχυθούν και από τις ειδικές δυνάμεις του στρατού!

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΩΝ ΑΙΓΩΝ
Το τεράστιο πρόπυλο των διώροφων Μακεδονικών Ανακτόρων του Φιλίππου στις Αιγές

Δεκέμβριος 2008 -
Φεβρουάριος 2009 μ.Χ.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ,
ΕΦΑΜΙΛΛΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΟΥ


    Τριπλάσιο από τον Παρθενώνα, επιβλητικό, πλούσιο και μεγαλόπρεπο, εφάμιλλο της Κνωσού και λαμπρό σαν τον Ήλιο των Μακεδόνων,ήταν το Ανάκτορο των Αιγών, που έκτισε ο Φίλιππος ο Β΄, ο πατέρας τους Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο χώρο της σημερινής Βεργίνας πριν από 2.350 περίπου χρόνια, σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά στοιχεία που παρουσίασε η ευαίσθητη Ελληνίδα Αρχαιολόγος Αγγελική Κοτταρίδου, συνεργάτης στο παρελθόν του αείμνηστου Καθηγητή Ανδρόνικου, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών!



ΧΤΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ
   Το χτίσιμο του Ανακτόρου, του «Παρθενώνα της Μακεδονίας» όπως το χαρακτήρισε η ίδια και χρονολογείται περί το 350-340 π.Χ., υπολογίζεται πως κράτησε 10 με 12 χρόνια και απαίτησε για τη δόμησή του, τη μεταφορά 13 χιλιάδων κυβικών μέτρων πωρόλιθου, που φορτώθηκαν σεβοϊδάμαξες από τα λατομεία του γειτονικού Βερμίου, 12 χιλιόμετρα μακριά από τις Αιγές! Μονάχα αυτοί οι πωρόλιθοι σε σημερινές τιμές, θα κόστιζαν περίπου 26 εκατομμύρια ευρώ! Χώρια τα άλλα δομικά και διακοσμητικά υλικά!

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Αρχαιολόγοι βρήκαν μεγαλοπρεπή βασιλικό τάφο του γιου ή της γυναίκας του Μεγάλου Αλεξάνδρου


ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΣΕΡΡΩΝ

Τμήμα των ανασκαφών στην Αμφίπολη όπου βρέθηκε η περίβολος του τάφου

Τμήμα των ανασκαφών στην Αμφίπολη όπου βρέθηκε η περίβολος του τάφου
Μπροστά στην αποκάλυψη ενός σημαντικού αρχαιολογικού τάφου φαίνεται πως βρίσκονται οι ανασκαφές, που διεξάγονται στον μοναδικό μνημειακό περίβολο του Τύμβου Καστά, στην Αρχαία Αμφίπολη.
Στην περιοχή, η οποία φυλάσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα από μεγάλη αστυνομική δύναμη, καταγράφεται έντονη κινητικότητα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Πολιτισμού έχει ενημερωθεί για όλες εξελίξεις.
Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά. Πρόκειται άραγε για έναν μεγάλο βασιλικό τάφο; Από τη μεριά της η προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Περιστέρη, τηρεί σιγή ιχθύος για το όλο ζήτημα, ενώ ενημερώνει καθημερινά για όλες τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις της το υπουργείο Πολιτισμού.

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Το «υπερφεγγάρι» του Αυγούστου

Μια ολόλαμπρη αυγουστιάτικη πανσέληνος θα κάνει την εμφάνισή της την Κυριακή, καθώς το φεγγάρι θα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τον πλανήτη μας, στην τροχιά που διαγράφει γύρω από αυτόν.
Η ορολογία που περιγράφει την πανσέληνο όταν η Σελήνη βρίσκεται στο περίγειό της, στην κοντινότερη δηλαδή απόσταση από τον πλανήτη μας καθώς διαγράφει την ελλειπτική της τροχιά γύρω από τη Γη, είναι υπερφεγγάρι (supermoon) και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η πανσέληνος του Αυγούστου θα είναι έως και 30% φωτεινότερη από ότι συνήθως.
Το συγκεκριμένο φαινόμενο του συνδυασμού της πανσελήνου με τη κοντινή απόσταση Γης-Σελήνης συμβαίνει για δεύτερη φορά αυτό το καλοκαίρι μετά την πανσέληνο της 12ης Ιουλίου και θα συμβεί επίσης και στις 9 Σεπτέμβρη. Στατιστικά, υπερφεγγάρια εμφανίζονται κάθε 13 μήνες, ενώ 3 υπερφεγγάρια στη σειρά θα ξαναδούμε το 2034.

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Δημότες και επιχειρήσεις χρωστούν 1,6 δισ. ευρώ στους δήμους

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ
Γ. Ντόλιος
Γ. Ντόλιος
Ξεπερνούν το 1,6 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη δημοτών και επιχειρήσεων προς τους δήμους μέχρι και τα τέλη Ιουλίου και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών προσανατολίζεται να δώσει παράταση στην ισχύουσα ρύθμιση αποπληρωμής μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου που αφορά την καταβολή έως και 100 δόσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», σε σύνολο 296 δήμων οι ληξιπρόθεσμες οφειλές δημοτών και επιχειρήσεων, χωρίς να υπολογίζονται τα χρέη προς τις επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, φτάνουν το 1.604.587.000 ευρώ.
Στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ δεν υπολογίζονται τα χρέη προς τις ΔΕΥΑ, καθώς οι διακανονισμοί στις επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης καθορίζονται με βάση τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας και όχι το δημόσιο λογιστικό.
Οπως έχει τονίσει ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε παράταση της ισχύουσας διάταξης για τον διακανονισμό των οφειλών που λήγει στις 14 Αυγούστου μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου.