Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

«Η μπάλα δεν είναι δα και η ζωή. Είναι κάτι πολύ περισσότερο»!

Γκόοοολ!!!!


Από το διάβασμα και μόνο του τίτλου, είμαστε βέβαιοι ότι οι «δυσκοίλιοι» ξεκίνησαν ήδη να ψιθυρίζουν όλο… ευφυΐα: «Μα δεν βλέπετε στη Βραζιλία τις διαδηλώσεις;».
Τις βλέπουμε άνθρωπέ μου. Αυτό που εσύ δεν βλέπεις είναι ότι στη Βραζιλία δεν διαδηλώνουν ενάντια στο ποδόσφαιρο. Δεν διαδηλώνουν ενάντια στο παιχνίδι. Διαδηλώνουν ενάντια στη ληστεία της FIFA και στην ενδοτικότητα της εκεί κυβέρνησης απέναντί της.

«Και τι έγινε που ο Σαμαράς (σ.σ.: ο Γιώργος, εννοείται…) έβαλε το πέναλτι, μήπως σωθήκαμε από το Μνημόνιο;» - επιμένει ο «δυσκοίλιος». 
Όχι άνθρωπέ μου, δεν σωθήκαμε από τα Μνημόνια. Ούτε η πρόκριση ήταν προαπαιτούμενο για καμιά δόση από την… τρόικα. Τίποτα δεν άλλαξε. Όπως δεν άλλαξε και η τύχη των Φόκλαντ που ποτέ δεν πέρασαν στην Αργεντινή επειδή ο Μαραντόνα ντρίμπλαρε όλη την εθνική Αγγλίας και της τo «κάρφωσε». Αλλά αυτό δεν μας απαγορεύει να φωνάξουμε: «Γκόοοολ»! 

Τελικά, ύστερα από τόνους τέτοιας και παρόμοιας διανοουμενίστικης «δυσκοιλιότητας» κατά του ποδοσφαίρου όλες οι θεωρίες περί «οπίου του λαού» και οι βαρύγδουπες «αναλύσεις», που δεν μπορούν να διακρίνουν το παιχνίδι από τους «αφεντάδες» του, γίνονται σμπαράλια από μια και μόνο ατάκα του Αλ Πατσίνο:

Η «μικρή ΔΕΗ» δοκιμάζει την κυβερνητική συνοχή

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ


Η «μικρή ΔΕΗ» δοκιμάζει την κυβερνητική συνοχή
Πολιτικό χρόνο προσπαθεί να «αγοράσει» η κυβέρνηση ώστε να λειανθούν οι αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί και στο εσωτερικό της NΔ και του ΠAΣOK για τη «μικρή ΔEH», θέμα που συνιστά το πρώτο μεγάλο «κρας τεστ» για την κυβέρνηση, η οποία καλείται να αποδείξει στην πράξη πως μπορεί να περάσει από τη Bουλή δύσκολες αποφάσεις, στη σκιά της έντονης ανησυχίας που διατυπώνουν οι πιστωτές για μεταρρυθμιστική κόπωση.
Xθες στελέχη της NΔ και του ΠAΣOK, μετά από πολύωρη σύσκεψη στο Mαξίμου, κατέληξαν σε συμφωνία σε ορισμένα βασικά ζητήματα, αλλά παρέμειναν κάποιες διαφωνίες. Eτσι, αποφασίστηκε να συζητηθεί το νομοσχέδιο στη Bουλή την επόμενη Tετάρτη 2 Iουλίου και όχι την προσεχή Πέμπτη, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, ώστε να υπάρξει χρόνος για νέες διαβουλεύσεις. Eπισήμως η παράταση δόθηκε γιατί ο Γ. Mανιάτης θα συνοδεύσει τον Aντ. Σαμαρά στη Σύνοδο Kορυφής (αναχωρούν αύριο και θα επιστρέψουν την Παρασκευή), ενώ την προσεχή Δευτέρα και Tρίτη θα μεταβεί στο Λονδίνο, όπου θα παρουσιάσει σε φόρουμ επενδυτών τα αποτελέσματα των ερευνών για υδρογονάνθρακες στη Δ. Eλλάδα. Για το θέμα της «μικρής ΔEH» και ενώ ήδη χθες είχε προαναγγελθεί συλλαλητήριο για την Πέμπτη και 48ωρές απεργιακές κινητοποιήσεις εφόσον ξεκινούσε η συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου, οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων (Δ. Σταμάτης και Στ. Παπασταύρου από την πλευρά της NΔ και Γ. Mανιάτης, Π. Kουκουλόπουλος και Xρ. Πρωτόπαπας εκ μέρους του ΠAΣOK) κατέληξαν σε μια σειρά βασικών ρυθμίσεων που θα ενταχθούν επίσης στο νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι:
Oι εργαζόμενοι που θα βρεθούν από τη σημερινή ΔEH στη «μικρή ΔEH» θα περάσουν στη δεύτερη μεταφέροντας το σύνολο των μισθολογικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
2 Tο πελατολόγιο που θα μεταφερθεί στη «μικρή ΔEH» θα αποτελείται από ένα μείγμα του σημερινού πελατολογίου της ΔEH.

Ο ξένος Τύπος για την πρόκριση της Ελλάδας

Εκστασιασμένα στο σύνολό τους τα περισσότερα ξένα ΜΜΕ από την πρόκριση της Ελλάδας, εστιάζουν κυρίως στον τρόπο που αυτή επιτεύχθηκε, δηλαδή χάρις στο πέναλτι του Γιώργου Σαμαρά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.
Οι κριτικές είναι θετικές και άπαντες αναγνωρίζουν το δίκαιο της ελληνικής επικράτησης, αφού εκτός από το μεστό παιχνίδι των παικτών του Φερνάντο Σάντος εγκωμιάζουν την ψυχή και το πάθος των Ελλήνων παικτών.
Αναλυτικά:
Gazzetta dello Sport (Ιταλία): «Έκπληξη κι ελληνικό θαύμα. Με πέναλτι του Σαμαρά ο Ντρογκμπά έμεινε εκτός»
Globo Esporte (Βραζιλία): «Μυθολογικό»
Ole (Αργεντινή): «Το ελληνικό θαύμα»
Record (Πορτογαλία): «Πέναλτι στις καθυστερήσεις και ο Φερνάντο Σάντος στους ''16''»
Daily Mail (Αγγλία): «Η λέξη είναι Ελλάδα! Ο Σαμαράς έσπασε τις καρδιές των Ιβοριανών με ένα δραματικό πέναλτι την τελευταία στιγμή, που σφράγισε μία ιστορική πρόκριση στους "16"»
Kicker (Γερμανία): «Γερά νεύρα ο Σαμαράς και η Ελλάδα συνεχίζει»

Πως η ολική νηστεία επαναφέρει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά τους καρκινοπαθείς

Πως η ολική νηστεία επαναφέρει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά τους καρκινοπαθείς
Μόλις τρεις ημέρες αυστηρής νηστείας είναι αρκετές για να αναζωογονηθεί πλήρως το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ανεξαρτήτως ηλικίας, σύμφωνα με νέα επαναστατική μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια (USC).
Οι διατροφολόγοι κατακρίνουν αυτές τις δίαιτες – άλλες απαγορεύουν εντελώς το φαγητό και επιτρέπουν μόνο νερό, χυμούς και σούπες και άλλες επιτρέπουν ελάχιστο αριθμό θερμίδων – όμως η νέα μελέτη δείχνει ότι όταν το σώμα στερείται τόσο πολύ ενεργοποιούνται τα βλαστοκύτταρα ώστε να παράγουν περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια. Τα λευκά αιμοσφαίρια ελέγχουν τις αντιστάσεις μας απέναντι στις λοιμώξεις.
Η νέα ανακάλυψη μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό, όπως οι καρκινοπαθείς που βρίσκονται στο στάδιο χημειοθεραπείας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς η λειτουργία του ανοσοποιητικού μετά από μια ορισμένη ηλικία αποδυναμώνεται σημαντικά.

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Διαγνώσεις σπάνιων κληρονομικών παθήσεων από πρωτοποριακό λογισμικό

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα λογισμικού, που ανέπτυξαν Βρετανοί ερευνητές, μπορεί να «διαβάσει» τα πορτρέτα των γονιών και προγόνων ενός ανθρώπου, από φωτογραφικά άλμπουμ, και να διαγνώσει τη γενετική προδιάθεσή του για σπάνιες κληρονομικές παθήσεις.
Οι ερευνητές Κρίστοφερ Νέλακερ και Αντριου Ζίσερμαν του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ευελπιστούν ότι το λογισμικό τους θα βοηθήσει τους γιατρούς, ιδίως τους παιδίατρους, να κάνουν προκαταρκτικές διαγνώσεις, οι οποίες θα πρέπει να επιβεβαιωθούν με περαιτέρω διαγνωστικές εξετάσεις.
Οι γονείς θα μπορούν να «σκανάρουν» στο σπίτι τους τις οικογενειακές φωτογραφίες, ώστε να τις κάνουν ψηφιακές, και στη συνέχεια να τις στείλουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στον γιατρό, ο οποίος απλώς θα τις εισάγει στον υπολογιστή του.
Το ειδικό λογισμικό θα αναλάβει τα υπόλοιπα, κάνοντας ανάλυση των χαρακτηριστικών του προσώπου των γονιών, παππούδων, γιαγιάδων και λοιπών συγγενών.

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Μετά τις καταστροφές θα αρχίσουν να πετάνε τα αεροπλάνα του προγράμματος αντιμετώπισης χαλαζιού με εναέρια μέσα του ΕΛΓΑ


Μετά τις καταστροφές θα αρχίσουν να πετάνε τα αεροπλάνα του προγράμματος αντιμετώπισης χαλαζιού με εναέρια μέσα του ΕΛΓΑ








Αφού το χαλάζι προκάλεσε μεγάλες ζημιές στις γεωργικές καλλιέργειες της βόρειας Ελλάδας, οι αρχές δηλώνουν έτοιμες να ρίξουν στη «μάχη», εναντίον πιθανών νέων χαλαζοπτώσεων, τα αεροσκάφη της αντιχαλαζικής προστασίας με εναέρια μέσα του ΕΛΓΑ, που παρέμεναν καθηλωμένα μέχρι τώρα. Το πρόγραμμα έπρεπε να είχε ξεκινήσει στις 20 Μαρτίου, ωστόσο τρεις μήνες μετά δεν έχει πετάξει ούτε ένα αεροπλάνο και ο ανάδοχος λέει πώς μπορεί να διαθέσει μόνο ένα αεροπλάνο και όχι τρία, όπως υπαγορεύει η σύμβαση.
Συγκεκριμένα το ένα από τα τρία αεροσκάφη θα μπορεί να βρίσκεται στους αιθέρες στις 25 Ιουνίου. Τα άλλα δύο αεροπλάνα θα πετάξουν μετά από ένα μήνα επειδή βρίσκονται για συντήρηση. 

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Η μικρή ΔΕΗ την επόμενη Πέμπτη 26.06.14 στην Βουλή




Την Πέμπτη θα εισαχθεί στην Βουλή για συζήτηση το θέμα για την "Μικρή ΔΕΗ". Ο Σπάρτακος ήδη προγραμμάτισε Έκτακτο Συμβούλιο για αύριο Κυριακή και η ΓΕΝΟΠ αναμένεται από Δευτέρα να αποφασίσει σφοδρές κινητοποιήσεις. Η πίεση στους βουλευτές ιδιαίτερα των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας θα είναι έντονη διότι πολύ πρακτικά όλα όσα ειπώθηκαν από μέρους τους διαχρονικά θα "μετρηθούν" κατά την διαδικασία αυτή, είτε συμμετέχουν είτε όχι στο 1ο θερινό τμήμα της Βουλής.

Προφανώς η μη συμμετοχή τους δεν έχει καμιά σχέση με την θέση τους η οποία θα πρέπει να είναι καθαρή ως προς τα κόμματα που στηρίζουν ώστε να αποτρέψουν αυτήν την εξέλιξη. Πάντως ένα είναι σίγουρο: Η πολιτική σκοπιμοτήτων έχει κουράσει ακόμη και τους πιο μετριοπαθείς. Ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθεί ότι η Βουλή έκλεισε σκοπίμως για να περάσουν νομοσχέδια με τους "προθύμους" στα οποία θα ...διαφωνούμε αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι αφού δεν ... ψηφίζουμε σε αυτό το θερινό τμήμα! Προφανώς επιβεβαιώνονται επίσης οι φήμες ότι αναβλήθηκε σκοπίμως η ψήφιση λόγω ... αυτοδιοικητικών εκλογών πριν τρεις μήνες!
Και περιμένετε να δούμε τι θα γίνει όταν το ΤΑΙΠΕΔ θα προσπαθήσει να πουλήσει και το 17%...

energeiakozani

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Αγωγές κατά ΕΛΓΑ από μεταποιητές για ζημιές από το χαλάζι στο ροδάκινο


Μηνυτήριες αναφορές και αγωγές αποζημίωσης κατά του νομικού προσώπου του ΕΛΓΑ και των νομίμων εκπροσώπων του για τις ζημιές εκατομμυρίων που έχουν υποστεί ή πρόκειται να υποστούν εφεξής οι αγρότες και οι βιομηχανίες, από την επιδειχθείσα βαριά αμέλεια της μη έγκαιρης ενεργοποίησης του συστήματος της εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας, θα καταθέσει η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ). Ζητά επίσης και την αντικατάσταση, άμεσα, της διοίκησης του ασφαλιστικού φορέα.

H EKE μιλά για επιζήμια αμέλεια του ΕΛΓΑ , που προκάλεσε βλάβες πολλών εκατομμυρίων ευρώ για το ροδάκινο.H EKE μιλά για επιζήμια αμέλεια του ΕΛΓΑ , που προκάλεσε βλάβες πολλών εκατομμυρίων ευρώ για το ροδάκινο.
Η σχετική απόφαση, που επιβεβαιώνει πλήρως πρωινό ρεπορτάζ του Agronews, λήφθηκε σε σύσκεψη το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Ιουνίου στα γραφεία της ΕΚΕ, μία ημέρα μετά την καταστροφική χαλαζόπτωση στο νομό Ημαθίας, που προκάλεσε ζημίες από 80% έως 100% σε χιλιάδες στρέμματα ροδάκινων και νεκταρινιών στον κάμπο της Βέροιας και μια σειρά από άλλα χωριά του νομού, με τη συμμετοχή και της διοίκησης της κοινοπραξίας ομάδων παραγωγών της περιοχής.
Αποτέλεσμα της σύσκεψης αυτής, ήταν η σύνταξη μιας επιστολής από την ΕΚΕ με αποδέκτη τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον οποίο καλεί να παρέμβει άμεσα στον πρωθυπουργό για να ξεκινήσει, έστω και την τελευταία στιγμή, με όποια αεροσκάφη είναι διαθέσιμα, η αντιχαλαζική προστασία, η οποία κατά παράδοση καθίσταται επιχειρησιακά λειτουργική από τις 20 Μαρτίου κάθε χρόνο, ενώ τώρα έχουμε φθάσει ήδη 19 Ιουνίου και ακόμη παραμένει άδηλο το πότε θα ενεργοποιηθεί.
Επίσης, τον καλεί να προχωρήσει στην άμεση αντικατάσταση της Διοίκησης του ΕΛΓΑ, λόγω βαριάς και επιζήμιας αμέλειας που επέδειξε στο συγκεκριμένο ζήτημα, η οποία προκάλεσε βλάβες πολλών εκατομμυρίων Ευρώ.

Peter Economides: «Είναι ξανά της μόδας να είσαι Έλληνας»

«Η ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑΖΕΙ»

Peter Economides: «Είναι ξανά της μόδας να είσαι Έλληνας»

«Η εικόνα για τους Έλληνες αλλάζει παγκοσμίως. Είναι ξανά της μόδας να είναι κάποιος Έλληνας».
Αυτό υποστήριξε στη Μελβούρνη ο λεγόμενος γκουρού του μάρκετινγκ Πήτερ Οικονομίδης (Peter Economides), που μίλησε για το πώς θα βγει η Ελλάδα δυνατή από την κρίση και παρουσίασε το νέο της πρόσωπο.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Ελληνο-Αυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βικτώριας στην Πολιτειακή Βιβλιοθήκη της Μελβούρνης.
«Δεν έχει υπάρξει καλύτερη στιγμή για να είναι κάποιος Έλληνας» υποστήριξε ο Πήτερ Οικονομίδης και κάλεσε Έλληνες και φιλέλληνες επαγγελματίες του επιχειρηματικού κόσμου, φοιτητές και ενδιαφερόμενους να ακούσουν τις προτάσεις του για την έξοδο της Ελλάδας μέσα από τις αντιξοότητες της κρίσης.
Η κρίση, είπε, έδωσε την ευκαιρία σε μια άλλη Ελλάδα να εμφανιστεί στην παγκόσμια σκηνή, να είναι δημιουργική και με ανοιχτές ευκαιρίες για καινοτόμους επιχειρηματίες.

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Οικογένεια Kalafatis: Οι Ελληνες βασιλιάδες των... αχλαδιών!

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Ο Βαγγέλης Καλαφάτης με τα αχλάδια του (Πηγή: Νέος Κόσμος)

Ο Βαγγέλης Καλαφάτης με τα αχλάδια του (Πηγή: Νέος Κόσμος)
Η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής αχλαδιών στην Αυστραλία είναι ελληνική.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Νέου Κόσμου» πρόκειται για την εταιρία «Kalafatis Cold Stores», που προμηθεύει με αχλάδια τις κεντρικές αγορές όλων των μεγαλουπόλεων της Αυστραλίας.
Το ρεπορτάζ αναφέρει πως πάνω από μισό εκατομμύριο δέντρα καλλιεργούνται στους αχλαδώνες των Καλαφαταίων, που η έκτασή τους υπολογίζεται στα 5.000 στρέμματα.
Η οικογενειακή επιχείρηση, εκτός από την καλλιέργεια φρούτων, διαθέτει και συσκευαστήριο, και αυτό είναι το μεγαλύτερο της περιοχής. Μία άλλη δραστηριότητα της «Kalafatis Cold Stores» είναι η αγορά φρούτων από άλλους μικρότερους παραγωγούς και στη συνέχεια η μεταπώλησή τους.
Το μόνιμο προσωπικό της ομογενειακής επιχείρησης ξεπερνά τους 80 εργαζομένους, ενώ την περίοδο της συγκομιδής ο αριθμός των εργαζομένων ξεπερνά τους 300.
ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑ
Η παραγωγή αχλαδιών είναι μία καθαρά οικογενειακή υπόθεση για την οικογένεια Καλαφάτη. Ο Τζιμ Καλαφάτης, ο αδερφός του Αντώνης, η γυναίκα του Τζιμ, και τα τρία του ανίψια κρατούν την επιχείρηση στα χέρια τους σήμερα.
Όλα αυτά, όμως, χάρη σε κάποιο άλλο Καλαφάτη, τον Βαγγέλη.

H Tesla Motors «ανοίγει» τις ευρεσιτεχνίες της για ηλεκτρικά οχήματα

«Αll our patent are belong to you»: η συγκεκριμένη φράση- παραφθορά του διάσημου internet meme («all your base are belong to us», από την –μάλλον απρόσεκτα- μεταφρασμένη στα αγγλικά έκδοση του παλιού ιαπωνικού βιντεοπαιχνιδιού Zero Wing) αποτελεί τον τίτλο της ανακοίνωσης του Έλον Μασκ, διευθύνοντος συμβούλου της Tesla Motors, με την οποία διακηρύσσει το «άνοιγμα» των ευρεσιτεχνιών της εταιρείας, χάριν της εξέλιξης της τεχνολογίας των ηλεκτρικών οχημάτων.
«Χθες υπήρχε ένας τοίχος ευρεσιτεχνιών της Tesla στο λόμπι των κεντρικών μας στο Πάλο Άλτο. Αυτό δεν ισχύει πια. Μετακινήθηκαν, στο πνεύμα του κινήματος open source, για την πρόοδο της τεχνολογίας ηλεκτρικών οχημάτων» αναφέρει ο Μασκ.

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Η τρόικα θέλει να «διοικεί» την Ελλάδα από το εξωτερικό λέει ο Βραζιλιάνος του ΔΝΤ

Η τρόικα θέλει να «διοικεί» την Ελλάδα από το εξωτερικό λέει ο Βραζιλιάνος του ΔΝΤ
Π.Ν. ΜΠΑΤΙΣΤΑ
Η τρόικα των διεθνών πιστωτών της Ελλάδας δεν θέλει «τίποτα λιγότερο από το να διοικεί» τη χώρα «από το εξωτερικό», εκτίμησε σήμερα ο Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα, ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
«Δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια προσπάθεια να διοικήσει τη χώρα από το εξωτερικό, κάτι που πρακτικά λειτουργεί σπάνια», διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπατίστα, που εκπροσωπεί επίσης ακόμη δέκα χώρες της Λατινικής Αμερικής στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ.
Η Ελλάδα, που σύναψε ένα πρόγραμμα βοήθειας το 2010 με την τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΔΝΤ), φαίνεται να είναι θύμα «της γερμανικής λιτότητας», επισημαίνει ο Μπατίστα.

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Άρωμα εκλογών Πηγή:www.capital.gr



Διαβάζοντας τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης καταλαβαίνουμε ότι η βασική δουλειά αυτής της ομάδας είναι να πάει τη χώρα σε εκλογές. Ποιές μεταρρυθμίσεις και πράσινα άλογα, το ζητούμενο είναι να "διορθωθούν οι αδικίες". Είναι σαφές ότι ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να κοιτάξει προς τα δεξιά του. Αυτό το μήνυμα επέλεξε από τα τόσα που του έστειλαν οι ψηφοφόροι στις πρόσφατες εκλογές. Στις δύσκολες ώρες ο καθένας επιστρέφει σε μονοπάτια που γνωρίζει καλύτερα και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό... 

Θα του βγει του Αντώνη Σαμαρά; Για τις εκλογές ο λόγος. Διότι ανάπτυξη με Γιακουμάτο δεν γίνεται και δεν χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις από το έργο του σε παλιότερες κυβερνήσεις. Και δεν είναι ο μόνος. Η ομάδα της "λαϊκής δεξιάς" κέρδισε πολλούς πόντους σε αυτή την κυβέρνηση.  Συλλέκτες ψήφων; Ναι, αναμφισβήτητα!  Φωνάζουν στα παράθυρα, ξέρουν καλά την εκλογική τους πελατεία. Αλλά ως εκεί. Τους ξέρουμε και από τα παλιά. Οι ίδιοι είναι, δεν άλλαξαν. Πώς μπορούμε να ελπίζουμε, λοιπόν, ότι με αυτούς θα γίνει κάτι καλύτερο...

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Απήγανος τού Μυθριδάτη

Η αλήθεια για τον Χάρη Θεοχάρη



Ήταν το πρόβλημα ο Χάρης Θεοχάρης; Θα λέγαμε ότι ήταν αρχής εξαρχής ένα μέρος ενός συνολικότερου προβλήματος, της εφαρμογής μιας άχαρης και αδιέξοδης φορολογικής πολιτικής. Όταν όμως επιχείρησε να αυτονομηθεί και να διακριθεί έγινε ένα μεγάλο πρόβλημα από μόνος του. Όταν για παράδειγμα έκανε business plan για τα λεφτά που πρέπει να μαζέψει η εφορία από πρόστιμα, δημιουργήθηκε θέμα!

Η κυβέρνηση αποφάσισε να απαλλαγεί από το Χάρη Θεοχάρη και μαζί να αποτινάξει από πάνω της λίγη από τη σκόνη που έχει συγκεντρώσει από την εξαέρωση της μεσαίας τάξης. Δεν ήταν όμως ο Χάρης Θεοχάρης εκείνος που ψήφισε τους νόμους. Ο Χάρης Θεοχάρης ήταν εκείνος που τους εφάρμοζε και εκείνος που προσπαθούσε να τους ερμηνεύσει. Κι εκεί, στην ερμηνεία, έκανε οπωσδήποτε λάθη και επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο, όπως έλεγε στο παρελθόν η "υπηρεσία" σε περιπτώσεις ξυλοδαρμού διαδηλωτών από τα "όργανα".

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Χ. Θεοχάρης: Φεύγω με το κεφάλι ψηλά

«Δεν έχει κανένας το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ.Παραιτούμαι γιατί πρέπει να παραιτηθώ... Φεύγω με το κεφάλι ψηλά» δήλωσε ο απελθών γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), Χάρης Θεοχάρης, αποχαιρετώντας, παρόντος του υπουργού Οικονομικών, τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. Την ίδια ώρα το υπουργείο απηύθυνε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του ΓΓΔΕ.
«Φεύγω με ψηλά το κεφάλι. Δεν νοιώθω εξιλαστήριο θύμα γιατί κάτι πήγε στραβά. Αυτοί που νοιώθουν ότι κάτι έχει πάει στραβά, ας κοιτάξουν τα δικά τους πεπραγμένα» δήλωσε ο κ. Θεοχάρης.
Ερωτηθείς εάν υποχρεώθηκε σε παραίτηση, δήλωσε ότι «δεν έχει κανένας το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ. Παραιτούμαι γιατί πρέπει να παραιτηθώ».

Άνοιξε ο αρχαιολογικός χώρος του Λυκείου του Αριστοτέλη

Άνοιξε και επίσημα σήμερα ο πολυαναμενόμενος αρχαιολογικός χώρος του Λυκείου του Αριστοτέλη, ο οποίος θα λειτουργεί καθημερινά 8 το πρωί με 8 το βράδυ, ενώ προβλέπεται να είναι ανοιχτός και το Σαββατοκύριακο, με είσοδο είτε από την οδό Ρηγίλλης είτε από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.
Οι Αθηναίοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να εντάξουν στην καθημερινότητά τους έναν χώρο εξαιρετικά σημαντικό, από αρχαιολογική άποψη - το Λύκειο ήταν ένα από τα τρία αρχαιότερα γυμνάσια της πόλης, μαζί με αυτό της Ακαδημίας Πλάτωνος και του Κυνοσάργους - αλλά και να «ξαναδούν» το κομμάτι αυτό του πολεοδομικού ιστού με διαφορετική οπτική.
Ενημερωτικές πινακίδες πληροφορούν για τη λειτουργία του χώρου, όπου το 335 π.Χ. ιδρύθηκε η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη, σε μια κατάφυτη εκτός των τειχών της πόλης περιοχή, μεταξύ των ποταμών Ηριδανού και Ιλισού, που συνεχίζουν ακόμα και σήμερα το «ταξίδι» τους κάτω από την πυκνοδομημένη πόλη. Στην περιοχή βρίσκονταν επίσης δύο ναοί, του Ηρακλή Παγκράτους και το ιερό του Λυκείου Απόλλωνος, από το οποίο ονομάστηκε και η Σχολή.