Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Χαίρε Χάρη Θεοχάρη!



Πηγή:www.capital.gr
Οι τελευταίες ημέρες είναι πραγματικά δύσκολες. Μαγνητικές καταιγίδες, ψεκασμοί, ατελείωτες ώρες στα γκισέ των τραπεζών. Ο Θεός να βοηθήσει για να μην είναι ο ιστορικός του μέλλοντος των ιδίων αντιλήψεων με αυτές της κυρίας Ρεπούση. Να έχεις πέσει ηρωικά μαχόμενος για να πάρεις το πιστοποιητικό τόκων στην Πειραιώς και να γράφει ο άλλος ότι ήσουν θύμα συνωστισμού; Πάει πολύ! 

Μαγνητικές καταιγίδες πέφτουν στο κεφάλι μας. Την ίδια ώρα οι αντίπαλοι του έθνους, οι σκοτεινοί τύποι που περίμεναν δύο χιλιάδες χρόνια κάτω από την γη για να πάρουν την εκδίκησή τους, μας ψεκάζουν συνεχώς με παραισθησιογόνα για να κάμψουν τις αντιρρήσεις μας στο ξεπούλημα της πατρίδας στα διεθνή και ντόπια μονοπώλια. 

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013


Μεσημβρινός ενός τόπου


Ένας πρακτικός τρόπος, αν και όχι ιδιαίτερα ακριβής, για να προσδιορίσουμε τη θέση του βορρά

ενός τόπου, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε πυξίδα, είναι ο εξής:

Σε οριζόντιο και επίπεδο έδαφος στήνουμε κατακόρυφα έναν στύλο και χαράζουμε στο έδαφος

ημικύκλια προς την πλευρά του βορρά (σχ. 26). Σε κάποια πρωινή ώρα η σκιά του στύλου θα

βρεθεί σε κάποιο σημείο ενός από τα ημικύκλια. Σημαδεύουμε το σημείο α και περιμένουμε

μέχρι η σκιά του στύλου να πέσει στο ίδιο με το πρώτο ημικύκλιο, κάποια απογευματινή

ώρα. Σημαδεύουμε και το δεύτερο σημείο β. Η θέση του βορρά βρίσκεται στη διχοτόμο της γωνίας αΟβ.

Η χρήση της πυξίδας μοιάζει πιο απλή, αλλά πρέπει να συνυπολογίζουμε τη γωνία

απόκλισης του γεωγραφικού από τον μαγνητικό βορρά, η οποία εξαρτάται από το στίγμα του

τόπου. Για το στίγμα της Αθήνας η απόκλιση του μαγνητικού βορρά είναι περίπου 3Ο 7’ ανατολικά, με ρυθμό απόκλισης 3,8’/έτος.

Φυτά εκατοντάδων ετών επιστρέφουν στη ζωή

Στην καναδική νήσο Έλσμιρ


EDMONTON JOURNAL/SHAUGHN BUTT
Από τα μέσα του 16ου αιώνα και για τρεις δεκαετίες, η νήσος Έλσμιρ στο βορειότερο άκρο του Καναδά «έπεσε θύμα» της Μικρής Εποχής των Πάγων. Καθώς οι θερμοκρασίες σημείωσαν ακραία πτώση, παγετώνες «κατάπιαν» το νησί και πάσης φύσεως βλάστηση καλύφθηκε από δεκάδες μέτρα πάγου.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013


60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Η ημέρα που Ελλάδα και Ισπανία έσωσαν τη Γερμανία

Η ημέρα που Ελλάδα και Ισπανία έσωσαν τη Γερμανία
Στη συμφωνία του Λονδίνου και τη διαγραφή των χρεών της Γερμανίας, ακόμη κι από χώρες που σήμερα δοκιμάζονται, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, κάνει σήμερα λόγο η ισπανική εφημερίδα ABC.
"Όλα συνέβησαν το 1953, όταν η Γερμανία, μετά τον Β Παγκόσμιο βυθίστηκε σε βαθιά κρίση, αδυνατώντας να πληρώσει τα χρέη της που ανέρχονταν σε 38.800.000 μάρκα εκείνη την εποχή. Το κράτος ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι βασικοί "πιστωτές" του γερμανικού έθνους, Βρετανία, Γαλλία, ΗΠΑ αλλά και χώρες όπως ο Καναδάς, η Δανίας, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ιταλία και Ισπανία, συναντήθηκαν στο Λονδίνο για την εξέυρεση λύσης σε αυτό το πρόβλημα.

Κυριακή 19 Μαΐου 2013


Δεν πάει άλλο λένε οι Αναργυριώτες- στα 130 μέτρα από τα σπίτια τους έφτασε ο αποθέτης τους ορυχείου (βίντεο)

Το Σάββατο 18 Μαΐου, οι κάτοικοι της Τ.Κ. Αναργύρων με τον Δήμαρχο Αμυνταίου....
πήγαν στον αποθέτη του ορυχείου σε μία συμβολική διαμαρτυρία.
Ο αποθέτης που βρίσκεται   μόλις 130 μέτρα από τα σπίτια τους, δημιουργεί πολλά προβλήματα στους κατοίκους και όπως μας δήλωσαν θα προσφύγουν στον Εισαγγελέα για την νομιμότητα του συγκεκριμένου αποθέτη.    Δείτε το βίντεο:


http://anapodoi.blogspot.gr
Ιατρικός πόλεμος για τα γονίδια της Τζολί

Ιατρικός πόλεμος για τα γονίδια της Τζολί


Αντικείμενο έντονης δικαστικής διαμάχης αποτελούν τα ελαττωματικά γονίδια που ευθύνονται για τους περισσότερους τύπους κληρονομικού καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών, καθώς εταιρεία βιοτεχνολογίας διεκδικεί τα αποκλειστικά τους δικαιώματα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αναμένεται να αποφανθεί τον επόμενο μήνα σχετικά με την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην εταιρεία Myriad Genetics και οργανώσεις γιατρών, ασθενών και υπερασπιστών των ανθρώπινων ελευθεριών, οι οποίοι δεν δέχονται ότι πρέπει να ισχύουν δικαιώματα αποκλειστικότητας στα γονίδια και για τον λόγο αυτό κατέθεσαν προσφυγή εναντίον της.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013


Ο «MR. DAX» ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Γερμανός ειδικός: Το ΔΝΤ θέλει να καταστρέψει την Ελλάδα για να πωληθεί φθηνά το φυσικό αέριο

Γερμανός ειδικός: Το ΔΝΤ θέλει να καταστρέψει την Ελλάδα για να πωληθεί φθηνά το φυσικό αέριο
Οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη, προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου, υποστηρίζει ο Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ - γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown».
Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή
αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο
ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει
ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά
κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013


ΔΩΡΕΑΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Χάρτες Google για κινητά Android και iOS

Χάρτες Google για κινητά Android και iOS
Η Google ανακοίνωσε το επόμενο βήμα για την εφαρμογή των Χαρτών Google για κινητά στην Ελλάδα: τη διαθεσιμότητα της Πλοήγησης στους Χάρτες Google για τα κινητά που τρέχουν Android 2.2 (ή παραπάνω) και iOS 5.1 (ή παραπάνω). Η Πλοήγηση στους Χάρτες Google (Beta) είναι ένα διαδικτυακό σύστημα πλοήγησης ή αλλιώς σύστημα 'satnav' που παρέχει φωνητικές οδηγίες καθοδήγησης και προστίθεται στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της εφαρμογής των Χαρτών Google για κινητά.

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013


Ζημιές από χαλάζι σε μηλοκαλλιέργειες και κερασοκαλλιέργειες στην Εορδαία Κοζάνης 


Μεγάλες καταστροφές σε μηλοκαλλιέργειες και κερασοκαλλιέργειες, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κυμαίνονται μεταξύ 80%-90% της προσδοκώμενης παραγωγής, προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε, το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα, τις καλλιέργειες μήλων και κερασιών στον Πύργο και στο Μεσοβούνου του δήμου Εορδαίας, στην Κοζάνη. 

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013


Αγροτοδασικά υπολλείμματα για παραγωγή ηλεκτρισμού-θερμότητας στην Πτολεμαΐδα

Μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού-θερμότητας με τη χρήση βιομάζας πρόκειται να εγκαταστήσει σε χώρο της πρώην ΑΕΒΑΛ η δημοτική επιχείρηση τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας χρησιμοποιώντας ως προϊόντα καύσης αγροτικά και δασικά υπολείμματα αλλά και τυποποιημένη βιομάζα (πέλλετ).


Η μελέτη του έργου συντάσσεται ήδη από το ΕΚΕΤΑ – ΙΔΕΠ ο προϋπολογισμός εκτιμάται στα 4-5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ διερευνώνται τα προγράμματα χρηματοδότησης καθόσον πρόκειται για πιλοτικό έργο και η εμπειρία υλοποίησης ανάλογων δράσεων στην χώρα μας δεν είναι ανεπτυγμένη.

Η παραγόμενη θερμική ενέργεια θα τροφοδοτεί τους εναποθηκευτές θερμότητας της ΔΕΤΗΠ καλύπτοντας τη ζήτηση σε περιόδους αιχμής ενώ η ηλεκτροπαραγωγή θα διατίθεται προς πώληση στην ΔΕΗ.

Το έργο αναμένεται να λειτουργήσει σε ενάμιση χρόνο.

(Πηγή: econews)

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013


"ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ"

Γκίντερ Γκρας: Με την πολιτική της Μέρκελ η Ελλάδα δεν θα ορθοποδήσει ποτέ

Γκίντερ Γκρας: Με την πολιτική της Μέρκελ η Ελλάδα δεν θα ορθοποδήσει ποτέ
Έντονη κριτική στην Α. Μέρκελ και την κυβέρνησή της για τις θέσεις τους στην ευρωκρίση ασκεί ο βραβευμένος με Νομπέλ Λογοτεχνίας γερμανός συγγραφέας Γκίντερ Γκρας.
Σε συνέντευξή του προς το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix που θα μεταδοθεί την ερχόμενη Κυριακή, ο Γκ. Γκρας λέει μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ντροπή (…) όταν η Γερμανία ως υπερχρεωμένη χώρα αναγκάζει άλλες χώρες να ακολουθήσουν μια αυστηρότατη πολιτική λιτότητας».
Πρόκειται, όπως είπε, για περικοπές μέχρι τελικής πτώσης, για χώρες όπως την Ελλάδα. «Δεν θα μπορέσουν να ξανασταθούν στα πόδια τους».