Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013




Ηλιακή επίστρωση θα φορτίζει tablets, e-readers







Αμερικανική εταιρεία αναπτύσσει μια επίστρωση, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στις οθόνες φορητών υπολογιστών, tablets και ηλεκτρονικών αναγνωστών, μετατρέποντας το ηλιακό φως σε ενέργεια που θα τροφοδοτεί απευθείας τις συσκευές. Το ίδιο υλικό θα μπορεί να μετατρέπει τζάμια και άλλες επιφάνειες σε φωτοβολταϊκά πάνελ.
Οι συμβατικές ηλιακές κυψέλες συλλέγουν φως από τις υπεριώδεις και ορατές περιοχές του φάσματος και, κατά συνέπεια, δεν μπορούν να είναι εντελώς διαφανείς. Η τεχνολογία που ανέπτυξε η Ubiquitous Energy συλλέγει μήκη κύματος στις υπεριώδεις και υπέρυθρες περιοχές επιτρέποντας να περνούν τα ορατά μήκη κύματος.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Τα κύτταρα του εγκεφάλου ζουν περισσότερο από το σώμα!











)

Τα κύτταρα του εγκεφάλου έχουν διπλάσιο χρόνο ζωής σε σύγκριση με τους οργανισμούς εντός των οποίων «κατοικούν», σύμφωνα με νέα μελέτη.

Νευροχειρουργοί του Πανεπιστημίου της Παβία στην Ιταλία αναφέρουν με δημοσίευσή στους στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences» ότι νευρώνες ποντικών οι οποίοι εμφυτεύθηκαν σε αρουραίους παρέμειναν ζωντανοί ως τα… βαθιά γεράματα των αρουραίων – για την ακρίβεια η διάρκεια ζωής τους ήταν η διπλάσια σε σύγκριση με το φυσιολογικό προσδόκιμο ζωής ενός ποντικού.

Υγιείς νευρώνες και στα… 160 έτη!

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013


Τέκνον μου… Το να πηδάς την γυναίκα σου, είναι θεάρεστη πράξη.


Ο μελλόνυμφος γαμπρός πάει στον ραβίνο του για τις τελευταίες οδηγίες πριν από τον γάμο του, που θα γίνει σε δύο ημέρες.
- Ραβίνε μου, με όλο τον σεβασμό, θέλω να ξέρεις, πως για να με παντρέψεις, ζητάω να χορέψω τον πρώτο χορό με την γυναίκα μου.
- Τέκνον μου, ξέρεις πως αυτό είναι απαγορευμένο διά ροπάλου στον Εβραϊσμό. Χορός με γυναίκα απαγορεύεται.
- Ραβίνε, έτσι όπως μού τα λες, δεν μπορώ να κάνω έρωτα με την γυναίκα μου.
- Τουναντίον τέκνον μου… Το να πηδάς την γυναίκα σου, είναι θεάρεστη πράξη. Μην ξεχνάς την πρώτη ευχή στην Βίβλο: «Αυξάνεστε και πληθύνεστε».
- Δηλαδή, ραβίνε, μπορώ να την πηδάω όπως θέλω;
- Βεβαίως!
- Πισωκολλητό;
- Μέσα!
- Από τον πολυέλαιο;...

- Χώσ’ τα!
- Επάνω στο ψυγείο;
- Όρμα παλικάρι μου!
- Καρεκλάτο;
- Έμπαινε!
- Στα όρθια;

- ΟΧΙ! Προς Θεού!

- Γιατί;


Εκπαίδευση στην αμπελοκαλλιέργεια και οινοποίηση από το ΑΠΘ

Ταγκαλάκη Έλενα|  22/02/2013 - 11:44 πμ
Πρόγραμμα επιμόρφωσης με θέμα: «Συμβολή στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της αμπελοκαλλιέργειας και των μεθόδων οινοποίησης» θα υλοποιηθεί από το ΑΠΘ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης.
Σκοπός του προγράμματος αυτού αποτελεί η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Βορείου Ελλάδος μέσω της καλλιέργειας της αμπέλου και της παραγωγής αμπελοοινικών προϊόντων.
Απευθύνεται κυρίως σε αμπελοκαλλιεργητές και οινοποιούς της ευρύτερης περιοχής της Βορείου Ελλάδος, καθώς επίσης και σε άτομα τα οποία ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την καλλιέργεια της αμπέλου και την οινοποίηση, τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013


Κούρεμα δανείων για επιχειρήσεις και νοικοκυριά συνιστά το ΔΝΤ


EURO

Κατηγορηματικά αποκλείει το υπουργείο Ανάπτυξης το ενδεχόμενο νομοθετικής παρέμβασης για κούρεμα των δανείων επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
Συγκεκριμένα, στον απόηχο της δημοσίευσης της μελέτης εργασίας στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην οποία προτείνεται και το κούρεμα των δανείων επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων σε σειρά χωρών που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικό πρόβλημα (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας), στελέχη του υπουργείου, μιλώντας στη «Ν» επισημαίνουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις τους, υπογραμμίζοντας ότι οι θέσεις του υπουργείου για τη ρύθμιση των δανείων, αλλά και τις τροποποιήσεις του νόμου 3869/2010 που αφορά στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά παραμένουν ως έχουν.

Αλλάζει με 3,3 εκ. ευρώ η βόρεια είσοδος της Πτολεμαΐδας




Ανοιχτό διαγωνισμό προκήρυξε στις 18-2-2013 ο Δήμος Εορδαίας, με τίτλο «Ανάπλαση βόρειας εισόδου πόλεως Πτολεμαΐδας». Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.682.926,83 € πλέον ΦΠΑ 23%, ήτοι αθροιστικά 3.300.000,00 €.


Αναλυτικά η διακήρυξη:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Πτολεμαϊδα 18-2-2013
Αρ. Πρωτ.: 6352

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ
1. Ο Δήμος Εορδαίας, προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Ανάπλαση βόρειας εισόδου πόλεως Πτολεμαΐδας». 

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013


Μοίρασμα αρχείων, έμφαση στο cloud

Πρώτη γεύση του νέου «ανοικτού» Playstation 4 έδωσε η Sony

To Dualshock 4, το χειριστήριο του επόμενου Playstation: Στην παρουσιάση η ίδια η κονσόλα έμεινε άφαντη
To Dualshock 4, το χειριστήριο του επόμενου Playstation: Στην παρουσιάση η ίδια η κονσόλα έμεινε άφαντη   (Φωτογραφία:  Reuters )

Νέα Υόρκη
Τα βασικά στοιχεία της επόμενης γενιάς του Playstation παρουσίασε η Sony, προαναγγέλλοντας εντός του έτους μία νέα κονσόλα που -εκτός από έναν πανίσχυρο επεξεργαστή- θα δίνει βάρος στο «ζωντανό» μοίρασμα αρχείων και διαδραστικών εμπειριών, θα επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν με streaming παιχνίδια από το «Σύννεφο» και θα έχει ανάλογης καινοτομίας χειριστήριο με πεδίο αφής και κάμερα με ακριβέστερη αίσθηση του βάθους.

Η Sony παρέλειψε πάντως να δείξει την ίδια την κονσόλα του Playstation 4, και δεν έδωσε ημερομηνία κυκλοφορίας -περιοριζόμενη μόνο στο ότι θα είναι διαθέσιμο στο τέλος του χρόνου. Η εταιρεία επίσης δεν ανακοίνωσε την τιμή του.

Ο σχεδιασμός της νέας κονσόλας δίνει βάρος στη συνδεσιμότητα, στοχεύοντας στον μηδενισμό του χρόνου κατεβάσματος και ο χρήστης θα μπορεί να παίζει παιχνίδια ενώ κατεβάζει άλλους τίτλους ή μοιράζεται περιεχόμενο με άλλους χρήστες.

Η ίδια η κονσόλα, εκτός από την πρόσβαση στο «Σύννεφο», θα μπορεί να συνδέεται και με άλλες φορητές συσκευές του χρήστη, όπως ταμπλέτες και smartphone, τα οποία θα μπορούν να λειτουργούν ως δεύτερη οθόνη.

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013


Στουρνάρας: Θα γίνει και νέο «κούρεμα» στο χρέος

Στουρνάρας: Θα γίνει και νέο «κούρεμα» στο χρέος
Σίγουρος ότι θα γίνει και νέο κούρεμα του δημοσίου χρέους, εφόσον η Ελλάδα αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, «που, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα το αποκτήσουμε φέτος», δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κατά την αντιπαράθεσή του στη Βουλή με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Σε ένα σημείο της ομιλίας του και συγκεκριμένα στην πρωτολογία του ο κ. Στουρνάρας είπε:
«Πρώτον, έγινε κούρεμα. Δεν ξέρω αν το αντιληφθήκατε. Έγινε κούρεμα 40 δισ., αναίμακτο, οι ίδιοι οι εταίροι μας ωθήθηκαν εκεί, γιατί δεν γινόταν διαφορετικά. Σας θυμίζω ότι, μετά τη δική μας διαπραγμάτευση, η απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής του Δεκεμβρίου λέει ότι όταν η Ελλάδα αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα, που, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα το αποκτήσουμε φέτος, θα έχουμε και περαιτέρω κούρεμα».

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013


Μαμά... δεν είμαι πια παρθένα!!!

Ήταν κάποτε μια οικογένεια σαν όλες τις άλλες,ευτυχισμένη, θεοσεβούμενη μέχρι μια μέρα που η δεκάχρονη κόρη έκανε την...ακόλουθη ανακοίνωση:
Δεν είμαι πια παρθένα! 

Μια θανατική σιγή απλώθηκε
σε όλο το σπίτι. Κι ύστερα άρχισαν οι επιπλήξεις: 


Ο μπαμπάς στη μαμά:
- Δε ντρέπεσαι, γυναίκα του δρόμου, τσούλα!
Ντύνεσαι σαν πόρνη και βάφεσαι σα γουρούνα με οίστρο. Για να μην αναφερθώ στο λεξιλόγιό σου.
Λες συνέχεια βρωμόλογα και πετάς σεξουαλικά
υπονοούμενα μπροστά στη μικρή!


Ο μπαμπάς στην εικοσάχρονη αδελφή της μικρής:
- Κι εσύ μωρή που π****** στον καναπέ μ' εκείνον
το μαλλιά με τα σκουλαρίκια κάθε φορά που...
 λείπουμε
απ' το σπίτι και όλα αυτά μπροστά στη μικρή!


Η μαμά στον μπαμπά:
- Για μια στιγμή! Μιλάς εσύ που ξοδεύεις το μισό
μισθό σου σε πόρνες και τις χαιρετάς μπροστά στο
σπίτι μας και δεν σου καίγεται καρφί που η μικρή
είναι μπροστά και σας βλέπει! Που γυρνάς κάθε
Παρασκευή με κραγιόν στο λαιμό και κόκκινα
σημαδάκια; 


Η μητέρα, ιδιαιτέρως συμπονετική, με μάτια δακρυσμένα
απευθυνόμενη στη μικρή λέει:
- Πώς σου συνέβη αγγελούδι μου;  Σε βίασαν ή αποφάσισες εσύ να πας με
κάποιο συμμαθητή σου;



Γαλλικό Περιοδικό Le Point: Σκόπια, μια χώρα που δεν υπάρχει

lepointmac Γαλλικό Περιοδικό Le Point: Σκόπια, μια χώρα που δεν υπάρχει
Το Γαλλικό περιοδικό Le Point δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο “Μακεδονία (σικ), μια χώρα που δεν υπάρχει,” στο οποίο ο αρθρογράφος Yves Cornu ξεσκεπάζει τους Σκοπιανούς.
Ο Cornu ανάμεσα στα άλλα αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι Σκοπιανοί “δεν έχουν ταυτότητα και επομένως κλέβουν την Ιστορία των άλλων“. Χρησιμοποιεί ως παραδείγματα τον Μ. Αλέξανδρο και την...

Βαρουφάκης για Όλι Ρεν: Ιδιαίτερα αγράμματος και κίτρινος υπαλληλίσκος

  Text
Με ιδιαιτέρα σκληρή γλώσσα μίλησε κατά του Ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν, ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να διεκδικήσει την αναθεώρηση του προγράμματος (Vid)
Ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη, καταφέρθηκε εναντίον του Όλι Ρεν με βαρείς χαρακτηρισμούς.
"Η Τρόικα δεν θέλει να παραδεχθεί το «λάθος» στη συνταγή της Ελλάδας που ομολόγησε το ΔΝΤ. Αν παραδεχόταν ο Ολι Ρεν το λάθος, αυτός ο ιδιαίτερα αγράμματος και κίτρινος ευρωπαίος υπαλληλίσκος θα έπρεπε να δεχθεί ένα τεράστιο κούρεμα του δημοσίου χρέους" δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013



Για να δούμε τι μας έστειλε η Βίκυ 
Τη γλώσσα μας την λέμε «μητρική», μάλλον γιατί ο πατέρας μιλάει σπάνια.


Θα έχανα κιλά αλλά δεν μου αρέσει να χάνω..


Άρχισα να λέω βρομόλογα στο καλοριφέρ μπας και. ανάψει.


Όταν παντρευόσουν κ έλεγες "μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος" , μάλλον δεν περίμενες ότι σε λίγα χρόνια ο όρκος γίνεται στόχος ζωής.


Μερικές φορές κοιτάζω κάποιους ανθρώπους και αναρωτιέμαι:είναι δυνατόν αυτός να είναι το σπερματοζωάριο που νίκησε;


αναπολώ την εποχή που χρώσταγα μόνο
 μαθήματα.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013


Μοντέρνα Δενδροκομία - Οπωρώνες Υψηλής Ποιότητας


Μιλώντας για οπωρώνες υψηλής πυκνότητας, θα μπορούσε να θεωρηθεί, από τους περισσότερους, σαν μία καινοτομία, αλλά στην πραγματικότητα τόσο στην Ελλάδα  όσο και στις υπόλοιπες  Ευρωπαϊκές  χώρες αποτελεί τον προσανατολισμό  της δενδροκομίας του μέλλοντος και η καλλιέργεια των φρούτων στα επόμενα χρόνια, επικεντρώνεται σε αυτό το είδος της εγκατάστασης.
Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται και να εξηγήσουμε τους κυριότερους λόγους, που καθιστούν την επιλογή αυτών των φυτειών σχεδόν αναγκαστική.
Βασικά χαρακτηριστικά ενός Οπωρώνα Πυκνής Φύτευσης (ο.π.φ.):

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013


Κάποτε είχαμε και λιπάσματα...



Όταν η ασυναγώνιστη ελληνική βιομηχανία λιπασμάτων των δεκαετιών 1960-1980 απειλούσε την διεθνή αγορά με 4 συγκροτήματα δυναμικότητας 2.000.000 τόνων και παραγωγής 1.000.000 τόνων, τρέφοντας  5.000 οικογένειες, ποιος φανταζόταν ότι ο γίγαντας αυτός θα σωριαζόταν το 2013 μετά από μια σειρά απαράδεκτες υπερβολές που χειροτέρεψαν την ανταγωνιστική συγκυρία.

Ποιος να φανταστεί ότι τα κολοσσιαία αυτά συγκροτήματα της Α.Ε Ελληνικής Εταιρίας Χημικών Προϊόντων του Μποδοσάκη στην Δραπετσώνα, της Α.Ε. Χημικές Βιομηχανίες Βορείου Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη επίσης του Μποδοσάκη της Εθνικής και Γάλλων, της Α.Ε. Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Νέας Καρβάλης του Ανδρεάδη και της κρατικής Α.Ε. Βιομηχανίας Αζωτούχων Λιπασμάτων της Κοζάνης που έκλεισαν, ερμητικά, για μισό αιώνα τα ελληνικά σύνορα στις εισαγωγές και έβαλαν τα ελληνικά λιπάσματα μέχρι και στην αγορά της Κίνας, θύματα μικροπολιτικής σπέκουλας κομμάτων και Δήμων, αθλιοτήτων των συντεχνιών, πολιτικής αδιαφορίας και δολοφονιών, μαζί με την απελευθέρωση της αγοράς και τον ανταγωνισμό θα έπεφταν στην άβυσσο.

Χωρίς βοήθεια. Χωρίς συμπαράσταση.

Σειρά έχουν τώρα ο χάλυβας, τα τσιμέντα και τα καύσιμα. 

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013



Ανέκδοτο 


Όταν η Τζέιν πρωτογνώρισε τον Ταρζάν, ένιωσε μια έλξη. Θέλοντας λοιπόν να έρθει πιο κοντά του, τον ρωτούσε διάφορα. Εκεί λοιπόν που τoν ρωτούσε για τη ζωή του, ήλθε και η ερώτηση για το σεξ.
-Ταρζάν δεν ξέρει τι είναι αυτό, της απάντησε.
Η Τζέιν του εξήγησε τι ακριβώς είναι το σεξ. Ο Ταρζάν, αφού κατάλαβε, της είπε:
-Ααα, Ταρζάν χρησιμοποιεί τρύπα στο δέντρο.
Φρικαρισμένη, του λέει:
-Ταρζάν το κάνεις λάθος, αλλά θα σου δείξω πως γίνεται.
Βγάζει τα ρούχα της και ξαπλώνει στο έδαφος.
-Εδώ!, του λέει. Πρέπει να το βάλεις εδώ μέσα!



«Science»: Οι δέκα σημαντικότερες ανακαλύψεις του 2009
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009 11:18


Η ανακάλυψη του απολιθωμένου σκελετού της «Άρντι», ενός πλάσματος ηλικίας 4,4 εκατ. ετών, που θεωρήθηκε πιθανός πρόγονος του ανθρώπου, ψηφίστηκε, από τους συντάκτες του περιοδικού Science, η σημαντικότερη επιστημονική ανακάλυψη της φετινής χρονιάς.

Οι υπόλοιπες εννέα σημαντικότερες ανακαλύψεις του 2009 είναι:

- Η ανακάλυψη από το διαστημικό τηλεσκόπιο «Φέρμι» της NASA άγνωστων μέχρι σήμερα άστρων «πάλσαρ» (ταχέως περιστρεφόμενων άστρων νετρονίων με μεγάλο μαγνητισμό).

- Η ανακάλυψη ότι η ουσία ραπαμυσίνη επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των ποντικών και μάλιστα η «θεραπεία» άρχισε όταν τα πειραματόζωα ήταν ήδη «μεσήλικες».

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013




ΑΝΕΚΔΟΤΟ : Ο οικογενειάρχης και η ξανθιά στο supermarket

Ένας 40άρης οικογενειάρχης ψωνίζει στο σούπερ μάρκετ.
Κάποια στιγμή παρατηρεί μια εντυπωσιακή ξανθιά

και ασυναίσθητα τη χαζεύει...Η ξανθιά του γυρίζει το βλέμμα.

Την ξανακοιτάζει πιο έντονα, τον κοιτάζει και αυτή, αυτό τραβάει
κάμποση ώρα και αποφασίζει να της μιλήσει:

-Συγνώμη, της λέει, μήπως γνωριζόμαστε;