Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012


Η Αγροτική δάνεισε την ΔΕΗ με επιτόκιο 11,9%

Δεν χρειάζεται πολύ κλικ κλικ...

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου
Του Χάρη Φλουδόπουλου 
Με το εξωπραγματικό επιτόκιο 11,9% ολοκληρώθηκε η συμφωνία αναχρηματοδότησης δανεισμού ύψους 150 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ από την Αγροτική Τράπεζα. Το επιτόκιο αυτό που θεωρείται πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές δεν οφείλεται στη ΔΕΗ αλλά στα κόστη της ίδιας της τράπεζας.

Ενόψει λοιπόν των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ αλλά και των πρόσφατων υποβαθμίσεων της πιστοληπτικής της ικανότητας (Standard n Poor’s) που ουσιαστικά της έχουν κλείσει την πόρτα για άντληση κεφαλαίων από το εξωτερικό, η εταιρεία εκ των πραγμάτων αναγκάστηκε να δεχθεί το πρωτοφανές αυτό επιτόκιο.

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Spiegel: Η νύχτα που η Μέρκελ έχασε

Spiegel: Η νύχτα που η Μέρκελ έχασε
Αποφασισμένος να «νικήσει» ο Νότος πήγε στην Σύνοδο Κορυφής ο Μάριο Μόντι, ο οποίος ξεκαθάρισε στους υπόλοιπους συμμετέχοντες της Συνόδου: «Θα κάτσετε όλοι κάτω μέχρι να βρούμε λύση»!
Σύμφωνα με το Spiegel, ο Μάριο Μόντι είχε προειδοποιήσει ότι η Σύνοδος Κορυφής θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ της Κυριακής αν χρειαστεί, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, που θα καθησυχάσουν τις αγορές!
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης, όταν ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι εξέφρασε την αγωνία του για τα υψηλά επιτόκια. με τα οποία δανείζεται η Ισπανία.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Μειώνεται το ελληνικό χρέος κατά 50 δισ. ευρώ

Μειώνεται το ελληνικό χρέος κατά 50 δισ. ευρώ
Του Κώστα Τσαχάκη
Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο μείωσης του Δημόσιου χρέους κατά 50 δισ. ευρώ ή 25% του ΑΕΠ μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας από τους μηχανισμούς διάσωσης.
Με την απόφαση οι ευρωπαϊκές τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα μπορούν να απευθύνονται για την ανακεφαλαιοποίηση τους στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) χωρίς να επιβαρύνεται το χρέος των κρατών μελών. Εφόσον ισχύσει η αρχή για ίση μεταχείριση των κρατών - μελών η απόφαση θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην αποκλιμάκωση του ελληνικού χρέους.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012


Αίτημα της Κύπρου για ευρωπαϊκή βοήθεια

Και επίσημα πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία υπέβαλε πριν από λίγο αίτημα για να ενταχθεί στον Μηχανισμό Στήριξης της Ε.Ε.

                       
Αίτημα της Κύπρου για ευρωπαϊκή βοήθεια
Μετά την επίσημη επιστολή της Ισπανίας, σήμερα το πρωί, με την οποία ζητά βοήθεια από την ευρωζώνη τώρα και η Κύπρος αποφάσισε να υποβάλει αίτηση προς τις χώρες-μέλη της ζώνης του ευρώ για οικονομική στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας/Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΤΧΣ/ΕΜΣ).
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Προεδρικού, σκοπός του αιτήματος είναι ο περιορισμός των κινδύνων που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία, «ιδιαίτερα των αρνητικών επιπτώσεων που προέρχονται από τον τραπεζικό τομέα, λόγω της μεγάλης έκθεσής του στην ελληνική οικονομία».
Όπως μεταδίδει το Reuters, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κυπριακή κυβέρνηση αναφέρεται ότι το αίτημα διάσωσης θα αναχαιτίσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός τομέας της χώρας λόγω της έκθεσης στην Ελλάδα.

Η επαναδιαπραγμάτευση τελείωσε πριν να ξεκινήσει




Το πρόβλημα υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, αλλά φυσικά στην Ελλάδα η κατάσταση είναι αφόρητη. 
Εμφανίζονται ότι οι τράπεζες είναι ανοχύρωτες και κινδυνεύουν εξαιτίας των δανείων που έχουν δώσει, στεγαστικά, επιχειρηματικά και στα νοικοκυριά, αλλά οι δανειολήπτες δεν μπορούν να τα πληρώσουν εξαιτίας της ανεργίας της μείωσης των αποδοχών και της ύφεσης. 
Στην πραγματικότητα οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι είναι που κινδυνεύουν από τις τράπεζες και είναι ανοχύρωτοι απέναντί τους. Γιατί οι τράπεζες έδωσαν αυτά τα δάνεια όχι από το μετοχικό τους κεφάλαιο, αλλά από τις καταθέσεις, και μάλιστα χωρίς να τηρούν τα απαραίτητα αποθεματικά. Αλλά οι καταθέσεις ανήκουν στους ίδιους τους πολίτες οι οποίοι είναι ταυτόχρονα και δανειολήπτες. 

Φρειδερίκος Σαγκρέδο ...«Η Ελληνική γλώσσα είναι από ουσία θεϊκή.»


Αφιερωμένο στην πρώην Υπουργό "μας"....

και στον νυν...με πολλά ερωτηματικά !!!!




* Μάρκος Τίλλιος Κικέρων (ο επιφανέστερος άνδρας της αρχαίας Ρώμης): «Εάν οι θεοί μιλούν, τότε σίγουρα χρησιμοποιούν τη γλώσσα των Ελλήνων.»

.....Επειδη εμεις οι Ελληνες και το ελληνικο Υπουργειο Παιδειας δεν σεβομαστε και δεν αγαπαμε την γλωσσα μας , υπαρχουν ξενοι που κατεχουν την ελληνικη γλωσσα και τον ανεκτιμητο θησαυρο μας πολυ καλυτερα απο μας....

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012


Γ. Ιβάνοφ: Η Ελλάδα να αποδεχτεί τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας»!

Στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αναφέρθηκε μια ακόμα φορά, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Euronews, ο κ. Ιβάνοφ τόνισε: «Η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθεί την πραγματικότητα, που αποκαλείται "Δημοκρατία της Μακεδονίας", όπου ζουν Μακεδόνες, οι....

Γιατί η ΔΕΗ βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου επέρχεται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς ο βασικός πυλώνας της αγοράς, η ΔΕΗ, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε οριστική απαξίωση και χρεοκοπία. Η εταιρεία φαίνεται να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τύχη της χώρας, καθώς η αδυναμία να αναχρηματοδοτήσει τον δανεισμό της αποδίδεται ακριβώς στο εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, την ίδια στιγμή που ο χρόνος μετρά αντίστροφα και τα περιθώρια στενεύουν εξαιτίας του δραματικού προβλήματος ρευστότητας.

Έμεινε... άνεργος και παρέχει συμβουλές (αποτυχίας) σε επιχειρήσεις!

Η επόμενη μέρα των εκλογών βρήκε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο γραφείο του να ξεκαθαρίζει τις σημειώσεις για το βιβλίο που ετοιμάζει. Η Νάντια Γιαννακοπούλου πήρε το δρόμο για το δικηγορικό γραφείο της και ο Κώστας Καρτάλης ξαναβρέθηκε με τους φοιτητές του στο...

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ο φονικός Η5Ν1


Πανδημία μπορούν να προκαλέσουν πέντε σταδιακές μεταλλάξεις του ιού της γρίπης των πτηνών

Πέντε σταδιακές μεταλλάξεις του ιού H5N1 μπορούν να ευνοήσουν την ραγδαία εξάπλωση της γρίπης των πτηνών μεταξύ των ανθρώπων
Πέντε σταδιακές μεταλλάξεις του ιού H5N1 μπορούν να ευνοήσουν την ραγδαία εξάπλωση της γρίπης των πτηνών μεταξύ των ανθρώπων   (Φωτογραφία:  CDC )

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Πέντε σταδιακές μεταλλάξεις του ιού της γρίπης των πτηνών (Η5Ν1) αρκούν για να πάρει μια μορφή που να επιτρέπει την ραγδαία εξάπλωσή του από άνθρωπο σε άνθρωπο, σύμφωνα με τη μια εκ των δύο μελετών που είχε απαγορευθεί η δημοσίευσή τους. 

Η έρευνα τελικά δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Science, μετά την άρση του εμπάργκο δημοσίευσης που είχε επιβληθεί στις δύο επίμαχες μελέτες το Νοέμβριο του 2011, υπό τον φόβο ότι τρομοκρατικές οργανώσεις θα μπορούσαν να αποκτήσουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και μεταλλάσσοντας τον ιό H5N1 να απειλήσουν την ανθρωπότητα.

Τον περασμένο Μάιο είχε προηγηθεί η δημοσίευση της άλλη μελέτης στοNature, την οποία εκπόνησε ο καθηγητής Γιοσιχίρο Καβαόκα και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν-Μάντισον.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012


Κόβουν εξαγωγές ρεύματος προς Ελλάδα


ΔΕΗ ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Τουλάχιστον τέσσερις εταιρίες εμπορίας ηλεκτρικού ρεύματος έχουν περιορίσει ή περικόψει εντελώς τις εξαγωγές ρεύματος στην Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters. 

Πρόκειται για εταιρίας από την Ελβετία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία και τη Γερμανία, που προχωρούν στην κίνηση αυτή είτε λόγω υψηλού πιστωτικού ρίσκου είτε λόγω καθυστερήσεων πληρωμών τους τελευταίους 2-3 μήνες. 

"Σταματήσαμε τις πωλήσεις ρεύματος στην Ελλάδα", δηλώνει ο Claus Urbanke, επικεφαλής νέων αγορών στη νορβηγική Statkraft. 

"Μειώσαμε σημαντικά τους όγκους πωλήσεων για να περιορίσουμε την έκθεσή μας στην Ελλάδα λόγω των καθυστερήσεων πληρωμών από το λειτουργό της αγοράς", αναφέρει ο επικεφαλής της ελβετικής εμπορικής εταιρίας. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι οφειλές του ΛΑΓΗΕ σε εγχώριους και ξένους προμηθευτές ανέρχονται στα 327 εκατ. ευρώ
http://www.euro2day.gr

Γιώργος Δακής: Ζήτησε χρήματα για την κατασκευή ατμοηλεκτρικού σταθμού Πτολεμαϊδα 5 από τον Φούχτελ

Τη συνδρομή της Γερμανικής κυβέρνησης ώστε να προωθήσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αίτημα χρηματοδότησης της κατασκευής του νέου ατμοηλεκτρικού σταθμού Πτολεμαϊδα 5, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, από τον γερμανό ομοσπονδιακό υφυπουργό Εργασίας και εντεταλμένο της γερμανίδας καγκελαρίου για τις ελληνογερμανικές αυτοδιοικητικές σχέσεις, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ. Συγκεκριμένα ο κ. Δακής επισήμανε την ανάγκη υποστήριξης, από την γερμανική πλευρά, του αιτήματος για τη χρηματοδότηση της ΔΕΗ από το νέο ταμείο επιμερισμού του κινδύνου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ώστε να καλυφθεί το 50% της χρηματοδότησης για τη δημιουργία του νέου ατμοηλεκτρικού σταθμού. Παράλληλα ζήτησε παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της μη εφαρμογής της εξίσωσης των τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης για τη Δυτική Μακεδονία που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, της λήψης πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της απασχόλησης και της αντιμετώπισης της έλλειψης φαρμάκων στο χώρο της υγείας.
Από την πλευρά του ο κ. Φούχτελ απάντησε ότι θα μεταφέρει τα παραπάνω αιτήματα στη χώρα του ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης. Εκεί συναντήθηκε με εκπροσώπους των οικονομικών φορέων της περιοχής και συζήτησε μαζί τους θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την επαγγελματική κατάρτιση επαγγελματιών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Γερμανία. Ο γερμανός αξιωματούχος απηύθυνε, μάλιστα, πρόσκληση στην περιφέρεια και το ΕΒΕ για τη δημιουργίας ομάδας εκπροσώπων φορέων που θα μεταβούν στη Γερμανία προκειμένου να έχουν επαφές με αντίστοιχους φορείς.

kozan.gr



Η σύνθεση της Κυβέρνησης

Πρωθυπουργός: Αντώνης Σαμαράς
Υπουργός Επικρατείας: Δημήτρης Σταμάτης
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Σίμος Κεδίκογλου
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Βασίλης Ράπανος
Αναπληρωτής υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
Υφυπουργός: Γιώργος Μαυραγάννης

Μαραντόνα: "Έχει ελπίδες η Ελλάδα"

Με άκρως κολακευτικά λόγια μίλησε για την Ελλάδα ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ο Αργεντινός με δηλώσεις του στους Times of India αναφέρθηκε στον σημερινό αγώνα με τη Γερμανία (21/6, 21.45), τόνισε πως η Ελλάδα τις πιθανότητές της, αλλά προέβλεψε πως τα....





"πάντσερ" θα πάρουν τελικά την πρόκριση. "Ο Φερνάντο Σάντος γνωρίζει πως έχει στα χέρια του το παιχνίδι της ζωής του, αφού θα δώσει μία μάχη κόντρα σε γίγαντες. Ωστόσο, αν 300 Έλληνες μπορούσαν να κρατήσουν 10.000 Πέρσες στις Θερμοπύλες, τότε 11 Έλληνες έχουν σίγουρα ελπίδες κόντρα σε 11 Γερμανούς" είπε και προσέθεσε:

"Έκανε ένα μαγικό νικώντας τους Ρώσους και θα πρέπει να τονώσει ακόμα περισσότερο το πνεύμα της ομάδας του για τη βραδιά στο Γκντανσκ. Οι Γερμανοί είναι μία νέα, αθλητική και δυνατή ομάδα. Οι Έλληνες, όμως, είναι μεγαλύτεροι και πιο έμπειροι. Αυτή η διοργάνωση έχει κριθεί περισσότερο στη δύναμη. Πιστεύω πως οι Έλληνες θα αντισταθούν σθεναρά, αλλά οι Γερμανοί θα νικήσουν".
www.trelokouneli.gr

Ρομπότ για την καλύτερη σπορά των χωραφιών

Η εταιρεία υποστηρίζει πως τα Prospero είναι απλώς η πρώτη ρομποτική εφαρμογή που θα φέρει την επανάσταση στη γεωργία.
Τα «έξυπνα» αυτόνομα ρομπότ που έχει αναπτύξει η μικρή αμερικανική εταιρεία Dorhout R&D έχουν στόχο να αντικαταστήσουν τις σημερινές σπαρτικές μηχανές, εξασφαλίζοντας ότι η σπορά θα γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε ο αγρότης να παίρνει τη μέγιστη δυνατή παραγωγή από την καλλιέργειά του.
Σύμφωνα με την Dorhout R&D, το μειονέκτημα που έχουν οι σπαρτικές μηχανές είναι ότι κατανέμουν ομοιόμορφα τους σπόρους στο χωράφι, σε συγκεκριμένες αποστάσεις τον ένα από τον άλλο.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο Βασίλης Ράπανος

Εκτός του Αντώνη Σαμαρά, στονοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο νέος υπουργός Οικονομικών Βασίλης Ράπανος. Ο κ. Ραπανος αντιμετώπισε λιποθυμικό επεισόδιο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την....

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012


Μίκης Θεοδωράκης: «Η Ελλάδα θα πρέπει να στραφεί σε κράτη και αγορές εκτός Ευρωζώνης και ΔΝΤ»

Μίκης Θεοδωράκης: «Η Ελλάδα θα πρέπει να στραφεί σε κράτη και αγορές εκτός Ευρωζώνης και ΔΝΤ»
«Ο ελληνικός λαός έχει προ πολλού εισέλθει σε ένα στάδιο ασφυξίας, που γιγαντώθηκε μετά το πέρας των εκλογών και που κάθε μέρα θα αυξάνει σε σημείο όπου οι αντιδράσεις του θα γίνονται δραματικές και ανεξέλεγκτες. Οι τρεις χιλιάδες αυτοκτονίες-διαμαρτυρίες θα υπερδιπλασιαστούν και σύντομα θα έλθει η ώρα που θα σκοτώνει ο ένας τον άλλο...», υπογραμμίζει σε παρέμβασή του, μέσω της ιστοσελίδας enikos.gr, o Μίκης Θεοδωράκης.
«Η βασική αιτία γι' αυτήν την τραγική εξέλιξη οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει αντιστοιχία ανάμεσα στις επιθυμίες και τη θέληση του ελληνικού λαού αφ' ενός και τους κομματικούς του εκπροσώπους αφ' ετέρου. Αυτή η αναντιστοιχία οφείλεται σε πολλούς λόγους. Ένας βασικός λόγος είναι ο παραμορφωτικός εκλογικός νόμος που προσφέρει την κυβερνητική εξουσία σε κόμματα

Πως καταψύχουμε ψάρια


Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσως; Πήραμε από τον ψαρά μας, αλλά θέλουμε να τα διατηρήσουμε φρέσκα μέχρι να τα καταναλώσουμε; Η κατάψυξη είναι η λύση, αρκεί να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Στο ψυγείο τα ψάρια μας διατηρούνται για 2-3 μέρες το πολύ. Αν μέχρι το μαγείρεμα θα μεσολαβήσει μεγαλύτερος χρόνος από αυτόν, θα πρέπει να τα καταψυξουμε.

Krugman: Θύμα είναι η Ελλάδα


Η Ελλάδα είναι μια χώρα με σημαντικές ελλείψεις και αδυναμίες σε διοικητικό και πολιτικό επίπεδο, αλλά θα ήταν λάθος να αναζητηθούν εκεί τα αίτια της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, υποστηρίζει σε άρθρο του στους NYT, ο νομπελίστας οικονομολόγος, Paul Krugman.
Οι ρίζες της ελληνικής καταστροφής βρίσκονται πολύ πιο βόρεια, στα κέντρα αποφάσεων της Ε.Ε. και της Γερμανίας, όπου οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σχεδίασαν ένα βαθύτατα προβληματικό νομισματικό σύστημα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα είναι πράγματι μια χώρα με μεγάλο πρόβλημα φοροδιαφυγής και διαφθοράς, που διοικήθηκε από μια σειρά κυβερνήσεων που έμαθαν να ζουν πέρα από τα όρια τους. Την ίδια ώρα, η παραγωγικότητα της εργασίας είναι κατά 25% χαμηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Από την άλλη πλευρά, σημειώνει ο Krugman, πολλά από όσα ακούγονται για την Ελλάδα δεν είναι αλήθεια. Οι Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες από οποιοδήποτε άλλο λαό στην Ευρώπη. Όσον αφορά τις δαπάνες για το κοινωνικό κράτος, ως ποσοστό του ΑΕΠδεν είναι μεγαλύτερες από ότι στη Γερμανία και τη Σουηδία.

Αν κάποιος θέλει να εξηγήσει το λόγο για τον οποίο η Ελλάδα βρέθηκε σε τόσο δεινή θέση, θα πρέπει σύμφωνα με τον Krugman να επιστρέψει αρκετά χρόνια πίσω και στην υιοθέτηση του ευρώ.

Πριν από 15 χρόνια η ανεργία στην Ελλάδα ήταν υψηλή αλλά πολύ κάτω από τα σημερινά επίπεδα και η χώρα είχε επαρκή έσοδα από τη ναυτιλία και τον τουρισμό για να «αγοράζει» τις εισαγωγές της και να πληρώνει τα χρέη της. 
Στη συνέχεια η Ελλάδα μπήκε στη ζώνη του ευρώ και οι επενδυτές πίστεψαν ότι ήταν έναασφαλές μέρος για να τοποθετήσουν τα κεφάλαια τους. Το ξένο χρήμα άρχισε να ρέει άφθονο, ο πληθωρισμός αυξήθηκε και η ανταγωνιστικότητα πραγματοποίησε βουτιά. 

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012


Τα μεταλλαγμένα ωφελούν τις γειτονικές καλλιέργειες



Οι μεταλλαγμένες καλλιέργειες που παράγουν το δικό τους εντομοκτόνο ωφελούν παράλληλα τις γειτονικές συμβατικές καλλιέργειες, σύμφωνα με έρευνα Κινέζων και Γάλλων επιστημόνων που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nature.

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται πως τα μεταλλαγμένα στελέχη συμβάλλουν στην αύξηση του πληθυσμού των θηρευτών των εντόμων στη φύση και τα θετικά αυτά αποτελέσματα επεκτείνονται και στις συμβατικές καλλιέργειες.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους οι επιστήμονες μελέτησαν ένα στέλεχος μεταλλαγμένου βαμβακιού στην Κίνα που παράγει ένα βακτηριακό εντομοκτόνο.

Η... κηπουρική είναι το μυστικό της μακροζωίας

Δημιουργήστε τον δικό σας μικρό κήπο στο μπαλκόνι ή την αυλή σας και αξιοποιήστε τις μοναδικές ιδιότητες των φυτών, στην κουζίνα, τη ζωή και την υγεία σας.



Τι κάνει τα φυτά σας ωφέλιμα εκτός από το να ομορφαίνουν τον κήπο σας; Μπορεί να βρίσκονται σε μικρές γλαστρούλες στο μπαλκόνι σας, ή σε ένα κήπο στην αυλή σας, αλλά και στις δύο περιπτώσεις, μπορεί να προστατεύουν τη σωματική και ψυχική σας υγεία. Η κηπουρική είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συντονίσετε το σώμα σας με τις εποχικές διακυμάνσεις στο περιβάλλον σας. Επίσης, μπορεί να μειώσει την πιθανότητα των καρδιακών παθήσεων και της οστεοπόρωσης, το άγχος και την αύξηση του σωματικού βάρους.
Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η κηπουρική είναι ένα από τα πιο κοινά χόμπι ανάμεσα στους μακροβιότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο! Και το καλύτερο; Μελέτες δείχνουν ότι δεν χρειάζεται να σκάψετε ένα ολόκληρο χωράφι για να επωφεληθείτε από αυτήν. Μερικά φυτά εσωτερικού χώρου ή ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι σας, αρκούν.

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ ΏΡΑ ΓΙΑ ΘΆΛΑΣΣΑ
ΑΣ ΞΕΧΆΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΙΠΆ

http://www.panoramio.com/photo/73861209


ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΘΡΙΛΕΡ

Yπο κατάρρευση η αγορά ηλεκτρισμού στην Ελλάδα

Yπο κατάρρευση η αγορά ηλεκτρισμού στην Ελλάδα
To ενεργειακό θρίλερ των τελευταίων εβδομάδων, που απειλεί με κατάρρευση και γενικευμένες διακοπές ρεύματος αποκάλυψε το φιάσκο της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρισμού στην Ελλάδα.
Ιδιωτικές εταιρείες εμπορίας ηλεκτρικού ρεύματος κλείνουν ή μία μετά την άλλη, η ΔΕΠΑ ψάχνει έκτακτη χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να πληρώσει τους προμηθευτές της, αφού δεν την πληρώνουν οι πελάτες της και κυρίως οι ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής που με τη σειρά τους δεν έχουν πληρωθεί από το Λειτουργό της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ( ΛΑΓΗΕ) και η ΔΕΗ καταρρέει κάτω από το βάρος των απλήρωτων λογαριασμών, που στο τέλος του πρώτου τριμήνου είχαν σωρευτικά ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012


«Πάρτι» με το… φετίχ του νομίσματος ετοιμάζει η ΝΔ








Νέο όπλο στη φαρέτρα της βλέπει η Λ. Συγγρού με τη δήλωση του Αλ. Τσίπρα ότι «δεν είναι φετίχ το νόμισμα». Επικοινωνιακό ντεμαράζ από τη Λ. Συγγρού για το «φάουλ» Ψωμιάδη. 


Η φράση του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξή του στη ΝΕΤ ότι «το νόμισμα δεν είναι φετίχ» θα είναι το νέο όπλο στη φαρέτρα της Ν.Δ. για τις ώρες που απομένουν μέχρι τη λήξη της προεκλογικής περιόδου - φράση που όπως άπαντες συμφωνούν στο γαλάζιο στρατόπεδο δίνει μεγάλη ανάσα στη Λ. Συγγρού μετά τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε η ηχητική επιβεβαίωση της δήλωσης Ψωμιάδη για τα «αδελφά κόμματα της Ν.Δ.» στα οποία συμπεριέλαβε και τη Χρυσή Αυγή, παρά το γεγονός ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες με δημόσια ανακοίνωσή του είχε διαψεύσει ότι προέβη στη συγκεκριμένη αναφορά. 

Προεκλογικό... πάρτι με άνοδο 26% στις τράπεζες


  
  
του Μιχαήλ Γελαντάλι
Δημοσιεύθηκε: 13:24 - 14/06/12


Για προεκλογική εκτίναξη στη… Σοφοκλέους κάνει λόγο σχετικό θέμα του euro2day.gr, καθώς το ταμπλό έχει πάρει φωτιά.Κατά 12% ενισχυόταν πριν από λίγο ο FTSE-20 που ξεπερνά το 200άρι, κατά 8,8% ενισχυόταν ο Γ.Δ. που περνούσε τις 540 μονάδες.

Με την αξία των συναλλαγών να έχει περάσει τα 47,5 εκατ. ευρώ, από τα οποία 13,4 εκατ. ευρώ είχαν παιχτεί στη μετοχή της Εθνικής, που με 15 εκατ. τεμάχια έφτανε το 27% με την τιμή της στο 1,34 ευρώ.

Ανάλογη είναι η εικόνα, με διψήφια ποσοστά μεταβολής, για Alpha BankEurobank, Κύπρου, Πειραιώς.



Αυτά από τις τράπεζες, γιατί ανάλογο κλίμα τζογαρίσματος επικρατεί και για τις μετοχές των ΟΤΕΜυτιληναίουMIGΕλλάκτωρΔΕΗΒιοχάλκο, αλλά και Τιτάν.


Η αξία των συναλλαγών, δεδομένης της συνολικής αποτίμησης του Χ.Α., θεωρείται υπεραρκετή για να σπρώξει το Χ.Α. στην περίπτωση όπου το εκλογικό αποτέλεσμα και οι πολιτικές εξελίξεις «αρέσουν στις αγορές».

Όπως σημειώνουμε από το προσυνεδριακό σχόλιό μας, για σήμερα, πρόκειται για ένα ξεκάθαρο παιχνίδι προεξόφλησης υψηλότατου ρίσκου, με ίδιες πιθανότητες για θεαματική αντίδραση ή δραματική διόρθωση.

Επίσης, πρόκειται για ένα παιχνίδι που αφορά περισσότερο εγχώριους παίκτες,τραπεζικά (και θυγατρικά τους) επενδυτικά αλλά και επιχειρηματικά χαρτοφυλάκια και συμφέροντα, ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται σε αυτήν τη φάση και καμπή της αγοράς.

Οι αγοραστές έγιναν επιθετικότεροι μετά τις 12.30-12.40 και παρά το εντελώς διαφορετικό κλίμα που επικρατούσε στα περισσότερα ευρωχρηματιστήρια.

Είναι ενδεικτικό πως ο DAX περίπου την ίδια ώρα όπου ο Γ.Δ. ενισχυόταν κατά 6,66%(!), διόρθωνε κατά 1,07% προς τις 6.085 μονάδες. Κατά 0,96% υποχωρούσε ο FTSE 100, 0,98% ο CAC 40, κατά 0,95% ο Euronext 100.

Είναι επίσης άξιο αναφοράς πως το… πάρτι στο Χ.Α. εντεινόταν περίπου την ώρα όπου τα spreads του ισπανικού 10ετούς περνούσε και το «ταβάνι» του 7%. Το διάγραμμα και μόνο του spread του ισπανικού ομολόγου προεξοφλεί πως η Μαδρίτη θα υποχρεωθεί να συρθεί τελικά σε ένα πλήρες πρόγραμμα «διάσωσης». Αφήνουμε τα της Ιταλίας για αργότερα.

Όλα αυτά συντείνουν στο ότι η Ελλάδα, ενεργώντας σταθερά σαν απορρυθμιστικός παράγοντας,θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, εάν προέκυπταν εκλογικό αποτέλεσμα και πολιτικές εξελίξεις που θα άρεσαν στις αγορές.

Διακινδυνεύουμε να πούμε πως αυτό που συμβαίνει από χθες, κυρίως όμως σήμερα στο Χ.Α. θα μπορούσε να εκτινάξει θεαματικά υψηλότερα και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από το πρωί της Δευτέρας.

Θα μπορούσαν δηλαδή οι εξελίξεις από το ελληνικό μέτωπο να αποτελέσουν τη θρυαλλίδα ενός γενικευμένου παιχνιδιού/τζογαρίσματος προεξόφλησης απ’ άκρου εις άκρον στις αγορές. ΠΟΛΥ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΤΖΟΓΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Σε κάθε περίπτωση, μεγάλα παιδιά είμαστε, διαλέγουμε και… τραβάμε χαρτί. 

Photo: BrickAndTheWall@Flickr
Photo: BrickAndTheWall@Flickr
1 εικόνα
Όλοι συμφωνούν. Οι στόχοι του Μνημονίου έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά. Την επομένη των εκλογών η νέα κυβέρνηση, όποια και να είναι, θα πρέπει να καλέσει τους ευρωπαίους εταίρους μας σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης. Αυτό τουλάχιστον υπόσχονται ότι θα πράξουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, κ.κ. Σαμαράς, Τσίπρας και Βενιζέλος, συνεπικουρούμενοι τουλάχιστον από τον κ. Κουβέλη (αλλά και απότους γερμανικούς Financial Times που προαναγγέλουν ότι και η Ευρώπη είναι έτοιμη για μια τέτοια διαπραγμάτευση). Τα βασικά ερωτήματα που τίθενται αυτομάτως, όπως σε κάθε περίπτωση διαπραγμάτευσης, είναι τα εξής:
(1) Τι θα ζητήσει η νέα κυβέρνηση;
(2) Τι θα προσφέρει ως αντάλλαγμα;
(3) Ποια βήματα θα ανακοινώσει πως θα κάνει στην περίπτωση που δεν προκύψουν κάποια ελάχιστα οφέλη για την χώρα;
(4) Ποια θα είναι αυτά τα ελάχιστα οφέλη που, εφόσον δεν «προκύψουν», η δική μας πλευρά θα προβεί στα βήματα του ερωτήματος (3);
(5) Πως θα προετοιμαστεί η κυβέρνηση για την περίπτωση που αναγκαστεί να κάνει αυτά τα βήματα;

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012


ΣΥΡΙΖΑ: Ανήθικη πράξη η επιστολή N. Χανιά

Αίσθηση -αλλά και την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ- έχει προκαλέσει επιστολή στελέχους του στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως «έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα»...
Την επιστολή του τέως πια υποψηφίου στην Κορινθία και μέλους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χανιά, δημοσιεύει ο Μικροπολιτικός στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Ο ίδιος ο κ. Χανιάς, σε δηλώσεις του στο ρ/σ Βήμα FM, επιβεβαίωσε πως πρόκειται για δική του επιστολή, δηλώνοντας άγνοια για το πως έφθασε στην εφημερίδα. 

Γνωρίζοντας το παρελθόν & το παρών,
ενημερωνόμενοι & αντιλαμβανόμενοι τα συμβαίνοντα,

ήρθε η ώρα να θεμελιώσουμε το μέλλον μας
 

Aφιερωμένο σε κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο Έλληνα, (άν υπάρχει ακόμα σήμερα)
                                                 Μήνυμα "ευρωπαίου πολίτη" από άλλη δημοκρατική χώρα της Ευρώπης
Όταν ήρθα στην Ισπανία ( σοσιαλιστική και αυτή ) πήγα στο Δημαρχείο να δηλωθώ (νόμος!) για να πάρω άδεια παραμονής και άδεια εργασίας (και ας είμαι πολίτης χώρας της E.E).
Εκεί μου ζήτησαν: !!!!!!!!!
1) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία κατάγομαι (Ελλάδα)...
2) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία ήρθα στην Ισπανία (Γερμανία).
Τα δυο παραπάνω για να βεβαιωθούν ότι δεν πήγα "κυνηγημένος" στην Ισπανία να ζήσω. Κατόπιν ήλεγξαν επιτόπου εάν έχω διεθνές ένταλμα σύλληψης από Europol η Ιντερπόλ.

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012


Αρχαία ελληνικά θα μαθαίνουν τα επτάχρονα της Βρετανίας


Στις ξένες γλώσσες, που θα διδάσκονται οι μαθητές στη Βρετανία από την ηλικία των επτά ετών, περιλαμβάνονται...
Αρχαία ελληνικά θα μαθαίνουν τα επτάχρονα της Βρετανίας
τα αρχαία ελληνικά, σύμφωνα με το νέο σχολικό πρόγραμμα που έθεσε προς δημόσια διαβούλευση η βρετανική κυβέρνηση και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από το 2014.


Η υποχρεωτική διδασκαλία των ξένων γλωσσών από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού είναι μία από τις επτά μεταρρυθμίσεις που εισηγείται η βρετανική κυβέρνηση.


Οι μαθητές θα μαθαίνουν να διατυπώνουν ολοκληρωμένες προτάσεις με τη σωστή προφορά. Ανάμεσα στις προτεινόμενες ξένες γλώσσες είναι τα αρχαία ελληνικά, τα λατινικά και τα μανδαρίνικα.

Πτολεμαΐδα Νοσοκομείο

Πτολεμαΐδα Νοσοκομείο

Περισσότερα...........................



Άμεση αντίδραση του Περιφερειάρχη Γιώργου Δακή για τις υψηλές εκπομπές αιωρούμενων σωματιδίων


Επείγον έγγραφο απέστειλε την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής στον Πρόεδρο του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) Γιώργο Κουτζούκο σχετικά με τις υψηλές εκπομπές αιωρούμενων σωματιδίων από τις καμινάδες των ατμοηλεκτρικών σταθμών της περιοχής.
Το έγγραφο κοινοποιήθηκε στον Υπηρεσιακό Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γρηγόρη Τσάλτα και στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε. Αρθούρο Ζερβό.
Ακολουθεί το έγγραφο του Περιφερειάρχη: 


Πρόσκληση της ΔΕΤΗΠ για τη σύναψη συμβολαίων περιοχών όπου ολοκληρώθηκαν οι επεκτάσεις δικτύου

 Προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό νέων συνδέσεων, καλούμε σε πρώτη φάση τους ενδιαφερόμενους κατοίκους των περιοχών όπου ολοκληρώθηκαν οι επεκτάσεις δικτύου και οι οδεύσεις εντός των ιδιοκτησιών τους, να συνάψουν Συμβόλαιοσύνδεσης, ώστε να προβούμε στις τροποποιήσεις των λεβητοστασίων τους και στη συνέχεια  στην εγκατάσταση θερμικού υποσταθμού.
Η περιοχή όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες δικτύου και μπορούν να συμβληθούν με την ΔΕΤΗΠ από την 02/07/2012 περιλαμβάνει τις παρακάτω οδούς :
  • Οδός Ιωνος Δραγούμη.
  • Οδός Θ. Κολοκοτρώνη.
  • Οδός Γερμανού Καραβαγγέλη.
  • Οδός Οικοτροφείου.
  • Οδός Καραϊσκάκη.
  • Οδός Κουντουριώτη (από Ι. Δραγούμη έως Οικοτροφείου)
  • Οδός Ελευθερίας (από οδό Ι. Δραγούμη έως οδό Ελ. Βενιζέλου).
  • Οδός Βορείου Ηπείρου.
  • Οδός Θεμιστοκλέους (από οδό Ανδριανουπόλεως έως οδό Ελευθερίας).
  • Οδός Αρχιγένους.
  • Οδός Μαγνησίας (από οδό Ανδριανουπόλεως έως οδό Αρχιγένους).
  • Οδός Οικοτροφείου.
  • Οδός Σουρμένων (από οδό Ανδριανουπόλεως έως οδό Μανουηλαντών).
  • Οδός Μανουηλαντών (από οδό Σουρμένων έως οδό Οικοτροφείου).
  • Οδός Οικονομίδου.
  • Οδός Δωδεκανήσου
  • Οδός Λασάνη.
  • Οδός Αντιγόνου.
  • Οδός Φιλώτα.
  • Οδός Ελ. Βενιζέλου (από οδό Λασάνη έως οδό Ελευθερίας).

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Για να γίνει η σύνδεση της οικοδομής με το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης και η σύναψη συμβολαίου ο/οι ιδιοκτήτες ή ο κατασκευαστής πρέπει να προσκομίσουν στη Δ.Ε.ΤΗ.Π. τα παρακάτω δικαιολογητικά:
  1. 1.   Αντίγραφο οικοδομικής Αδείας
  2. 2.   Πίνακα ποσοστών ιδιοκτησιών και Πίνακα Κατανομής Δαπανών Θέρμανσης
  3. 3.   Στοιχεία πιστοποίησης της επιφάνειας και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της οικοδομής π.χ. αντίγραφο συμβολαίου ή υπεύθυνη δήλωση Μηχανικού  (εάν δεν διατίθενται τα στοιχεία 1 και 2)
  4. 4.   Υπεύθυνη δήλωση ότι «τα στοιχεία που δηλώνονται είναι ακριβή και ο φάκελος της οικοδομής θα ενημερωθεί σε κάθε περίπτωση τροποποίησής τους «.
ΚΟΣΤΟΣ ΤΕΛΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Τα Τέλη Σύνδεσης υπολογίζονται με τιμολόγηση ανά τετραγωνικό μέτρο μικτής επιφάνειας και είναι ενιαία σε όλες τις ζώνες της τηλεθέρμανσης.
-          Το τέλος Σύνδεσης είναι σε 12,55 ευρώ πλέον ΦΠΑ 23%,  δηλαδή με ΦΠΑ 15,44 ευρώ  ανά τετραγωνικό μέτρο μικτής επιφάνειας.
-          Ελάχιστη καταβολή ανεξαρτήτως εμβαδού 1544 ευρώ, που αντιστοιχεί σε διαμερίσματα-καταστήματα μικτού εμβαδού έως 100 τ.μ.
-          Η εξόφληση των Τελών Σύνδεσης γίνεται εναλλακτικά ως εξής :
  1. Εφάπαξ καταβολή του συνολικού ποσού των Τελών Σύνδεσης και έκπτωση 10%. Ομοίως έκπτωση 10% επί του υπολοίπου ποσού, όταν εξοφλούνται 4 δόσεις και άνω.
  2. Προκαταβολή 20% επί των Τελών Σύνδεσης και ποσού Εγγύησης εκατό (100) ευρώ με την υπογραφή του Συμβολαίου και δέκα (10) ισόποσες, μηνιαίες δόσεις.
Πληροφορίες, διευκρινίσεις και γραπτές οδηγίες για τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες σύνδεσης δίνονται από το Γραφείο Κοινού της Δ.Ε.ΤΗ.Π. τηλ.: 24630 55743 και 24630 54420 - 21, 22.